Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου, 2022

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την δολοφονία στην Χρυσούπολη

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και...

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο στο Ελαιοχώρι 

Ένοπλη ληστεία με θύμα 18χρονο έγινε σε σπίτι στο Ελαιοχώρι του...

Τρύφωνας Αλεξιάδης: “Τελείωσε η περίοδος υποβάθμισης της περιοχής της Καβάλας”

spot_img

Ακολούθησε μας

«Τελείωσε η περίοδος υποβάθμισης της περιοχής της Καβάλας. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για την ανάπτυξη της, καθώς υπάρχουν οι προοπτικές», δήλωσε σήμερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στην περιοχή της Καβάλας υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης, αρκεί να υπάρχει σωστός προγραμματισμός και στόχευση, ώστε να δοθεί επιτέλους η τύχη που της αξίζει.

Ο κ. Αλεξιάδης, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμιά πολιτικάντικη λογική στα όσα λέει, απλά θα βοηθήσει όσο μπορεί, πιέζοντας, ώστε να υπάρξουν αποτελέσματα για την περιοχή μας, χωρίς ο ίδιος να θέλει να αποσπάσει κάποιο κομματικό όφελος.

Λιγότερα χρήματα φέτος για το επίδομα θέρμανσης – Το επόμενο διάστημα οι ανακοινώσεις για το τι θα ισχύσει τελικά 

Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα ισχύσει σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, απάντησε ότι η κυβέρνηση κινείται στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπέγραψε με τους δανειστές και υπογράμμισε ότι σύντομα θα εκδοθεί η απόφαση για το τι θα ισχύσει φέτος, ενώ επισήμανε ότι για το επίδομα θέρμανσης θα δοθούν 105 εκ. ευρώ, αντί για 200 που δόθηκαν πέρυσι, άρα λιγότεροι δικαιούχοι, οι οποίοι, όπως είπε θα επιλεγούν με δίκαια κριτήρια, ώστε να βοηθηθούν οι φτωχότεροι.

Επίσης, σε ερώτηση για το αν θα υπάρξει μείωση στον Ε.Φ.Κ. στο φυσικό αέριο που χρησιμοποιεί η λιπασματοβιομηχανία “ELFE”, απάντησε ότι σύντομα θα δοθεί λύση στο θέμα.

Προωθείται το μέτρο των αυτόματων συμψηφισμών 

Σε ερώτηση του «Ενήμερου» για το πότε το δημόσιο θα πληρώσει τις οφειλές του προς τους πολίτες, ο κ. Αλεξιάδης απάντησε ότι θα προωθηθεί το μέτρο των αυτόματων συμψηφισμών, με την ανάληψη πρωτοβουλίας το επόμενο διάστημα, ενώ χαρακτήρισε βασικό λάθος το κράτος να οφείλει χρήματα στους πολίτες του. Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ψηφίσει δύσκολα μέτρα κι ότι το έκανε από πολιτική ανάγκη κι όχι από πολιτική επιλογή. Μάλιστα δεν θέλησε να χρησιμοποιήσει την λέξη μνημόνιο, αλλά επέμεινε να την αναφέρει ως συμφωνία!

Εφιάλτης η κοινωνική οργή και δυσαρέσκεια

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το αν υπάρχει κίνδυνος να δοθεί λύση τύπου Ισπανίας και στην χώρα μας, όσον αφορά τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απάντησε: «Δεν θα πάμε σε λογική Ισπανίας». Παράλληλα, χαρακτήρισε εφιάλτη για τον ίδιο και για την κυβέρνηση την κοινωνική οργή και δυσαρέσκεια.

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα