Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Μαύρη διετία για την αγορά και την ελεύθερη οικονομία

Ημέρα:

«Τα δυο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τους ΑΝ.ΕΛ., νομίζω ότι έχουν οδηγήσει τα πράγματα για την αγορά και την ελεύθερη οικονομία σε χειρότερη κατάσταση απ’ αυτή που προϋπήρχε, παρά τις υποσχέσεις και τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργήσει προεκλογικά», δηλώνει στον «Ενήμερο» και το Kavala Web News, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης.  «Η αποτίμηση της διετούς διακυβέρνησης από τη συγκεκριμένη συγκυβέρνηση, είναι ότι ολοένα και περισσότερο τα πράγματα δυσκολεύουν και προβλέπονται πολύ δυσοίωνα όσον αφορά το 2017 για τις επιχειρήσεις. Κανείς δεν μπορεί να είναι αισιόδοξος ότι θα πάμε σε ανάπτυξη, το αντίθετο μάλιστα», συμπληρώνει χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτίδης.

«Δεν βλέπουμε φως στο τούνελ! Πηγαίνουμε ολοένα και περισσότερο στα σκοτεινά και η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς…»

Ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ., καταθέτοντας τις εκτιμήσεις του για τη νέα χρονιά, υπογραμμίζει σχετικά: «Δυστυχώς σφίγγει ο κλοιός στο λαιμό των επιχειρήσεων με την υπέρμετρη φορολόγηση και ιδιαίτερα τώρα με τον νέο ασφαλιστικό νόμο σε πολλές επιχειρήσεις που ήταν υγιείς θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής όλων αυτών των υποχρεώσεων. Δεν υπάρχει αποθεματικό στις επιχειρήσεις, ώστε να επενδύσουν ή να μπορέσουν να δημιουργήσουν καλύτερες ροές, όσον αφορά τα εμπορεύματα ή εκείνα που θα βελτιώσουν τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους. Δεν βλέπουμε φως στο τούνελ! Το αντίθετο μάλιστα πηγαίνουμε ολοένα και περισσότερο στα σκοτεινά και η κατάσταση αυτή αποτυπώνεται στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς με το δυσκολότερο τρόπο. Αυτό το δείχνει η κίνηση των Χριστουγέννων που ήταν πολύ πεσμένη. Ο κόσμος της αγοράς περίμενε να κινηθεί στις εκπτώσεις, αλλά βλέπουμε ότι η κίνηση είναι επίσης μειωμένη. Είναι παγωμένα τα πάντα εντός κι εκτός εισαγωγικών και δεν νομίζω ότι θα μπορέσει να αλλάξει αυτό το κλίμα».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...