Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Με αργούς ρυθμούς η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Ημέρα:

Ιδιαίτερα χαμηλή είναι η προσέλευση των φορολογουμένων στα λογιστικά γραφεία της Καβάλας, παρά το γεγονός ότι από την περασμένη Δευτέρα, οι φοροτέχνες – λογιστές σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις τους για το ασφαλιστικό, υποβάλλοντας κανονικά τις φορολογικές δηλώσεις στο υπουργείο Οικονομικών.

Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι η 30η Ιουνίου, διάστημα που σύμφωνα με τον οικονομολόγο, Ντίνο Κλειτσιώτη, δεν είναι επαρκές, λόγω του όγκου των δηλώσεων που δεν έχουν ακόμη υποβληθεί.

Μόλις το 16% των φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα

Μιλώντας στον «Ενήμερο» για το θέμα ο κ. Κλειτσιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι ο χρόνος αυτός δεν επαρκεί, καθώς μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί μόνο το 16% των φορολογικών δηλώσεων. Απομένει ένας πολύ μεγάλος όγκος δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν, οι οποίες σχεδόν στο σύνολό τους υποβάλλονται από τα φορολογικά γραφεία. Επομένως, θα πρέπει κι εμείς ως φοροτέχνες – λογιστές να εντείνουμε την προσπάθεια, αλλά και οι φορολογούμενοι να αρχίσουν προσέρχονται στα λογιστικά γραφεία και να μην τα αφήνουν όλα για την τελευταία στιγμή. Πιστεύω ότι θα δοθεί τελικά παράταση. Πολλά όμως εξαρτώνται από την ροή υποβολής των δηλώσεων και βέβαια από το αν λειτουργεί σωστά και το σύστημα, το οποίο κατά καιρούς έχει προβλήματα. Δυστυχώς, ακόμη οι φορολογούμενοι δεν προσέρχονται στα λογιστικά γραφεία για να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, γιατί ίσως φταίει και η νοοτροπία μας να τα αφήνουμε όλα για την τελευταία στιγμή».

«Δεν ήταν αγώνας για το τίποτα…»

Ερωτηθείς σχετικά με τη μεγάλη σε διάρκεια κινητοποίηση, την οποία έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα οι λογιστές, αντιδρώντας στο νέο ασφαλιστικό, ο Ντίνος Κλειτσιώτης απάντησε: «Δεν ήταν αγώνας για το τίποτα. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με αυτό το ασφαλιστικό, το οποίο στην ουσία είναι φορολογικό, πλήττονται καίρια. Κάναμε τον αγώνα μας, δυστυχώς όμως το νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή. Το 60% τουλάχιστον του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών είναι κρατήσεις υπέρ του ασφαλιστικού φορέα, για φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης και φόρο επιτηδεύματος».

Να σημειωθεί τέλος, πως η πρώτη δόση για την φορολογία εισοδήματος λήγει στις 31 Ιουλίου, η δεύτερη στις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη στις 30 Νοεμβρίου, χωρίς να είναι ξεκάθαρο ακόμη αν τελικά θα γίνουν περισσότερες οι δόσεις.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...