Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
Παρασκευή, 5 Ιουλίου, 2024
spot_img

Σωτήρης Λαζαρίδης: Το φορολογικό νομοσχέδιο έρχεται από το χρονοντούλαπο της ιστορίας

Ημέρα:

«Διαπιστώνουμε ότι θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις, όμως εγώ αυτό θα το ονομάσω, υποψιασμένος από την αρχή, σαν καθρεφτάκια για ιθαγενείς / Νομίζω πως έδειξε τα δόντια της η Καβάλα και πως όταν θέλει μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα…»

«Το εν λόγω φορολογικό νομοσχέδιο έρχεται από πολύ παλιά, έρχεται από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, με μια φορολόγηση που αφορά τεκμαρτό εισόδημα που είτε αποκτάται, είτε όχι. Είναι μία οριζόντια φορολόγηση, η οποία μας βάζει στο ίδιο τσουβάλι όλους».

Τα παραπάνω επισήμανε σε δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Σωτήρης Λαζαρίδης, σε σχέση με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για το οποίο διαμαρτύρονται έντονα οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

«Αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο είναι πραγματικά αναχρονιστικό…»

«Θυμίζω ότι στα χρόνια της πανδημίας τα γραφεία μας ήταν κλειστά. Τότε έπρεπε να εφαρμόσει η κυβέρνηση το σημερινό φορολογικό νομοσχέδιο, να δούμε με ποια τεκμήρια και τεκμαρτά εισοδήματα θα έψαχνε να βρει για να φορολογήσει, όταν πραγματικά τα εισοδήματα είχαν μηδενιστεί! Θα ήταν οξύμωρο και τραγικό να εφαρμοζόταν από τότε ή από τα χρόνια της κρίσης όταν κατέρρευσε η οικοδομή, καθώς ήμασταν και ο πρώτος κλάδος που χτυπήθηκε. Έρχεται τώρα αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο είναι πραγματικά αναχρονιστικό. Υπάρχουν μέθοδοι στην ψηφιακή εποχή που ζούμε να «πιάσει» το κράτος πραγματικά το εισόδημα του κάθε εργαζόμενου, του κάθε επαγγελματία και φυσικά επιτέλους να φορολογηθεί όπως πρέπει το 20% ή και λιγότερο των «μεγάλων» που συστηματικά φοροδιαφεύγουν», ανέφερε σχετικά ο κ. Λαζαρίδης. 

«Διαπιστώνουμε ότι θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις, όμως εγώ αυτό θα το ονομάσω, υποψιασμένος από την αρχή, σαν καθρεφτάκια για ιθαγενείς…»

«Επί της ουσίας δεν είχαμε ενημερωθεί για αυτό το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, δεν μας είχε πει κάτι προεκλογικά. Ακόμη και για το τέλος επιτηδεύματος που λένε ότι δεν θα υπάρχει, ακόμη και αυτό το ψειρίζουν. Λένε ότι το είχαν πει πριν τις εκλογές αλλά νομίζω ότι δεν το είπε κανείς καθαρά πριν από τις εκλογές ότι θα υπάρχει μία τέτοια φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων κλπ. Όσον αφορά το αν οι πιέσεις μας μπορούν να πιάσουν τόπο μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου έχω να πω ότι παρακολουθώντας τις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων, διαπιστώνουμε ότι θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις, όμως εγώ αυτό θα το ονομάσω, υποψιασμένος από την αρχή, σαν καθρεφτάκια για ιθαγενείς», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Α.Μ.

«Νομίζω πως έδειξε τα δόντια της η Καβάλα και πως όταν θέλει μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα…»

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πολεμήσουμε για να το καταργήσουμε στην πράξη ή να μην περάσει έτσι όπως έχει εμφανιστεί αρχικά. Πρέπει να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις, δεν θα πάμε ως πρόβατα επί σφαγή. Όπως πρόσφατα όλοι συμμετείχαμε σε μία μεγαλειώδη συγκέντρωση, έτσι πρέπει να πορευτούμε από εδώ και πέρα. Νομίζω πως έδειξε τα δόντια της η Καβάλα και πως όταν θέλει μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα. Όσον αφορά τις επαφές με τους βουλευτές θα υπάρξει συνάντηση την Κυριακή (26/11) και θέλουμε να ακούσουμε τις απόψεις τους. Θα τεθεί το θέμα ξεκάθαρα για να ακούσουμε τι πρεσβεύουν και πως μπορούν να μας βοηθήσουν στην κατεύθυνση, τουλάχιστον, να γίνουν δραστικές αλλαγές. Δεν λέμε για απόσυρση του νομοσχεδίου, αλλά να τεθεί σε μια πραγματικά δίκαιη βάση», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Λαζαρίδης.

Είμαστε ΧΟΡΗΓΟΙ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ικανοποιητικές, αλλά όχι αρκετές οι βροχές της Πέμπτης

Σταύρος Κιβράκης: Ο υπόγειος υδροφορέας είναι σε πολύ χαμηλά...

Ο δρόμος Περάμου – κόμβου Ελαιοχωρίου χρειάζεται επειγόντως επαναδιαγράμμιση

Χωρίς επαναδιαγράμμιση, παρά το ότι βρισκόμαστε στην καρδιά της...

Δεν υπάρχει κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας ΑΜΘ εκδόθηκε το...

Μια… ξαπλωμένη πινακίδα σε ένα επικίνδυνο σημείο

Στην κατάσταση που βλέπετε στην φωτογραφία που σας παραθέτουμε...

Ζητούν μείωση του τέλους κοινοχρήστων χώρων για τα καταστήματα στον Αγ. Νικόλαο

Το σωματείο Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας με επιστολή του προς...

Σύσκεψη στον Δήμο Θάσου με τις Εθελοντικές Ομάδες Πυρασφάλειας

Σήμερα, 5 Ιουλίου 2024, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θάσου...

Παρουσία του Τζιόβανι το 10o Footvolley στο “Πεπόνι” – Ξεκίνησαν οι εγγραφές

Πιστό στο ραντεβού του, το 10o Footvolley το οποίο...

H Energean Χορηγός στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλα

Για μία ακόμη χρονιά η Energean βρίσκεται στο πλευρό...