Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025

Ντίνος Κλειτσιώτης: Μεγάλο πλήγμα η μείωση του αφορολόγητου

Ημέρα:

spot_img
spot_img

Μεγάλο πλήγμα για μισθωτούς και συνταξιούχους, χαρακτηρίζει ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Ντίνος Κλειτσιώτης, το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του αφορολόηγτου ορίου.

Μιλώντας στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο γνωστός καβαλιώτης οικονομολόγος σχολίασε τα όσα δήλωσε το πρωί της Δευτέρας (20/2) στον ΣΚΑΪ, ο γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Παναγιώτης Ρήγας, ο οποίος είπε ότι «το αφορολόγητο δεν είναι φετίχ».

«Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση μας εκπλήσσει καθημερινά…»

«Δεν είναι φετίχ το οτιδήποτε, δεν το λέω για να πάμε σε μείωση του αφορολόγητου, αλλά αν μια μείωση του αφορολόγητου διευκολύνει να κλείσει η αξιολόγηση, τότε να το συζητήσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρήγας, συμπληρώνοντας πως κάθε τι θα πρέπει να εξετάζεται στο σύνολο του, στο πλαίσιο της συμφωνίας.

«Δυστυχώς αυτή η κυβέρνηση καθημερινά μας εκπλήσσει αρνητικά. Ενώ από το στόμα του κ. Τσακαλώτου έχει ειπωθεί ότι αν μειωθεί, έστω κι ένα ευρώ το αφορολόγητο ο ίδιος θα παραιτούνταν, δυστυχώς η κυβέρνηση τελικά προχώρησε στην μείωση του από τις 9.500 ευρώ στις 8.500 ευρώ, όμως δεν είδαμε τον κ. Τσακαλώτο να παραιτείται. Σήμερα πλέον ακούμε από το στόμα του κ. Ρήγα, ενός κορυφαίου στελέχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., να μας λέει ότι δεν είναι φετίχ η μείωση του αφορολόγητου. Όπως καταλαβαίνουν όλοι, δυστυχώς, πάμε σε μείωση του αφορολόγητου και μεγάλη επιβάρυνση των φτωχότερων συμπολιτών μας», τόνισε σχετικά ο Ντίνος Κλειτσιώτης.

«Δεν είναι να τους έχεις εμπιστοσύνη! Είναι οι άνθρωποι που έχουν πει τα μεγαλύτερα ψέματα από καταβολής του ελληνικού κράτους!»

Μάλιστα ο πρώην βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι πρόκειται για αυτούς που έχουν πει τα μεγαλύτερα ψέματα από καταβολής του ελληνικού κράτους.

«Αυτοί που έχουν εισόδημα πάνω από 500 ευρώ το μήνα, θα πληρώνουν φόρο, αν μειωθεί εκ νέου το αφορολόγητο όριο! Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. Αυτοί οι οποίοι κατηγορούσαν την κυβέρνηση Σαμαρά, που είχε το αφορολόγητο στις 9.500 ευρώ παρακαλώ! Δεν είναι να τους έχεις εμπιστοσύνη! Είναι οι άνθρωποι που έχουν πει τα μεγαλύτερα ψέματα από καταβολής του ελληνικού κράτους! Εύχομαι να μην ισχύσουν αυτά που δήλωσε ο κ. Ρήγας, γιατί τότε σίγουρα θα πληγούν οι χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις. Είναι δραματικό σήμερα άνθρωποι που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, να έχουν επιπλέον μείωση από τις 8.500 ευρώ στο αφορολόγητο τους. Δυστυχώς θα επιβαρυνθούν μισθωτοί και συνταξιούχοι κατά 800 ευρώ σε ετήσια βάση», επισήμανε καταληκτικά στις δηλώσεις του στον «Ε» και το KWN, ο κ. Κλειτσιώτης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

150 μπαλόνια γέμισαν τον ουρανό της Καβάλας, στη μνήμη των καρκινοπαθών που «έφυγαν» από τη ζωή

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο...

Υπάρχει ενδιαφέρον της Ευρώπης για τις νέες τεχνολογίες;

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Η Ευρώπη, είναι αλήθεια πως άφησε...

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας επί της οδού Πιπίνου

Λόγω της εκτέλεσης εργασιών για την κατασκευή κεντρικής νησίδας,...

Φωτισμός στα Κάστρα της Περάμου υπάρχει, απλά χρειάζεται μία εντολή!!!

Χρήστος Μποσμπότης: Μελέτη δεν χρειάζεται, απλά πρέπει να ανέβει...

Θ. Μουριάδης: «Ο κ. Βλάχος το παρατραβάει, δεν θα του δώσω τίποτα…»

Σκληρή γλώσσα κατά του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένα...

Πάνω από 47 έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στον δήμο Παγγαίου

Βασίλης Τσιπουρόπουλος: «Κόσμημα» η ανάπλαση του δρόμου από Νέα...