Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Πρωτοφανής πτώση στους τζίρους των βιβλιοπωλείων της Καβάλας

Ημέρα:

Πρωτοφανή πτώση που ξεπερνά ακόμη και το 25% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, καταγράφουν τα βιβλιοπωλεία της Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Κύβος», Γιώργος Ζοπόγλου.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, η μεγάλη αυτή πτώση άρχισε πριν από τρεις μήνες περίπου και κορυφώθηκε λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Πολύ μεγάλη πτώση το τελευταίο τρίμηνο, ειδικά στο λογοτεχνικό βιβλίο, που άλλες εποχές «δούλευε» πολύ για τις διακοπές και την παραλία – Την κατάσταση σώζει κάπως το παιδικό βιβλίο

«Μιλώντας με όλους τους αντιπροσώπους, αλλά και από αυτό που βλέπουμε στα καταστήματά μας, υπάρχει μια πολύ μεγάλη πτώση το τελευταίο τρίμηνο, ειδικά στο λογοτεχνικό βιβλίο, που άλλες εποχές «δούλευε» πολύ, όπως λέμε, καθώς ο κόσμος αγόραζε βιβλία για τις διακοπές του και για την παραλία γενικότερα. Ευτυχώς που υπάρχει το παιδικό βιβλίο και κατά κάποιο τρόπο μπορούμε να πούμε ότι σωζόμαστε κάπως», επισήμανε σχετικά στις δηλώσεις του ο κ. Ζοπόγλου. Ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Κύβος» συμπλήρωσε ότι και στη γραφική ύλη η κίνηση που καταγράφεται στα βιβλιοπωλεία της πόλης είναι πάρα πολύ μικρή.

«Τόσο μεγάλη πτώση στους τζίρους μας τη συγκεκριμένη περίοδο δεν τη θυμάμαι ξανά…»

«Πριν τις εθνικές εκλογές ξεκίνησε να πέφτει η κίνηση, στην διάρκειά τους έπεσε πάρα πολύ και τώρα πλέον δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα, όσον αφορά την κίνηση», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Ζοπόγλου και συμπλήρωσε: «Κάτι τέτοιο είναι σίγουρα πρωτοφανές! Τόσο μεγάλη πτώση στους τζίρους μας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν τη θυμάμαι ξανά».

Ελπίδες για ανάκαμψη από Σεπτέμβριο, αν και ο μήνας αυτός δεν φαίνεται να μπορεί να διορθώσει τα… σπασμένα του τριμήνου!

Σχετικά με το αν «βοηθά» κάπως την κατάσταση η παρουσία των τουριστών στην Καβάλα, ο Γιώργος Ζοπόγλου επισήμανε: «Πέρυσι οι Τούρκοι ψώνιζαν κάπου κάπου και καμιά τσάντα, αλλά ούτε αυτοί δεν ήρθαν φέτος, γιατί έχουν σοβαρό θέμα με το νόμισμα. Οι Βούλγαροι ούτως ή άλλως φέρνουν μαζί τους τα πράγματά τους, οπότε κι από εκεί δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ενίσχυση στους τζίρους των καταστημάτων μας».

Οι ελπίδες πλέον των βιβλιοπωλών στρέφονται στον Σεπτέμβριο και στο άνοιγμα των σχολείων, αν και όπως τόνισε ο κ. Ζοπόγλου, ο μήνας αυτός, όσο καλός κι αν είναι, δεν θα μπορέσει να αναστρέψει την ζημιά που έγινε από την καθίζηση του τελευταίου τριμήνου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...