Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

eMT cluster: Πρώτη ενημερωτική εκδήλωση για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό Επιχειρήσεων στην ΑΜΘ

Ημέρα:

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πολλών επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής της Δράμας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, ολοκληρώθηκε η πρώτη εκδήλωση του κύκλου ενημέρωσης και παρουσίασης λύσεων Ψηφιακού Μετασχηματισμού με θέμα: Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων στην ΑΜΘ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Φορέα Αρωγό του eMT cluster σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δράμας και τις 18 επιχειρήσεις τεχνολογίας που συνθέτουν το eMT cluster και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας, Lab.40, του Επιμελητηρίου Δράμας, στη Δράμα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Στέφανος Γεωργιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές ενέργειες του Επιμελητηρίου και στη συμβολή του eMT cluster στην προσπάθεια στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, τόσο στην περιοχή της Δράμας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η Διευθύντρια της Δομής Lab.40, κα. Φωτεινή Δημίου, άνοιξε τον κύκλο των εισηγήσεων, παρουσιάζοντας την λειτουργία και τη δράση, της Δομής Στήριξης Επιχειρηματικότητας και του Επιχειρηματικού Επιταχυντή, Lab.40.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τέσσερις (4) εκ των επιχειρήσεων που συνθέτουν το eMT cluster, οι οποίες είχαν την ευκαιρία αφενός να έρθουν σε επαφή με τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής της Δράμας και αφετέρου να παρουσιάσουν τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που αναπτύσσουν στα πλαίσια της συμμετοχής στο eMT cluster.

Πιο συγκεκριμένα συμμετείχαν οι κάτωθι εταιρείες με τους εκπροσώπους τους:

 Act4energy: Ο συνιδρυτής και διαχειριστής της, κ. Αλέξανδρος Ευταξίας παρουσίασε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα μείωσης του ενεργειακού κόστους των επιχειρήσεων μέσω της αξιοποίησης των αποβλήτων.

Lioncode: Ο Managing Partner της, κ. Χρήστος Παπαδάκης αναφέρθηκε στα προϊόντα και τις υπηρεσίες που έχει αναπτύξει η εταιρεία μέχρι σήμερα και σε όσα πρόκειται να αναπτυχθούν με τη συμμετοχή της στο eMT cluster.

SEEMS: Ο συνιδρυτής και Advisory Board της, κ. Πέτρος Σουκουλιάς παρουσίασε τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού στη βιομηχανική παραγωγή, στις οποίες εξειδικεύεται η επιχείρηση τα τελευταία 5 χρόνια.

ΦΜ Επιχειρείν: Ο συνιδρυτής και Δ/νων Σύμβουλος της, κ. Μιχάλης Πουσπουρίκας παρουσίασε το ρόλο που θα διαδραματίσει η εταιρεία του, ως συντονιστής της επόμενης φάσης του eMT cluster.

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Φορέας Αρωγός του eMT cluster, εκπροσωπήθηκε από τον συνιδρυτή και Διευθυντή Συντονισμού & Ανάπτυξης, κ. Σταύρο Αμοιρά, ο οποίος μετά από μια σύντομη αναφορά στη παρουσία και στο ρόλο της ena ως αναπτυξιακού πόλου στη Περιφέρεια της ΑΜΘ, παρουσίασε τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν, από τις επιχειρήσεις, για τη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εξατομικευμένα ζητήματα που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων τους με τους ομιλητές, τους εκπροσώπους του eMT cluster και των επιχειρήσεων-μελών που έλαβαν μέρος, απολαμβάνοντας παράλληλα ποικιλία γαστρονομικών εδεσμάτων  και εκλεκτά τοπικά κρασιά.

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση της Δράμας μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3MksWy1

Επόμενος σταθμός στον κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων του eMT cluster είναι το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, την Πέμπτη 16 Ιουνίου στη Κομοτηνή.

Ο κύκλος ολοκληρώνεται με 2 ακόμη εκδηλώσεις, την Τετάρτη 22/06 στο Επιμελητήριο Καβάλας, στην Καβάλα και την Παρασκευή 01/07 στην Ξάνθη, στο νέο πολυλειτουργικό χώρο της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, #enahub.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις λύσεων Ψηφιακού Μετασχηματισμού αφορούν κυρίως Αγροδιατροφικές επιχειρήσεις πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, Μεταποιητικές και Βιομηχανικές επιχειρήσεις, Εμπορικές επιχειρήσεις, Συνεταιρισμούς και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Και όρεξη έχουμε και όντως τρέχουμε

«Το κυριότερο για μια διοίκηση είναι να στοχεύει ψηλά...

Αναγκαία η ενίσχυση της αστυνόμευσης στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερών

Χρήστος Πριονίδης: Τουριστικό μέρος χωρίς αστυνόμευση δεν μπορεί να...

Ελπίζουν σε ένα καλό το τριήμερο στην εστίαση

«Περιμένουμε με τεράστια ανυπομονησία το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος,...

Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Ντίνος Κλειτσιώτης: Συμβουλευτείτε φοροτεχνικό για τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις Με σχετικά...

Πώς να αποφύγεις την εφιαλτική γονική αποξένωση και να μην «χάσεις» το παιδί σου!

Η γονική αποξένωση είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση,...

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των μαθητών στα σχολεία της Καβάλας

Αθανασία Γαϊτανίδου: Έχουμε φτάσει στο σημείο και μέσα στην...

10.000 «έξυπνα» υδρόμετρα έχει παραλάβει μέχρι σήμερα η ΔΕΥΑΚ

Στις 10.000 ανέρχονται τα νέα «έξυπνα» υδρόμετρα που έχει...

81χρονος σκότωσε την σύζυγό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, άνδρας 81 ετών τραυμάτισε...