Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2025
Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2025

Κρίσιμες ώρες για το μέλλον του εργοστασίου Λιπασμάτων

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Την Παρασκευή (29-3-2109) ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, επί της προσφυγής που κατέθεσε η εταιρεία Λιπασμάτων της Ν. Καρβάλης, κατά προηγούμενης απόφασης που επιβάλλει στην εταιρεία να πληρώνει στο φυσικό αέριο στη ΔΕΠΑ 50% μετρητά και 50% επιταγές.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την Τετάρτη στην Αθήνα. Έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων βρέθηκαν περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, οι οποίοι εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στην εταιρεία.

Η εταιρεία ζητά να συνεχίσει να πληρώνει το φυσικό αέριο στη ΔΕΠΑ με επιταγές, καθώς η άμεση πληρωμή σε μετρητά θα δημιουργήσει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Την Τετάρτη ο δήμος Καβάλας με ανακοίνωσή του εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον του εργοστασίου και ζήτησε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Ανακοίνωση του Μ. Παπαδόπουλου

Εξάλλου ο επικεφαλής της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας» Μάκης Παπαδόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

Η παράταξή μας υπερασπίζεται σθεναρά την απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου της Βιομηχανίας Λιπασμάτων, της μοναδικής λιπασματοβιομηχανίας της χώρας, πυλώνα της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Στη σημερινή οικονομική συγκυρία, που όλοι μας άλλωστε βιώνουμε, είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση των χρηματοοικονομικών ζητημάτων να γίνεται με τους επικρατούντες κανόνες της αγοράς, και όχι με ασφυκτικούς οικονομικούς όρους.

Στα πλαίσια της αμοιβαίας ωφέλειας των δύο επιχειρήσεων (Λιπάσματα-ΔΕΠΑ), είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τόπος και μία αμοιβαία επωφελής λύση, ώστε να συνεχιστεί η προμήθεια φυσικού αερίου προς το εργοστάσιο, να συνεχιστεί η λειτουργία του και να διασφαλιστούν οι εκατοντάδες άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας

Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Θα πρέπει να δούμε συνολικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα

Ηλίας Καλανταρίδης: Αν χρειάζεται ένα ή δύο πάρκινγκ να...

Παναγιώτης Αρχοντής: Το καλοκαίρι απέδωσε στην Περιφέρειά μας

«Σαφώς και το κερδίσαμε το στοίχημα όλοι μαζί σε...

Καβάλα: Εξαρθρώθηκε 3μελής σπείρα απατεώνων – Οι δύο ανήλικοι

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Δίωξης...

Νίκος Μωυσίδης: Κάτι φαίνεται να αλλάζει με την ακτή της Καλαμίτσας

Την πεποίθησή του ότι κάτι φαίνεται να αλλάζει στο...

Η «Ανδρομάχη» του Ευριπίδη σε εμπνευσμένη σκηνοθεσία Μαρίας Πρωτόπαππα ήρθε και στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Όταν η ανθρώπινη δικαιοσύνη αποτυγχάνει,...

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών στον νομό Καβάλας

Η Νέα Δημοκρατία διοργανώνει μια σειρά επισκέψεων στις Περιφερειακές...

Ξενοφών Κροκίδης: Θα επιμένουμε αν δεν λαμβάνουμε ικανοποιητικές απαντήσεις…

«Θα επανερχόμαστε στα ίδια θέματα όταν κάτι επιδεινώθηκε, όπως...

Οι 4 αποτυχημένοι πρωθυπουργοί που πρέπει να μείνουν σπίτι τους

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Καραμανλής και Σαμαράς είναι στην επικαιρότητα...