Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, 2023

Τεχνογνωσία και συσσωρεμένη εμπειρία προσελκύουν την πανεπιστημιακή κοινότητα στο εργοστάσιο Λιπασμάτων

Ημέρα:

Φοιτητές από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες τις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Λιπασμάτων στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών τους δραστηριοτήτων.

Όπως τονίζει η Chief Operation Officer κ. Θεοδώρα Κουλουρά, οι εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας είναι προσαρμοσμένες στις καλύτερες τεχνικές του κόσμου και γι’ αυτό δέχονται αιτήματα από Πανεπιστήμια για την επίσκεψη φοιτητών.

Ειδικότερα η κ. Κουλουρά ανέφερε:

«Αυτές οι επισκέψεις δεν είναι κάτι καινούργιο για τη βιομηχανία μας, απλά την περίοδο του κορωνοϊού είχαν σταματήσει. Από το 2016 δεχόμαστε αρκετές επισκέψεις από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Η εταιρεία επιδιώκει να έχει άμεση σύνδεση με τα πανεπιστήμια, θεωρώντας ότι αυτό θα είναι χρήσιμο τόσο για την ίδια όσο και για τα ιδρύματα.

Οι σχέσεις μας είναι στενές, υποστηρίζουμε όπως μπορούμε τα πανεπιστήμια και τους φοιτητές. Ένα από τα μέτρα στο πλαίσιο της στήριξης είναι η αποδοχή επισκέψεων και εκπαιδεύσεων των φοιτητών στις εγκαταστάσεις μας. Αυτές είναι προσαρμοσμένες στις καλύτερες τεχνικές διεθνώς, οπότε έχουν ερευνητικό και εκπαιδευτικό ενδιαφέρον για τους φοιτητές. Είναι μια από τις εταιρείες που αναγνωρίζονται διεθνώς, στις καλύτερες τεχνικά του κόσμου κι επομένως δεχόμαστε ερωτήματα και αιτήματα από τα πανεπιστήμια να έρθουν οι φοιτητές τους και να δουν στην πράξη την μοντέρνα τεχνολογία που εφαρμόζουμε και διδάσκονται στα πανεπιστημιακά ιδρύματα».

Τεχνογνωσία και συσσωρεμένη εμπειρία

Η κ. Κουλουρά πρόσθεσε ότι «αυτήν τη στιγμή η βιομηχανία διαθέτει τεχνογνωσία και συσσωρεμένη εμπειρία που μεταφράζεται σε πολύ μοντέρνες εφαρμογές και τεχνικές οι οποίες αναφέρονται συχνά. Το έργο που έγινε για τη μείωση του διοξειδίου του αζώτου αυτήν τη στιγμή πρωτοπορεί παγκοσμίως. Επιδεικνύεται σε όλα τα μεγάλα συνέδρια του χώρου μας και όχι μόνο, ως την βέλτιστη τεχνική εφαρμογή που υπάρχει αυτήν τη στιγμή. Και υπάρχει στην Καβάλα και το εργοστάσιό μας. Έτσι λοιπόν υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την επιστημονική κοινότητα, τα πανεπιστήμια και τα ανώτατα ιδρύματα και τους ίδιους τους φοιτητές. Έρχονται, εκφράζουν τα ερωτήματά τους, ακούνε την εμπειρία μας αφού τα λειτουργούμε αρκετά χρόνια και όλο αυτό αποτελεί ένα είδος πρακτικής εκμάθησης των φοιτητών οι οποίοι μέσα σε 8 ώρες προσπαθούν να δουν και να εμπεδώσουν όλα αυτά που μαθαίνουν στις σχολές τους».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΠΕ Καβάλας στο πλευρό των πληγέντων από τους σεισμούς της Τουρκίας

Σε συνέχεια προηγούμενου Δελτίου Τύπου, με το οποίο ο...

Ν. Μπαλατσούκας: Αναβάθμιση σημαίνει περισσότερο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή

Η σημαντική ενίσχυση του προσωπικού των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της...

Το «δίλημμα Μαλάκκα»

Γράφει ο Θάνος Σεραλίδης Η Ασία, εδώ και μερικές δεκαετίες,...

Τα προβλήματα του Τ.Ο.Ε.Β. Χρυσοχωρίου εξέτασε ο Αλέξης Πολίτης

Στην καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Τοπικού Οργανισμού...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...