Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Μέχρι 1.350 φοιτητές μπορεί να δεχτεί το ΔΙΠΑΕ

Δεν είναι ο συνολικός αριθμός των εισακτέων, καθώς λόγω βάσεων μπορεί να μείνουν κενές θέσεις

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Στους 1.350 ανέρχεται ο αριθμός των φοιτητών που θα μπορέσει να δεχθεί φέτος το ΔΙΠΑΕ Καβάλας με τα δεδομένα που ισχύουν με το νέο σύστημα των βάσεων.

«Δεν είναι ο συνολικός αριθμός των εισακτέων, αλλά ο αριθμός τον οποίο μπορούμε να υποδεχθούμε σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας στο κάθε τμήμα. Φέτος υπάρχει το σύστημα των βάσεων, συνεπώς μπορεί να είναι 1.350 οι θέσεις, όμως μπορεί να μην «πιάσουν» τη βάση κάποιοι και να μείνουν κενές θέσεις. Αυτό είναι κάτι που θα το δούμε τον Σεπτέμβριο. Ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλά», αναφέρει σε δηλώσεις του ο αντιπρύτανης του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα, Δημήτρης Μπαντέκας.

Όλα τα τμήματα του ΔΙΠΑΕ Καβάλας έχουν εξοπλιστεί πολύ καλά και είναι συνδεδεμένα με μεγάλους οργανισμούς όπως το Φυσικής με το CERN, το τμήμα Χημείας με τον Διεθνή Οργανισμό Χημείας

Παράλληλα, επισημαίνει ότι το ΔΙΠΑΕ Καβάλας έχει πανεπιστημιακά τμήματα, όπως τη Σχολή Θετικών Επιστημών με τα τρία τμήματα, Φυσικής, Χημείας και Πληροφορικής, όπως και δυο τμήματα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, το ένα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής το δεύτερο.

«Είναι πέντε τμήματα πάρα πολύ καλά, με πολύ μεγάλο εξοπλισμό. Ήδη από το επόμενο διάστημα υπογράφονται συμβάσεις από το νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ. Όλα τα τμήματα του ΔΙΠΑΕ Καβάλας έχουν εξοπλιστεί πολύ καλά και είναι συνδεδεμένα με μεγάλους οργανισμούς όπως το Φυσικής με το CERN, το τμήμα Χημείας με τον Διεθνή Οργανισμό Χημείας, ενώ και τα οικονομικά τμήματα έχουν μεγάλες προοπτικές για τους εισακτέους», σημειώνει σχετικά ο αντιπρύτανης του ΔΙΠΑΕ Καβάλας.

Τα μαθήματα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως, ενώ σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπαντέκα, κάποια εργαστήρια πιθανόν να πραγματοποιηθούν δια ζώσης τον Σεπτέμβριο, ανάλογα με την πορεία που θα έχει η πανδημία

Ο κ. Μπαντέκας θεωρεί ότι οι περισσότεροι νέοι φοιτητές θα προέρχονται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας οι οικογένειες προτιμούν τα παιδιά τους να είναι κοντά στις κατοικίες τους τα Πανεπιστήμια στα οποία φοιτούν.

Να σημειωθεί τέλος ότι τα μαθήματα συνεχίζουν να πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως, ενώ σύμφωνα πάντα με τον κ. Μπαντέκα, κάποια εργαστήρια πιθανόν να πραγματοποιηθούν δια ζώσης τον Σεπτέμβριο, κάτι που φυσικά θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και το αν εν τέλει θα υπάρξει νέο κύμα από το φθινόπωρο.

spot_img

Διαφημίσεις