Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Βασάνιζε γάτα, αλλά τον «πρόδωσε» το βίντεο

Ταυτοποιήθηκε το άτομο που απεικονίζεται σε βιντεοληπτικό...

«Άδειασαν» τους λογαριασμούς επιχειρηματιών σε Καβάλα και Δράμα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών...

Εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε επιχειρήσεις στην Καβάλα

Έπειτα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του...

Φροντιστές Καβάλας: O εορτασμός των Τριών Ιεραρχών είναι αργία για τα φροντιστήρια

Ακολούθησε μας

Ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Καβάλας ενημερώνει μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, ότι βάσει της ισχύουσας υπουργικής απόφασης με αριθμό 219434/Α5 (ΦΕΚ 4212/β/27-12-2016), η 30η Ιανουαρίου, ημέρα της θρησκευτικής εορτής των Τριών Ιεραρχών ορίζεται ως μέρα αργίας για τα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση «κατά τις ημέρες αργιών και διακοπών τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών παραμένουν κλειστά» ενώ «Δύναται τις ημέρες αργιών και διακοπών να λειτουργούν οι Γραμματείες φροντιστηρίων και κέντρων ξένων».

Παρά την πρόσφατη εξαίρεση της εορτής των Τριών Ιεραρχών από τις σχολικές αργίες, για τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα από την Ολομέλεια της Βουλής (νόμος ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4653, ΦΕΚ 12/α/24-1-2020), καμία σχετική πρόνοια δεν υπήρξε για τα Φροντιστήρια μ.ε. και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας (ΟΕΦΕ) έθεσε το θέμα προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς όμως να λάβει μέχρι στιγμής κάποια απάντηση.

Έτσι παρόλο, που ως κλάδος, διαφωνούμε με την προφανή δυσαρμονία που προκύπτει μεταξύ των φορέων τυπικής και άτυπης εκπαίδευσης, οφείλουμε να σεβαστούμε την κείμενη νομοθεσία, προσδοκώντας ότι το θέμα θα επιλυθεί στο μέλλον με την έκδοση νέας υπουργικής απόφασης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα