Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, 2025
Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου, 2025

Ελέγχεται αυστηρά η πάγια προκαταβολή στα σχολεία

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Για την εικόνα που παρουσιάζουν οι σχολικές μονάδες του Δήμου Καβάλας, μίλησε στην τοπική ΕΡΑ, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής, Χριστόδουλος Μιχαλάκης.

«Τα σχολεία είναι ένας ζωντανός οργανισμός κι ως εκ τούτου ανά πάσα στιγμή προκύπτουν ανάγκες, πέρα από τις καθιερωμένες και τακτικές, όπως είδη καθαριότητας και γραφική ύλη, προκύπτουν και διάφορα άλλα προβλήματα, συντηρήσεων ζημιών και λοιπά», ανέφερε αρχικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας. 

Ήδη αρκετοί διευθυντές χρησιμοποίησαν την πάγια προκαταβολή

«Από την άποψη των προμηθειών οι διευθυντές έχουν πλέον και την πάγια προκαταβολή κι ό,τι δεν μπορούν να πάρουν από τις προμήθειες του Δήμου τα παίρνουν μέχρι στιγμής με την πάγια προκαταβολή. Ήδη αρκετοί διευθυντές χρησιμοποίησαν την πάγια προκαταβολή. Τα είδη καθαριότητας δίνονται από τον Δήμο, υπάρχει διαγωνισμός. Για τα υπόλοιπα γραφική ύλη, φωτοτυπικό χαρτί κλπ. χρησιμοποιούν την πάγια προκαταβολή. Όταν ολοκληρωθούν και αυτοί οι διαγωνισμοί, θα προμηθεύει ο Δήμος τα προϊόντα αυτά που χρειάζονται», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Μιχαλάκης. 

Αυστηρά ελέγχεται η πάγια προκαταβολή

«Ενημερώθηκαν όλοι οι διευθυντές ό,τι χρειάζονται να το δηλώνουν σε μία πλατφόρμα και απαντιέται ή την ίδια ημέρα ή την επόμενη. Από που θα πάρει την προμήθεια ή η ανάγκη από πού θα καλυφθεί. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να καλυφθεί από τον Δήμο καλύπτεται από την πάγια προκαταβολή των διευθυντών. Υπάρχουν σίγουρα ανάγκες, καλύπτονται. Οι διευθυντές χρησιμοποιούν προσεκτικά την πάγια προκαταβολή, γιατί πρέπει να ‘ναι συγκεκριμένες οι τιμές. Δεν μπορούν να πάρουν όση τιμή θέλουν και όσο θέλουν. Βέβαια πάντα έκαναν οι διευθυντές των σχολείων έρευνα αγοράς πριν να ψωνίσουν, αλλά τώρα ακόμη περισσότερο η πάγια προκαταβολή είναι μία διαδικασία που ελέγχεται αυστηρά θα έλεγα», ανέφερε ακόμη ο κ. Μιχαλάκης.

Υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις αλλά καλύπτονται το δυνατόν γρηγορότερα «Γι’ αυτό και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου γίνονται όσες προμήθειες χρειάζονται πέρα από αυτές του Δήμου των πάγιων προκαταβολών. Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που μπορώ να πω ότι λείπει ή κάτι δεν υπάρχει. Σίγουρα υπάρχουν ανάγκες, μπορεί να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις για συγκεκριμένα πράγματα, αλλά καλύπτονται και αυτά όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τις πάγιες προκαταβολές των διευθυντών», σημείωσε καταληκτικά ο αντιδήμαρχος Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ρήμαξαν την αλιεία οι Τούρκοι ψαράδες      

Γιάννης Μανιός: Χάθηκαν τα κοπάδια σαρδέλας και γαύρου, τα...

Μύθος Νο 2: Γιατί το ΠΑΣΟΚ πήγε στο 4,5%

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Στο χθεσινό μου κείμενο περιέγραψα έναν...

Εξαφανίστηκε 44χρονη από το Παλαιοχώρι Καβάλας

Η LE THI DUNG (Λι Θι Ντόνγκ) 44 ετών,...

Παρουσίαση της πορείας υλοποίησης των εργασιών στη Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης Ιλύος

Στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Λυματολάσπης, πλησίον του Χώρου Υγειονομικής...

Ο συντοπίτης μας Επίσκοπος Θεσπιών Παύλος εξελέγη Μητροπολίτης Κορίνθου

Με αισθήματα ανεκλαλήτου χαράς και καυχήσεως εν Κυρίω η...

Εκτροπή – ανάφλεξη αυτοκινήτου με έναν νεκρό

Την 9-10-2025 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην επαρχιακή οδό...

ΕΚΑΒ: Από προσωπικό κάτι γίνεται, αλλά «ασθενούν» τα ασθενοφόρα

Την κατάσταση που επικρατεί σχετικά με το προσωπικό στο...

Λεωνίδας Παππάς: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πείθει πως είναι κάτι καινούργιο… 

«Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είδε να χάνει τα...