Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
spot_img

Γιάννης Παναγιωτίδης: Αναπόφευκτη η παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Ημέρα:

Αναπόφευκτη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Γιάννης Παναγιωτίδης, την παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Μιλώντας στον «Ενήμερο» με την ιδιότητα του λογιστή, ο κ. Παναγιωτίδης υπογράμμισε ότι υπάρχει τρομακτική καθυστέρηση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και μάλιστα μόλις 20 ημέρες πριν από την επίσημη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους!

Δεν έχει ανοίξει ακόμη το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα!

Χαρακτηριστικό αυτής της καθυστέρησης είναι το γεγονός ότι δεν έχει ανοίξει ακόμη το σύστημα για τα νομικά πρόσωπα, δηλαδή, για τις εταιρείες πάσης φύσεως, οι οποίες δεν μπορούν να υποβάλουν φορολογική δήλωση!
Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτίδης, αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, αρκεί να συγκρίνουμε την παρούσα κατάσταση με την περυσινή, όταν το εν λόγω σύστημα είχε ανοίξει στις 16 Μαρτίου, όπου και πάλι γινόταν λόγος για καθυστέρηση.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην ροή υποβολής δηλώσεων από φυσικά πρόσωπα, για τα οποία το σύστημα άνοιξε περί τα μέσα Μαΐου και πάλι όμως καθυστερημένα σε σχέση με άλλες χρονιές.
«Είναι φύσει αδύνατο τόσος όγκος δουλειάς, με πολλά νέα δεδομένα φέτος, να προλάβουμε να τον φέρουμε σε πέρας στις προβλεπόμενες ημερομηνίες», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Παναγιωτίδης.

Μικρή η προσέλευση των καβαλιωτών στα λογιστικά γραφεία

Όπως σε όλη την χώρα, έτσι και στην Καβάλα, η προσέλευση των φυσικών προσώπων στα λογιστικά γραφεία συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα μικρή, σε σχέση με το σύνολο των δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν, εντός του επόμενου διαστήματος. «Ακόμη κι εμείς καθυστερούμε στα λογιστικά γραφεία, περιμένοντας κάποιες νέες οδηγίες, όπως για παράδειγμα για όσους έχουν αναπηρία, καθώς τους ζητούνται να προσκομίσουν βεβαιώσεις από την πρωτοβάθμια επιτροπή. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα, το οποίο υποσχέθηκε η γενική γραμματεία εσόδων να το λύσει. Άρα με όλα αυτά, συν πολλά άλλα προβλήματα, δεν γίνεται να μην δοθεί παράταση. Αρκεί να σκεφτούμε ότι οι δηλώσεις των εταιρειών είναι ακόμη πιο πολύπλοκες από αυτές των φυσικών προσώπων», υπογράμμισε σχετικά ο Γιάννης Παναγιωτίδης.

Ομαλή, προς το παρόν, η λειτουργία του taxis net

Καταληκτικά ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. κάλεσε τους φορολογούμενος να φροντίσουν από τώρα να καταθέσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, ώστε να μην δημιουργηθεί στο τέλος συμφόρηση, τόσο στο σύστημα, όσο και στα λογιστικά γραφεία. Να σημειωθεί ότι προς το παρόν το taxis net λειτουργεί ομαλά, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τι θα συμβεί σε περίπτωση που υποβληθούν μαζικά εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Απαγόρευση θαλασσίων δραστηριοτήτων στη Νέα Ηρακλείτσα

Με απόφαση του Λιμενάρχη Καβάλας απαγορεύεται η κυκλοφορία πλοίων,...

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Θάσο

Κώστας Μανίτσας: «Ο κ. Παπαδόπουλος δεν μας έδωσε στοιχεία...

Οργή των ιδιοκτητών ταξί με τους πειραματισμούς του δημάρχου

Χρήστος Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος καταστρέφει την πόλη, δεν το...

Αρκεί η διαφωνία των γονέων για να αποφασίσει το δικαστήριο αποκλειστική επιμέλεια;

Σε περίπτωση που η από κοινού άσκηση της γονικής...

Πεσμένη η καταναλωτική κίνηση στην αγορά της Ελευθερούπολης

Παναγιώτης Παπαευαγγέλου: Δεν υπήρξε η κίνηση που είχαμε άλλες...

Τελειωμό δεν έχουν τα πειράματα στην Πλατεία Καπνεργάτη!!!

Η νέα πρόταση για τη θέση της πιάτσας ταξί...

Ο Ιατρικός κόσμος κρατάει μικρό καλάθι

Ξενοφών Κροκίδης: Δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό για την υγεία...

Καβάλα: Βιντεοσκοπούσε ζευγάρι σε κατάστημα

Συνελήφθη την 5-9-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς...