Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Τραγωδία στη Λεκάνη: Το σημείωμα που άφησε ο δολοφόνος και αυτόχειρας

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Καβάλας μετά το διπλό φονικό...

Έγκλημα στην Λεκάνη: Ποια ήταν η 31χρονη Γερμανίδα μητέρα

Σοκ προκαλεί η διπλή άγρια δολοφονία στην...

«Απειλούσε ότι θα τη σκοτώσει», λέει ο Δικηγόρος της 30χρονης

Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας,...

Τελευταία συνάντηση Erasmus+ του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας

spot_img

Ακολούθησε μας

Στο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, κατά το χρονικό διάστημα από τις 20 Ιουνίου έως τις 24 Ιουνίου, έλαβε μέρος η τελευταία συνάντηση εκπαιδευτικών και μαθητών του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο  «Destination:  Happiness!».

Το 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας συμμετείχε στο πρόγραμμα “Destination: Happiness!” σε συνεργασία με σχολεία της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας και της Λιθουανίας.

Στόχος της συνάντησης ήταν οι μαθητές να δράσουν ως ομιλητές και να εκφωνήσουν σε ακροατήριο ομιλίες τις οποίες ετοίμασαν οι ίδιοι με θέμα τους παράγοντες που επηρεάζουν τη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου. Συγκεκριμένα, 27 μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρουσίασαν με επιτυχία τις ομιλίες τους σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας.

Δραστηριότητες:

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια προκείμενου να  καλλιεργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των μαθητών και να αναπτυχθεί η  ικανότητα εκφοράς δημόσιου λόγου. Οι μαθητές συμμετείχαν σε θεατρικό εργαστήριο, σε εργαστήριο αρχαιολογίας, σε εργαστήριο βιολογίας και χημείας, σε εργαστήριο αγγειοπλαστικής και σε ηλεκτρονικό παιχνίδι αναζήτησης ιστορικών στοιχείων στην Παλιά πόλη της Καβάλας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Θάσο.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έστειλε ο διευθυντής του σχολείου, ευχαριστεί θερμά τους κ. Ντουμπουρίδη Δημήτριο και κ. Θωμαΐδη Σάββα (εκπαιδευτικούς του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας), την κ. Παπαδοπούλου Δέσποινα (υπεύθυνη του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών Νομού Καβάλας) καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, για την αμέριστη βοήθειά τους.

Η εκπαιδευτική ομάδα του προγράμματος Erasmus+ “Destination: Happiness!” του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας απαρτίζεται από τους Εμμανουηλίδη Δανιήλ, Μαντατζή Στέλλα, Παπαδόπουλο Γιώργο, Τσιάγγα Ευαγγελία, Κατσάκη Βασιλική, Κυριακάκη Θωμά, Αρμενοπούλου Ζωή και Τσακμάκη Αναστασία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα