Τρίτη, 27 Ιουλίου, 2021

Διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών για το άνοιγμα των σχολείων

Αντιδρούν στη χρήση μάσκας και στον αριθμό των παιδιών σε κάθε τμήμα

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Παράσταση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Διοικητηρίου, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης (25/8) ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Καβάλας, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων της Δ.Ο.Ε.

«Κινητοποιηθήκαμε όλοι μαζί για να διαμαρτυρηθούμε για το άνοιγμα των σχολείων. Με άλλα υγειονομικά πρωτόκολλα ανοίξαμε τον Ιούνιο και με άλλα ανοίγουμε τώρα που τα υγειονομικά φορτία είναι πολύ περισσότερα», ανέφερε στις δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Τάσος Ιωαννίδης.

«Όφειλε το υπουργείο Παιδείας σε αυτούς τους τρεις μήνες που μεσολάβησαν να οργανωθεί καλύτερα κι όχι να μας λένε όλο το καλοκαίρι ότι περιμένουμε τους ειδικούς να μας πουν πως θα λειτουργήσουμε…»

«Όλο αυτό μας φέρνει σε πολύ μεγάλη αναστάτωση από την άποψη ότι τα τμήματα θα είναι πλέον μεγάλα, γιατί θα έρθουν όλα τα παιδιά στο σχολείο. Εν μέσω πανδημίας ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο και ανέβασε τον αριθμό των παιδιών σε κάθε τμήμα από 22 σε 25 μέχρι και 27 παιδιά. Αυτό δυστυχώς μας φέρνει σε πολύ μεγάλη δυσκολία, αφού θα έχουμε όλα τα παιδιά με μάσκες, έτσι όπως θέλουν οι επιδημιολόγοι. Όφειλε το υπουργείο Παιδείας σε αυτούς τους τρεις μήνες που μεσολάβησαν να οργανωθεί καλύτερα κι όχι να μας λένε όλο το καλοκαίρι ότι περιμένουμε τους ειδικούς να μας πουν πως θα λειτουργήσουμε. Δεν γίνονται έτσι οι σωστές κινήσεις πάνω στη Παιδεία. Θα πρέπει να πάρουν επίσης περισσότερους αναπληρωτές και να μειώσουν τουλάχιστον τον αριθμό των παιδιών, τουλάχιστον σε 15 ανά τμήμα, έτσι όπως οφείλουν να κάνουν», ανέφερε ακόμη ο Τάσος Ιωαννίδης.

«Οι εκπαιδευτικοί θα είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε κατάσταση, αλλά αυτό με τις μάσκες και τα μικρά παιδιά ηλικίας των 4 – 7 ετών να φοράνε μάσκες για έξι ώρες, το βλέπουμε δύσκολο…»

Ερωτηθείς για το αν υπήρχε η δυνατότητα να νοικιαστούν χώροι που θα μετατρέπονταν σε αίθουσες διδασκαλίας για να αραιώσουν τα τμήματα, ο κ. Ιωαννίδης απάντησε πως «θα έπρεπε να υπήρχαν περισσότεροι χώροι, αφού ξέρουμε ότι τα περισσότερα σχολεία είναι γερασμένα και έπρεπε να ακολουθήσουν μοντέλα και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως στην Ιταλία που έχουν πάρει 1,5 εκατομμύριο ατομικά θρανία και έχουν βρει πάρα πολλές αίθουσες, περίπου 3.000, ενώ έχουν πάρει 250.000 αναπληρωτές για να μπορούν να καλύψουν όλα τα κενά. Εμείς οι εκπαιδευτικοί θα είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε κατάσταση, αλλά αυτό με τις μάσκες και τα μικρά παιδιά ηλικίας των 4 – 7 ετών να φοράνε μάσκες για έξι ώρες, το βλέπουμε δύσκολο. Από εκεί και μετά θα δούμε την 1η του μηνός ποια θα είναι η τελική απόφαση, για το αν ανοίξουμε στις 7 ή στις 14 Σεπτεμβρίου».

Β. Ποιμενίδης: «Αυτά τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, είναι καθρεφτάκι για τους ιθαγενείς!»

«Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει και αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Αυτά τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, είναι καθρεφτάκι για τους ιθαγενείς! Τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Τα ζητήματα τα οποία πρέπει να αναλάβει το κράτος υπ’ ευθύνη του και να λύσει από… χθες είναι τα εξής: Οι τάξεις που έχουν πάνω από 15 παιδιά πρέπει να σπάσουν, όπως ακριβώς έγινε και τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει αυξημένες ανάγκες σε μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, γιατί οι 4.500 που μονιμοποιήθηκαν είναι ελάχιστοι και πρόσληψη όλων των αναγκαίων για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Η εξεύρεση των χώρων και η δημιουργία τους είναι απαραίτητη για να μπορέσουν αν καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες οι οποίες υπάρχουν. Πρέπει να γίνει μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών, έτσι ώστε να κρατιούνται υγιεινοί οι χώροι, όση ώρα βρισκόμαστε εκπαιδευτικοί και παιδιά στα σχολεία. Και τέλος, όταν γυρνάνε από τις άδειες όλοι, πρέπει να υπόκεινται σε τεστ για τον ιό και εκπαιδευτικοί και παιδιά. Η πολιτική της κυβέρνησης αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την εξάπλωση της πανδημίας. Δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς, μαθητές πρέπει να βγούμε έξω και να τους αντιπαλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις», τόνισε στις δηλώσεις του εκ μέρους του Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών Καβάλας, ο Βασίλης Ποιμενίδης.

Διαφημίσεις