Δευτέρα, 21 Ιουλίου, 2025
Δευτέρα, 21 Ιουλίου, 2025

Κάτι κινείται στην επένδυση των Λουτρών Ελευθερών

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η διευθέτηση του ρέματος στα Λουτρά Ελευθερών και με την ολοκλήρωσή της αναμένεται η έγκριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε ο επενδυτής κ. Χαρακίδης να έχει στα χέρια του τις οικοδομικές άδειες για να αρχίσει το έργο της μεγάλης αυτής επένδυσης, λέει ο πρόεδρος της «Εργοανάπτυξης» κ. Αρχέλαος Γρανάς.

«Αυτή η μεγάλη επένδυση με όλες τις καθυστερήσεις που είχε», λέει σε δηλώσεις του ο κ. Γρανάς, «έχει μπει σε ένα δρόμο το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου αναμένοντας την μελέτη οριοθέτησης του ρέματος, μπορεί πλέον να προχωρήσει το θέμα, ώστε να κατατεθούν οι οικοδομικές άδειες, αφού βέβαια εγκριθεί και η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων. Αυτή η μελέτη είχε κατατεθεί πριν από ενάμιση χρόνο, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ είχε αντιρρήσεις σε ότι αφορά την ιδιοκτησία, ένα πρόβλημα όμως που ξεκαθαρίστηκε και είναι αυτό που μένει για να προχωρήσει η επένδυση. Τον Μάρτιο ίσως εγκριθεί για τον επενδυτή η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από αναπτυξιακό πρόγραμμα, στο οποίο έχει καταθέσει τα χαρτιά του και έχει σαφείς δυνατότητες για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί. Επομένως είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο, το τελευταίο χρονικό διάστημα και προχωράμε. Βέβαια το προχωράμε είναι ένα θέμα εν μέσω κορωνοϊού».

Στη συνέχεια ο κ. Γρανάς επισημαίνει τα εξής:

«Πάντως ο επενδυτής έχει βάλει κάποιους εξειδικευμένους ανθρώπους που προχωράνε όλα τα θέματα παράλληλα, για να συντομεύσει ο χρόνος που θα μπορέσει να προχωρήσει καταθέτοντας τις άδειες και γκρεμίζοντας τα παλιά οικοδομήματα ώστε να ανοίξει ο χώρος. Όταν θα είναι έτοιμη η οικοδομική άδεια θα προχωρήσει πλέον στις κατασκευές του. Πιστεύουμε πως μέσα στο 2021 θα αρχίσει η επένδυση να κατασκευάζεται. Ήταν πολλά τα εμπόδια που είχε αυτό το οικόπεδο, νομοθετικά όμως διορθώθηκαν αρκετά. Τώρα απαιτείται ένα χρονικό διάστημα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες».

«Μέχρι το τέλος του μήνα», προσθέτει ο κ. Γρανάς, «περιμένουμε να δούμε αυτά που έχει κάνει ο μελετητής για την οριοθέτηση του ρέματος και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε, γιατί αυτό είναι και το μεγάλο αγκάθι στης υπόθεσης. Πρέπει να βρεθεί η απόσταση από την οριοθέτηση που θα τοποθετηθούν τα κτίρια και αν δεν βρεθεί αυτή, ο επενδυτής δεν μπορεί να καταθέσει τις αδειοδοτήσεις. Οπότε αυτό είναι που μας αφήνει να περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί και να τελειώσουμε με μια υπόθεση που κρατάει από το 2017 και είναι επενδυτής ο κ. Χαρακίδης. Βρήκε όμως πολλά εμπόδια γιατί τα Λουτρά πέρασαν από τον ΕΟΤ στο ΤΑΙΠΕΔ και άλλαξε η διαδικασία. Κανονικά το έργο έπρεπε να ξεκινήσει τον Αύγουστο, γιατί πέρασαν 4 χρόνια, διάστημα μέσα στο οποίο θα ήταν έτοιμη η επένδυση. Τώρα βλέπουμε πως υπάρχει μια τετραετής παράταση την οποία θα πρέπει να εξετάσουμε στο διοικητικό συμβούλιο της «Εργοανάπτυξης» και να την παραχωρήσουμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Λητώς Τριανταφυλλίδου και Πάνου Βλάχου: «ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ» στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων!

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Δον Ζουάν βγαίνει ή...

ΕΣΠΑ: Πυλώνας ανάπτυξης με μεγάλο κοινωνικό πρόσημο

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Αναγκαία η στελέχωση της Ειδικής Διαχειριστικής Υπηρεσίας...

Ποια Είναι τα Συμπτώματα του Καρκίνου του Πνεύμονα στις Γυναίκες

Τα συμπτώματα καρκίνου του πνεύμονα στις γυναίκες δεν διαφέρουν...

Τον Σεπτέμβριο τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Πρωτοδικείου στη Θάσο;

«Βήμα - βήμα, αργά και σταθερά, προχωράμε για τον...

Λυσάρια και Σχολικά Βοηθήματα: Ολοκληρωμένη Προετοιμασία για Γυμνάσιο και Λύκειο

Στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα, τα σχολικά βοηθήματα και τα...

«Ξεκολλάει» η αξιοποίηση του πρώην Σανατορίου

Αρχέλαος Γρανάς: Σιγά - σιγά ξεκινάμε και τις εργασίες Για...

Πότε ο Πολύποδας Είναι Επικίνδυνος

Μιας και οι πολύποδες είναι συχνά ευρήματα σε ενδοσκοπήσεις...

Μάκης Παπαδόπουλος: “Ο δρόμος” για τον νέο Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ “περνάει από μέσα” από την αξιοκρατία

Η οριστική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης ναακυρώσει την απευθείας...