Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Μάιος: Ο δυσκολότερος μήνας της σχολικής χρονιάς

Ημέρα:

Εν μέσω της προεκλογικής περιόδου, οι μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων, αλλά και όσοι δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, καλούνται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δυσκολότερου μήνα της σχολικής χρονιάς.

Μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου «Πυρήνας», Αργύρης Μυστακίδης τόνισε αρχικά: «Ο Μάιος πάντοτε είναι ο πιο δύσκολος μήνας για τα παιδιά. Χρειάζεται αφοσίωση και λίγη παραπάνω συγκέντρωση. Οι εξετάσεις αρχίζουν σε λίγο, καθώς τα Λύκεια ολοκληρώνουν τα μαθήματα στις 18 του μήνα. Ακολουθούν λίγο αργότερα τα Γυμνάσια για τα οποία τελειώνει η χρονιά στις 30 Μαΐου, ενώ έχουμε βέβαια και τις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες ξεκινούν από την 1η Ιουνίου».

«Ο χρόνος που απομένει να είναι χρόνος εντατικής μελέτης, επαναλήψεων, προκειμένου να μη μας φανεί βουνό η διαδικασία στο τέλος…»

«Είναι ατυχές το γεγονός ότι πέφτουμε πάνω στην προεκλογική περίοδο, που γενικά ως περίοδος έχει μια ένταση, μια φασαρία και αναστάτωση. Κάποιες οικογένειες θα χρειαστεί να ταξιδέψουν, προκειμένου να ασκήσουν οι γονείς το εκλογικό τους δικαίωμα. Θα πρέπει όλα αυτά να ληφθούν υπόψη και από τους γονείς και από τα παιδιά και να γίνει ένας καλός προγραμματισμός. Μια βασική συμβουλή είναι ο χρόνος που απομένει να είναι χρόνος εντατικής μελέτης, επαναλήψεων, προκειμένου να μη μας φανεί βουνό η διαδικασία στο τέλος. Χρειάζεται προσοχή. Είναι μια περίοδος απαιτητική για τα παιδιά, αλλά χρειάζεται υπομονή και δουλειά.

Ειδικά για τις πανελλαδικές εξετάσεις απαιτείται αισιοδοξία, μαχητικό πνεύμα και προσπάθεια μέχρι και το τελευταίο λεπτό του τελευταίου μαθήματος. Δεν χρειάζεται κανένα παιδί να εγκαταλείπει τον αγώνα. Είναι ένας συναγωνισμός και αυτός που θα φανεί δυνατότερος μέχρι το τέλος, θα διεκδικήσει και την εισαγωγή σε ένα καλύτερο τμήμα», σημείωσε ακόμη ο κ. Μυστακίδης.

«Οι γονείς μόνο υποστηρικτικό ρόλο μπορούν να έχουν αυτήν την περίοδο. Δεν πρέπει να βάλουν στο τραπέζι τα όποια παράπονά τους, δεν λύνουμε τα προβλήματά μας γενικά την περίοδο αυτή…»

Αναφορικά με τον ρόλο των γονιών, ειδικά για τους μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις, ο κ. Μυστακιδης επισήμανε: «Οι γονείς μόνο υποστηρικτικό ρόλο μπορούν να έχουν αυτήν την περίοδο. Δεν πρέπει να βάλουν στο τραπέζι τα όποια παράπονά τους, δεν λύνουμε τα προβλήματά μας γενικά την περίοδο αυτή. Υποστηρίζουμε τον αγώνα των παιδιών, συμβουλεύουμε, στεκόμαστε δίπλα στις αγωνίες τους και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κλίμα ασφαλές και ευχάριστο, για να μπορέσουν τα παιδιά να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους. Ζώντας τόσα χρόνια από τη μεριά μου τον αγώνα τους, σε ένα άνυδρο εκπαιδευτικό σύστημα που δεν ανοίγει πολλές πόρτες αισιοδοξίας, δεν έχει ευελιξία, δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών, είναι μια περίοδος που χρειάζεται η κατανόηση και η υποστήριξη από όλους μας».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...