Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Οι δήμοι να αγοράσουν λάπτοπ και να τα προσφέρουν στα σχολεία

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Τάσος Ιωαννίδης, δήλωσε σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία:

Κανείς δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων, αν θα ανοίξουν στις 7 ή τις 14 του Δεκέμβρη, όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών,-βλέποντας πως πολλές οικογένειες μαθητών δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να κάνουν τηλεκπαίδευση τα παιδιά τους και παρατηρώντας ότι η κυβέρνηση έμεινε στις εξαγγελίες πως θα προμηθεύσει τα παιδιά με λάπτοπ, πήρε την πρωτοβουλία να στείλει στους Δήμους ένα έγγραφο, με το οποίο ζητά να αγοραστεί ηλεκτρονικός εξοπλισμός για να δοθεί υπό μορφή δανεισμού στα παιδιά.

Αυτός ο εξοπλισμός θα παραμένει αργότερα παρακαταθήκη για τα σχολεία και όταν χρειαστεί να δανείζονται στις οικογένειες που έχουν ανάγκη, όπως πολύτεκνες, αυτές που έχουν οικονομικά προβλήματα, χαμηλά εισοδήματα κλπ είπε ο κ. Ιωαννίδης.

Τα σχολεία αυτό τον καιρό είναι κλειστά και μόνο το ποσό του πετρελαίου που δεν ξοδεύεται θα αρκούσε για να αγοραστεί ηλεκτρονικό υλικό. Θα ήταν μια πολύ καλή κίνηση που οι Δήμοι θα έπρεπε να το δουν θετικά για να κρατηθεί η διδακτική διαδικασία. Αυτές οι 90.000 συσκευές που ανακοινώθηκε πως θα δοθούν στα σχολεία δεν δόθηκαν ποτέ. Το μόνο που πήραμε από το καλοκαίρι ανά σχολείο, ήταν ένα λάπτοπ και τίποτα περισσότερο. Αν ευαισθητοποιηθούν οι Δήμοι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας.

spot_img

Διαφημίσεις