Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Τουριστικό ορόσημο το καλοκαίρι του 2022

Ημέρα:

«Το καλοκαίρι του 2022 θα είναι πλέον το νέο ορόσημο για τις συγκρίσεις με τις επόμενες τουριστικές περιόδους, καθώς ξεκάθαρα τόσο πανελλαδικά, όσο και στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου, το 2019 έχει ξεπεραστεί».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι το «ταμείο» για την φετινή επιτυχημένη τουριστική περίοδο θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου.

«Στους κλάδους της εστίασης και της διασκέδασης υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση – Προσωπικά εκτιμώ ότι θα είμαστε κατά 10% πιο πάνω σε σχέση με το 2019 – Μακάρι και τα οικονομικά να είναι εξίσου εντυπωσιακά…»

 «Η εικόνα μέχρι και σήμερα είναι εξαιρετική για την περιοχή μας. Οι επισκέπτες, κυρίως από ξένες χώρες, είναι χιλιάδες, όχι μόνο για το νησί της Θάσου που παρουσιάζει εντυπωσιακά νούμερα, αλλά και για το ηπειρωτικό κομμάτι της Π.Ε. Καβάλας από τον δήμο Νέστο μέχρι τον δήμο Παγγαίου, πραγματικά η κίνηση που καταγράφεται είναι πρωτόγνωρη. Στους κλάδους της εστίασης και της διασκέδασης υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση. Ειδικά μέσα στον Αύγουστο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι συναυλίες, οι γιορτές και τα πανηγύρια είναι δεκάδες, δημιουργούν ένα πολύ καλό κλίμα και διάθεση για όλους και για τους επιχειρηματίες της περιοχής μας. Η εκτίμηση όλων είναι ότι έχει ξεπεραστεί το 2019 κι εγώ προσωπικά εκτιμώ ότι θα είμαστε κατά 10% πιο πάνω σε σχέση με το 2019. Έχουμε νέο ορόσημο κι αυτό θα είναι το 2022. Μακάρι και τα οικονομικά να είναι εξίσου εντυπωσιακά. Αυτό θα το ξέρουμε στις αρχές Οκτωβρίου. Θεωρώ ότι και τα οικονομικά στοιχεία θα είναι εξίσου θετικά», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Στο τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα πρέπει να καταγράψουμε τους προβληματισμούς, γι’ αυτό και προετοιμάζουμε ως Επιμελητήριο Καβάλας κάποια επιχειρηματικά φόρουμ…»

 «Το φετινό καλοκαίρι πολλοί περίμεναν ότι δεν θα πάει τόσο καλά. Τελικά ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας κι αυτό είναι το σημαντικό στοιχείο που κρατάμε. Ίσως για αυτό δεν υπήρχε καλύτερη προετοιμασία όσον αφορά τουλάχιστον το ανθρώπινο δυναμικό. Εδώ είναι όμως το σημείο που θα πρέπει στο τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου να καταγράψουμε τους προβληματισμούς, γι’ αυτό και προετοιμάζουμε ως Επιμελητήριο Καβάλας κάποια επιχειρηματικά φόρουμ, ανά δήμο, ώστε να εντοπίσουμε και να αναδείξουμε τα ζητήματα από μια ούτως ή άλλως καλή χρονιά κι από εκεί και πέρα να δούμε πως σε συνεργασία με όλους τους φορείς να τα βελτιώσουμε. Χρειάζονται βελτιώσεις είναι αλήθεια, αυτό βλέπουμε και από τους φορείς, αλλά και από τις ίδιες τις επιχειρήσεις. Καταγράφουμε κι εμείς από τη μεριά μας τα μειονεκτήματά μας για να δούμε πως θα τα βελτιώσουμε», τόνισε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο Μάρκος Δέμπας.

«Όπως όλα δείχνουν, τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου η εικόνα θα είναι πάνω κάτω ίδια με σήμερα, ίσως με μια μικρή και αναμενόμενη κάμψη…»

Ερωτηθείς για το τι περιμένουν οι Π.Ε. Καβάλας και Θάσου το επόμενο διάστημα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου απάντησε: «Όπως όλα δείχνουν, τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου η εικόνα θα είναι πάνω κάτω ίδια με σήμερα, ίσως με μια μικρή και αναμενόμενη κάμψη. Φεύγει αρκετός κόσμος, αλλά εξίσου σχεδόν έρχονται κι άλλοι επισκέπτες. Μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα θα είμαστε σχεδόν…φουλ. Αυτό δείχνουν τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα. Είναι θετική αυτή η εξέλιξη, αρκεί να κρατήσει και ο καιρός ακόμη περισσότερο».

«Το μεγάλο πρόβλημα για το επόμενο διάστημα θα είναι το ενεργειακό κόστος. Αυτό γιατί είναι κάτι εντελώς απρόβλεπτο. Με το ρεύμα δεν ξέρουμε πραγματικά τι μας ξημερώνει…»

 Όσον αφορά τέλος τις δυσκολίες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου, ο κ. Δέμπας υπογράμμισε: «Το μεγάλο πρόβλημα για το επόμενο διάστημα θα είναι το ενεργειακό κόστος. Αυτό γιατί είναι κάτι εντελώς απρόβλεπτο. Με το ρεύμα δεν ξέρουμε πραγματικά τι μας ξημερώνει. Βλέπουμε ότι μπορείς να αλλάζεις κάθε μήνα εταιρεία, αλλά κι αυτό δεν είναι «δουλειά». Είναι μπελάς! Το ενεργειακό κόστος λοιπόν είναι αυτό που τρομάζει πολύ κόσμο. Περιμένουμε στη Δ.Ε.Θ. να ακούσουμε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ώστε να δούμε ποιο θα είναι το νέο πακέτο στήριξης. Από τη στιγμή που έχουν αυξηθεί τα ταμειακά διαθέσιμα, εκτιμώ ότι θα ληφθούν γενναία μέτρα, όσον αφορά το ενεργειακό κόστος. Μη ξεχνάμε ότι ο Αύγουστος είναι ο πιο ενεργοβόρος μήνας κι αυτό δημιουργεί άγχος στους επαγγελματίες του τουρισμού για τους λογαριασμούς που θα αντικρίσουν από τον Σεπτέμβριο και μετά».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κωστής Σιμιτσής: Όλοι μαζί ενωμένοι αναπτύξαμε την κρουαζιέρα

«Την προσπάθεια για την κρουαζιέρα στην Καβάλα, δηλαδή να...

Πως ένας πατέρας δικαιώθηκε με απόφαση σταθμό ΕΔΔΑ ενάντια στη γονική αποξένωση;

Καλησπέρα αγαπητές φίλες και φίλοι. Αν είστε χωρισμένος πατέρας ή...

Μακάριος Λαζαρίδης: Οι κάλπες που θα στηθούν στις 25 Ιουνίου θα είναι άδειες

«Δεν μπορεί να μην δεν είσαι ικανοποιημένος όταν οι...

1ο Μαθητικό Συνέδριο του Δήμου Παγγαίου

Η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπ/σης Καβάλας και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...