Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Φώτης Πούλος: «Δυστυχώς, πρόκειται για μια παλινωδία της κυβέρνησης, καθώς…»

Ημέρα:

Στα 85 λεπτά το λίτρο διαμορφώνεται, κατά μέσο όρο, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού Σωματείου Βενζινοπωλών, Φώτη Πούλο.

Ωστόσο, οι παραγγελίες των καταναλωτών είναι μέχρι στιγμής ελάχιστες, καθώς τηρούν στάση αναμονής, εξαιτίας του ότι η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα ισχύσει φέτος με την διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

«Δυστυχώς, πρόκειται για μια παλινωδία της κυβέρνησης, καθώς…»

«Οι παραγγελίες είναι «παγωμένες», καθώς οι καταναλωτές θέλουν να γνωρίζουν πως θα αγοράσουν το πετρέλαιο, αν δηλαδή θα είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, κλπ. Δυστυχώς, πρόκειται για μια παλινωδία της κυβέρνησης, καθώς παρά το ότι υπήρχαν οι εξαγγελίες του καλοκαιριού κι όλες οι πληροφορίες συνέκλιναν στο ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα αρχίσει με χαμηλό φόρο κατανάλωσης, εντούτοις αυτό δεν έγινε αυτό και αρχίζουμε, για μια χρονιά ακόμη, με αυξημένο φόρο, που θα τον χαρακτήριζα ως φόρο πολυτελείας», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Πούλος.

Διστακτικοί οι καταναλωτές, με υπαιτιότητα της ίδιας της κυβέρνησης

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας υπενθύμισε ότι παλιότερα είχε γίνει μια εξαιρετική μελέτη από τον κ. Μάρδα, που τότε ήταν εξωτερικός συνεργάτης της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, η οποία έδειχνε ότι αν μειωνόταν ο φόρος στα επίπεδα των ετών 2010 – 2011, τότε το κράτος θα είχε πολλαπλά οφέλη.

«Δυστυχώς, κάτι τέτοιο δεν εφαρμόστηκε από την σημερινή κυβέρνηση και βρισκόμαστε και πάλι στα ίδια δεδομένα, με 23% φόρο στο λίτρο πετρελαίου. Αναμέναμε τις απαντήσεις της κυβέρνησης από την περασμένη Παρασκευή, φτάσαμε στις 20 Οκτωβρίου, η διάθεση του πετρελαίου άρχισε επίσημα στις 15 κι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα. Είναι φυσικό επακόλουθο οι καταναλωτές να τηρούν στάση αναμονής κι όπως όλα δείχνουν για ακόμη μια χρονιά θα είναι διστακτικοί με το πετρέλαιο θέρμανσης, με υπαιτιότητα της ίδιας της κυβέρνησης», υπογράμμισε σχετικά ο Φώτης Πούλος.

Στα 50 λεπτά το λίτρο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, αν ισχύσουν τα περυσινά δεδομένα

Να σημειωθεί καταληκτικά ότι στην περίπτωση που δεν αλλάξει τίποτα σε σχέση με πέρυσι, δηλαδή αν παραμείνει ο Ε.Φ.Κ. στα ίδια επίπεδα και λάβουν το επίδομα θέρμανσης όσοι το έλαβαν και την προηγούμενη χειμερινή περίοδο, τότε η τιμή του πετρελαίου για την περιοχή μας θα διαμορφωθεί, με τα σημερινά δεδομένα, στα 50 λεπτά το λίτρο, μια τιμή – κίνητρο, ειδικά για τις πολυκατοικίες, που σύμφωνα με τον κ. Πούλο, στην πλειονότητά τους δεν έχουν βάλει στις δεξαμενές τους πετρέλαιο θέρμανσης τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...