Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2025
Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2025

Ομαλά κύλησε η πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Απόλυτα ομαλά κύλησε η πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στην Π.Ε. Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Kavala Web News, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Βαγενάς.

Οι 300 περίπου μαθητές, όπως σημείωσε ο κ. Βαγενάς, προσήλθαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης (7/6) στα δυο εξεταστικά κέντρα της επαγγελματικής εκπαίδευσης, στο 1ο και στο 4ο ΕΠΑ.Λ., ενώ λίγα λεπτά πριν από τις 9 το πρωί είχαν στα χέρια τους τα θέματα των μαθημάτων της Ελληνικής Γλώσσας και των Νέων Ελληνικών.

Σε 10 εξεταστικά κέντρα σε Καβάλα και Θάσο συνεχίζονται την Παρασκευή (8/6) οι πανελλήνιες για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων

Την Παρασκευή (8/6) τη σκυτάλη παίρνουν οι μαθητές των Γενικών Λυκείων στα 10 εξεταστικά κέντρα της Π.Ε. Καβάλας (2 στη Θάσο και 8 στο ηπειρωτικό τμήμα), οι οποίοι επίσης θα διαγωνιστούν στα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας και των Νέων Ελληνικών. Στο σύνολό τους οι μαθητές των ΕΠΑ.Λ. και των ΓΕ.Λ. της Π.Ε. Καβάλας είναι περί τους 1.388.

Το περιβάλλον και ο άνθρωπος κυριάρχησαν στην πρεμιέρα για τις πανελλήνιες του 2018 για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ., ένα θέμα αναμενόμενο, οικολογικού προβληματισμού.

Όσον αφορά την Ελληνική Γλώσσα σε κείμενο του Κωστή Παπαγιώργη με θέμα τα απορρίμματα, κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές (απόσπασμα από το βιβλίο «Υπεραστικά» από το 2014), ενώ από την άλλη πλευρά, στο μάθημα των Νέων Ελληνικών, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε κείμενο του Yuval Noah Harari, καθηγητή του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ. Ο τίτλος του κειμένου ήταν «Το ζώο που έγινε Θεός» και αποτελεί τον επίλογο του βιβλίου «Sapiens: Μια σύντομη ιστορία του Ανθρώπου».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας στο εκπαιδευτικό σύστημα

Αργύρης Μυστακίδης: Οι αλλαγές οι οποίες βλέπουν το φως...

Στην Kavala Expo θα παρουσιαστεί η έκθεση του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ

Θόδωρος Χατζηχρήστος: Να δούμε ποια είναι η πραγματικότητα στην...

Ηλεκτρονικά όλα τα υδρόμετρα μέχρι το τέλος της χρονιάς

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν αντικατασταθεί στο...

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Από γεωστρατηγική πύλη της Ελλάδας σε πρότυπο ανάπτυξης

Άρθρο του Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, θεματικού αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Έρευνας, Καινοτομίας...

Αλμυρίκια φυτεύονται σε ακτές του δήμου Καβάλας

Κυριάκος Σταυρίδης: Αν δούμε και πηγαίνουν καλά θα προμηθευτούμε...

Σύμβαση για την μελέτη του κυκλικού κόμβου στο παλιό νοσοκομείο

Στις 22/09/2025 υπογράφηκε μεταξύ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Να συνεργαστεί ΤΩΡΑ ο Δήμος Καβάλας με το Αστικό ΚΤΕΛ»

Εδώ και 6 χρόνια, ο Δήμαρχος Καβάλας αρνείται να...

Προσάραξε σκάφος στους Αμμόλοφους

Τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (22/9) ενημερώθηκε η Λιμενική...