Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
spot_img

Η Νίκη Κεραμέως «ακούει» την ΟΛΜΕ

Ημέρα:

Με θετικό μάτι, αλλά κρατώντας και επιφυλάξεις, «βλέπει» ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας, Σωτήρης Τότης, τις αλλαγές που προωθεί στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως πρόσφατα είχε τονίσει στην ομιλία της στη Βουλή η υπουργός, άμεσα θα υπάρξουν αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ ουσιαστικότερες αλλαγές, όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Κεραμέως, θα γίνουν σε βάθος χρόνου και μετά από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς. Μεταξύ άλλων θεσπίζεται ελάχιστη βάση εισαγωγής, ενώ τα ιδρύματα θα μπορούν να καθορίζουν τόσο τη βάση εισαγωγής, υψηλότερη της ελάχιστης και θα ορίζουν τον ετήσιο αριθμό των εισακτέων.

«Νομίζω ότι ορισμένα από αυτά που εξήγγειλε η κ. Κεραμέως κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση…»

«Μιλώντας προσωπικά, αλλά και ως πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας, νομίζω ότι ορισμένα από αυτά που εξήγγειλε η κ. Κεραμέως κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση. Εμείς υποστηρίζαμε χρόνια κι αυτό επισημάνθηκε και στην υπουργό Παιδείας από την Ο.Λ.Μ.Ε. στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν, είναι ότι ο αριθμός των εισακτέων θα πρέπει να καθορίζεται από το υπουργείο και όχι από τις σχολές, γιατί εκεί φοβόμαστε ότι θα γίνει κάποια αδικία. Πιστεύουμε ότι στις αλλαγές που θα γίνουν, γιατί ήμασταν αντίθετοι με το νομοσχέδιο του κ. Γαβρόγλου που αφορά τις «πράσινες» και «κόκκινες» σχολές που λέγαμε, θα φέρουν κάποια λύση, η οποία θα είναι προς όφελος των μαθητών», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο κ. Τότης.

«Είναι πάντως πολύ θετικό το γεγονός ότι έχουμε πλέον διάλογο με τη νέα υπουργό Παιδείας, καθώς με το που ανέλαβε μέσα σε λίγες μέρες κάλεσε την Ο.Λ.Μ.Ε. για να συζητήσουν ορισμένα πράγματα…»

«Σε γενικές γραμμές βλέπουμε ότι το υπουργείο Παιδείας κινείται δραστήρια και προσπαθεί να προετοιμάσει αρκετά πράγματα, όπως είπε και η Ο.Λ.Μ.Ε., μένει βέβαια να τα δούμε από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά να γίνονται πράξη. Είναι πάντως πολύ θετικό το γεγονός ότι έχουμε πλέον διάλογο με τη νέα υπουργό Παιδείας, καθώς με το που ανέλαβε μέσα σε λίγες μέρες κάλεσε την Ο.Λ.Μ.Ε. για να συζητήσουν ορισμένα πράγματα και πιστεύω και μιλώντας και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας και κάποια άλλα μέλη της, από αυτά που της επισημάνθηκαν, ενώ είχε δηλώσει αντίθετα πράγματα τις προηγούμενες ημέρες, δηλαδή ότι θα κρατήσει τον «νόμο Γαβρόγλου» κι ότι οι εξετάσεις θα γίνουν με τον νόμο αυτόν για να μην αιφνιδιαστούν οι μαθητές, τελικά μετά τη συνάντηση με την Ο.Λ.Μ.Ε. είπε ότι θα κάνει διορθωτικές κινήσεις. Άρα αυτό είναι μία ένδειξη καλής θέλησης κι ότι έχει τη διάθεση να ακούσει και τους μάχιμους εκπαιδευτικούς. Αυτό κρίνουμε ότι είναι προς τη θετική κατεύθυνση και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει να ακούει ανθρώπους, οι οποίοι είναι μάχιμοι μέσα στην εκπαίδευση για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Καβάλας.

«Λόγω των εκλογών έχουν μείνει πίσω πολλά θέματα, πιστεύουμε να επιταχυνθεί το έργο και να έχουμε και τους αναπληρωτές που θα χρειαστεί και φέτος στο σύστημα γιατί δεν έχουν γίνει οι διορισμοί»

Τέλος, ερωτηθείς αναφορικά με το πως θεωρεί ότι θα αρχίσει η νέα σχολική χρονιά για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Τότης απάντησε: «Λόγω των εκλογών πρέπει να πούμε ότι έχουν μείνει πίσω πολλά θέματα, όπως αυτά που αφορούν τις αιτήσεις των αναπληρωτών, καθώς δεν έχουν γίνει οι υπηρεσιακές αποσπάσεις για καθηγητές και δασκάλους. Αυτά θα γίνουν μέσα στον Αύγουστο και προς το τέλος Αυγούστου. Πιστεύουμε να επιταχυνθεί το έργο και να έχουμε και τους αναπληρωτές που θα χρειαστεί και φέτος στο σύστημα γιατί δεν έχουν γίνει οι διορισμοί. Πρέπει να είναι όλοι στα σχολεία τη μέρα που πρέπει να είναι για να λειτουργήσουν κανονικά και να μην υπάρχουν προβλήματα. Καταληκτικά θα έλεγα λοιπόν ότι «βλέπουμε» καταρχήν με θετικό μάτι τις εξαγγελίες της νέας υπουργού Παιδείας, αλλά με κάποιες επιφυλάξεις οι οποίες πιστεύουμε ότι αν θα συνεχίσει η κυρία υπουργός με αυτή την λογική να μας ακούει και να κάνει συναντήσεις μαζί μας τότε σίγουρα πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ντίνος Κλειτσιώτης: Το 1 εκατ. που δεν πήγε να ψηφίσει είναι σε αναμονή

Ντίνος Κλειτσιώτης: Ο τρόπος φορολόγησης των αντικειμενικών κριτηρίων πραγματικά...

Πάρης Παρασχούδης: Να εφαρμοστεί ο χώρος Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα

Για την πιθανότητα άνισου ανταγωνισμού ανάμεσα στη Θάσο και...

Εντάσεις για την μεταφορά της πιάτσας των ταξί από την Αβέρωφ

Χρήστος Ιωαννίδης: Δεν επιμένουμε για λόγους αισθητικής, αλλά για...

Η Αλιεία ως κλειδί για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών

Άρθρο του Αντώνη Φραντζή, Συμβούλου Αλιείας της Περιφέρειας ΑΜΘ Η...

Καβάλα: Μαχαίρωσε τον φίλο του μετά από καβγά

Ένας άντρας νοσηλεύεται από το βράδυ της Τρίτης στο...

Επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ΜΕΘ Παίδων στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Με αφορμή την πρόθεση της εταιρείας Gastrade να προχωρήσει...

Λεωνίδας Παππάς: Η άνοδος μας είναι αργή, δεν είναι αυτό που θέλαμε

«Το 60% των εκλογέων δεν πήγε στην κάλπη /...