Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το 2022 ήταν μια από τις δυσκολότερες χρονιές για τον επαγγελματικό κόσμο

Ημέρα:

spot_img

Ως μια από τις δυσκολότερες χρονιές της τελευταίας δεκαετίας περιέγραψε το 2022, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος.

Στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ., τόνισε χαρακτηριστικά ότι το 2022 ήταν μια χρονιά γεμάτη δυσάρεστες εκπλήξεις για τον επαγγελματικό κόσμο, με πολλές νέες κρίσεις, οι οποίες  προέκυψαν στην διάρκεια του.

«Η παρένθεση της θερινής περιόδου, ήταν μια εξέλιξη πολύ θετική, όμως από τον Σεπτέμβριο και μετά τα προβλήματα επανήλθαν και πέρα από την ενεργειακή κρίση, ήρθε και η κρίση της ακρίβειας…»

«Η εκτίναξη των τιμών στην ενέργεια, στο ρεύμα και στα καύσιμα, ήταν κάτι το πρωτόγνωρο. Ακολούθησε η παρένθεση της θερινής περιόδου, που ήταν μια εξέλιξη πολύ θετική, καθώς δούλεψαν πολλοί κλάδοι σημαντικά, δίνοντας μια μεγάλη ανάσα στην Οικονομία, όμως από τον Σεπτέμβριο και μετά τα προβλήματα επανήλθαν και πέρα από την ενεργειακή κρίση, ήρθε και η κρίση της ακρίβειας, η οποία ταλανίζει τους πάντες τους τελευταίους μήνες. Μετά το καλοκαίρι που ήταν δυνατό, νομίζαμε ότι κάπως έτσι θα εξελισσόταν και το επόμενο διάστημα. Γενικότερα είμαστε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, αλλά δεν ξεπεράσαμε το 2021 σε κάποιους κλάδους. Ας περιμένουμε όμως να ολοκληρωθεί η εικόνα μέχρι και τα Θεοφάνια για να έχουμε πλήρη απολογισμό», επισήμανε σχετικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας.

«Αυτό όμως που ακόμη δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε είναι η ακρίβεια. Πιστεύω πάντως ότι το 2023 θα είναι μια καλύτερη χρονιά κι ότι δεν θα έχουμε άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις…»

«Ο πληθωρισμός ανέβηκε στα ύψη κι αυτό είναι κάτι που συνεχίζεται, δυστυχώς. Έχουμε παντού ανατιμήσεις, σε όλα τα προϊόντα, αν και γίνεται προσπάθεια από το κράτος να εξομαλυνθεί κάπως η κατάσταση, στην ενέργεια τουλάχιστον με την επιδότηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό όμως που ακόμη δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε είναι η ακρίβεια. Πιστεύω πάντως ότι το 2023 θα είναι μια καλύτερη χρονιά κι ότι δεν θα έχουμε άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως αυτές που μας επιφύλαξε η χρονιά που έφυγε πριν λίγα 24ωρα», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο Θόδωρος Χατζηχρήστος.

«Νομίζω ότι δεν θα ζήσουμε τα ίδια με αυτά που συνέβαιναν σε κάθε προεκλογική περίοδο τα προηγούμενα χρόνια…»

Σε τέλος ερώτηση για το αν θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξουν κάποια προβλήματα στη λειτουργία του κράτους, λόγω των εθνικών εκλογών που θα διεξαχθούν εντός του 2023, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, απάντησε: «Η κυβέρνηση εκπληρώνει αυτά που λέει σε μεγάλο βαθμό και νομίζω ότι δεν θα ζήσουμε τα ίδια με αυτά που συνέβαιναν σε κάθε προεκλογική περίοδο τα προηγούμενα χρόνια. Μένει βέβαια να το δούμε να συμβαίνει στην πράξη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο νέος Διοικητής της ΧΧ ΤΘ Μεραρχίας στον δήμο Νέστου

Τον Δήμαρχο Νεστου Σάββα Μιχαηλίδη, επισκέφτηκε στο Δημαρχείο Χρυσουπολης,...

Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Τένιας Μακρή στην Καβάλα

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας και η...

ΔΗΚΕΘ: Η μισή αλήθεια είναι ψέμα

Από την ΔΗΚΕ Θάσου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Όλο...

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου Θώμου

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου Χρήστου...

Μακάριος Λαζαρίδης: Ως εδώ με τους «πρόθυμους» πολιτικούς αρχηγούς

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας με αφορμή...

Νέος κύκλος αυξήσεων στις τιμές των υγρών καυσίμων

Φώτης Πούλος: Κάθε φορά βρίσκεται μια αφορμή να αισχροκερδούν...

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης νέος Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης...

Κεφαλή αγάλματος του Απόλλωνα ανακαλύφθηκε στους Φιλίππους

Ανασκαφική έρευνα πραγματοποίησε η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στους Φιλίππους υπό την διεύθυνση...