Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Το 4ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS+

Ημέρα:

Αντιπροσωπεία από την ομάδα του προγράμματος ERASMUS+, με θέμα European DarkSky Protectors», στο οποίο συμμετέχει και το 4ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας, επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης (5/4) στο γραφείο του τον αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρο Μαρκόπουλο.

«Είμαστε περήφανοι το 4ο ΕΠΑ.Λ. Καβάλας έχει διαρκή ενασχόληση με ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως επίσης είμαστε και ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι πολλά σχολεία και εκπαιδευτικοί από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες επιλέγουν να συμμετάσχουν σε προγράμματα που έχουν να κάνουν με το συγκεκριμένο σχολείο, αλλά και ευρύτερα με την περιοχή μας και την πόλη της Καβάλας», ανέφερε χαρακτηριστικά στο καλωσόρισμα της αντιπροσωπείας, ο κ. Μαρκόπουλος.

«Μας ενδιαφέρει οι επισκέπτες μας, ειδικά οι νέοι, απ’ όποια χώρα κι αν προέρχονται, να σχηματίζουν ολοκληρωμένη άποψη για την πόλη και την περιοχή μας»

«Πιστεύω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το θέμα με το οποίο ασχολείστε, αυτό της ολοκληρωμένης και αειφορικής ανάπτυξης σε όλες τις πτυχές του. Οπωσδήποτε μας ενδιαφέρει ο κάθε άνθρωπος που έρχεται στην περιοχή μας και ειδικά οι νέοι, απ’ όποια χώρα κι αν προέρχονται, να σχηματίζουν μια ολοκληρωμένη άποψη και για την πόλη μας, αλλά και ευρύτερα για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, για την ιστορία της και την προοπτική της», συμπλήρωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

Μεγαλόπνοο project – Παρόμοια μελέτη και έρευνα δεν έχει γίνει σε τέτοιο επίπεδο

Από την μεριά της η εκπαιδευτικός του 4ου ΕΠΑ.Λ. Καβάλας, Χριστίνα Μπαντέμη, στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης υπογράμμισε: «Ουσιαστικά το πρόγραμμά μας έχει ως στόχο να φέρει κοντά τους λαούς και επίσης το project είναι μεγαλόπνοο, διότι τέτοια μελέτη και έρευνα δεν έχει γίνει σε τέτοιο επίπεδο, ιδιαίτερα σε σχολικό, όσον αφορά τη φωτορύπανση στις μεγάλες πόλεις. Εμείς που είμαστε στο πρόγραμμα προσπαθούμε με οποιοδήποτε τρόπο να σκεφτούμε και να βρούμε τα μέσα, ώστε και η φύση να μη διαταράσσεται, αλλά και η ψυχικοί και σωματικοί ρυθμοί του ανθρώπου. Ουσιαστικά οι φίλοι μας εδώ είναι για να δουν την περιοχή μας, να θαυμάσουν τις ομορφιές της, αλλά ταυτόχρονα να δουλέψουν στο σχολείο μας παρουσιάζοντας τις εργασίες τους».

Αμέσως μετά την επίσκεψη τους στο αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, η αντιπροσωπεία του προγράμματος ERASMUS +, αναχώρησε για το νησί της Θάσου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...