Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
spot_img

Φώτης Πούλος: Ανεξήγητη η αύξηση των τιμών στα καύσιμα

Ημέρα:

«Η αύξηση των τιμών των υγρών καυσίμων είναι κάτι για το οποίο δεν μπορώ να απαντήσω. Ενώ έχουμε μια διορθωμένη ισοτιμία ευρώ – δολαρίου, ενώ το αργό πετρέλαιο δεν έχει ξεφύγει πάνω από τα 90 με 100 δολάρια, εντούτοις βλέπουμε μια άνοδο των τιμών που λέγεται ότι οφείλεται στο διυλισμένο προϊόν, στην αύξηση του διυλιστηριακού κόστους».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Καβάλας, ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος, κληθείς να σχολιάσει τις ανεξήγητες αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Δεν γίνεται αυτήν τη στιγμή να έχει 86 δολάρια το βαρέλι με ισοτιμία 1 ευρώ προς 1,1 δολάρια και η τιμή της αμόλυβδης να έχει ξεπεράσει το 1,93 και σε πολλά νησιά τα 2 ευρώ λόγω μεταφορικού κόστους…»

«Υπάρχουν πράγματα που ακούμε καθημερινά, αλλά για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που είμαι πρατηριούχος. Χρήζει πολύ μεγάλης έρευνας για ποιον λόγο η τιμή αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σ’ αυτά τα επίπεδα. Με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και λόγω της ενεργειακής κρίσης, ήρθε το υπουργείο Εμπορίου και μας επέβαλε πλαφόν και δεν επιτρέπεται να έχουμε μεγαλύτερο κέρδος απ’ ό,τι είχαμε τον Αύγουστο του 2021. Αυτό είναι ένα μέτρο σωστό για να μην υπάρχει αύξηση του κέρδους σε μια δύσκολη στιγμή από πλευράς πρατηριούχων, με τον αντίλογο όμως να λέει ότι εμείς ναι μεν κρατάμε το περιθώριό μας, αλλά όλα τα υπόλοιπα δυστυχώς έχουν ανέβει και επηρεάζουν το κόστος ενός πρατηρίου. Δεν έγινε το ίδιο πράγμα στα τέσσερα ελληνικά διυλιστήρια που εξυπηρετούν την Ελλάδα κι αυτό κάποια στιγμή πρέπει να το μελετήσουν και να υπάρξουν απαντήσεις. Δεν γίνεται αυτήν τη στιγμή να έχει 86 δολάρια το βαρέλι με ισοτιμία 1 ευρώ προς 1,1 δολάρια και η τιμή της αμόλυβδης να έχει ξεπεράσει το 1,93 και σε πολλά νησιά τα 2 ευρώ λόγω μεταφορικού κόστους», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Φώτης Πούλος.

«Ήταν υποτονική η κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης τον Ιανουάριο στην Καβάλα – Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυτήν τη στιγμή είναι στα 1,31 ευρώ το λίτρο»

Αναφορικά με την ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στη διάρκεια του Ιανουαρίου, ο κ, Πούλος επισήμανε: «Ήταν υποτονική η κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης τον Ιανουάριο στην Καβάλα. Αυτό οφείλεται στο ότι οι καταναλωτές προμηθεύτηκαν πετρέλαιο κυρίως τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Ο Ιανουάριος ήταν υποτονικός σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, καθώς οι περισσότεροι καταναλωτές προμηθεύτηκαν πετρέλαιο το πρώτο τρίμηνο της περιόδου 2022 – 2023, δηλαδή τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Επίσης, ο χειμώνας ήταν ήπιος και μόλις τις τελευταίες μέρες έπεσε αρκετά η θερμοκρασία. Όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης, όσοι δικαιούχοι προμηθεύτηκαν πετρέλαιο θέρμανσης ως τις 31 Ιανουαρίου, θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους ως τις 28 Φεβρουαρίου. Όσοι πάρουν πετρέλαιο από 1 Φεβρουαρίου μέχρι τέλος Μαρτίου, θα πάρουν το επίδομα μέχρι τις 28 Απριλίου 2023. Έχει κλείσει η εφαρμογή για να γίνονται αιτήσεις. Περίπου 1.220.000 είναι οι καταναλωτές που έκαναν αίτημα για επίδομα θέρμανσης. Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυτή τη στιγμή είναι στα 1,31 ευρώ το λίτρο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργασίες δασικής οδοποιίας και υλοτόμησης στα δάση της Καβάλας

Το Δασαρχείο Καβάλας ενημερώνει όλους τους πολίτες, επαγγελματίες, περιπατητές...

Εγγραφές βρεφών και νηπίων στο «Κιτσικοπούλειο» της ΙΜΦΝΘ

Aπό την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανα­κοινώνεται,...

Στους ρυθμούς του Cosmopolis μπαίνει η Καβάλα

 Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, η πόλη της...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να μπορούν τα ΑμεΑ να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία»

Συγκεκριμένες προτάσεις σε ερώτησή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Να...

Αντώνης και Παύλος Δερμιτζάκης στο ρόστερ του ΑΟΚ

Η ΠΑΕ Α.Ο. Καβάλα καλωσορίζει στις τάξεις της τον...

Ψήφισμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας

Ύστερα από τη  σύσκεψη   φορέων , την οποία συγκάλεσε...

Πολλά τα περιστατικά πνιγμών στη θάλασσα

Κώστας Τσιτσιλικάκης: «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερεκτιμούμε...

Προς το παρόν δεν υπάρχει πρόβλημα λειψυδρίας στον δήμο Καβάλας

Στέρεψαν εδώ και αρκετό καιρό όλες οι πηγές του...