Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Σύλληψη παράνομων μεταναστών σε Ζαρκαδιά και Ίασμο

Συνελήφθησαν χθες (28-11-2022), σε περιοχές της Ροδόπης...

Άνοιξαν αυτοκίνητο και έκλεψαν κοσμήματα αξίας 12.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή κοσμημάτων που διέπραξαν δύο...

Καβάλα: Μαθητής δημιούργησε ψεύτικο προφίλ του καθηγητή του στο FB

Η παράνομη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης,...

Σημαντική αύξηση στους τζίρους των πρατήριων υγρών καυσίμων

Μιχάλης Μεταξάς: Ο Αύγουστος ήταν ο καλύτερος μήνας για εμάς, «πονάει» καταναλωτές και βενζινοπώλες η παρατεταμένη άνοδος των τιμών των καυσίμων

Ακολούθησε μας

Σημαντική αύξηση στους τζίρους τους, σε ποσοστό έως και 60% σε σχέση με πέρυσι, κατέγραψαν στη διάρκεια του Αυγούστου, τα πρατήρια υγρών καυσίμων της Π.Ε. Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», ο γραμματέας του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς.

Η αύξηση αυτή, η οποία ωστόσο υπολείπεται αρκετά από την κίνηση το αντίστοιχο διάστημα του 2019, οφείλεται στον μεγάλο αριθμό επισκεπτών από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, οι οποίοι χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους για τις μετακινήσεις τους προς τη χώρα μας. Εξίσου μεγάλος όμως, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μεταξά, ήταν και ο αριθμός Ελλήνων επισκεπτών στην Π.Ε. Καβάλας, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση του τζίρου των πρατηρίων σε σχέση με το καταστροφικό 2020.

«Ο Αύγουστος ήταν ο καλύτερος για εμάς μήνας, καθώς οι τζίροι μας κατέγραψαν άνοδο μέχρι και 60%…»

 «Μπορώ να πω ότι φέτος τον Αύγουστο ο κλάδος μας, πήγε αρκετά καλά. Αυτό διότι βρέθηκαν στην περιοχή μας πολλοί τουρίστες από τα Βαλκάνια. Πολλοί επειδή δεν θέλουν να εμβολιαστούν και να μπουν στη διαδικασία που ισχύει αν ταξιδέψει κανείς με αεροπλάνο για παράδειγμα με tests κλπ. αποφασίζουν να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους. Το ίδιο συνέβη σε μεγάλο ποσοστό και με τον εγχώριο τουρισμό, προκειμένου να αποφύγουν αεροπλάνα και πλοία και κατ’ επέκταση τη διαδικασία των ελέγχων. Οι πολίτες είχαν κυριολεκτικά σκάσει τόσο καιρό μέσα, οπότε ήταν λογικό να θέλουν να ταξιδέψουν, έστω για λίγο καιρό. Ο Αύγουστος λοιπόν ήταν ο καλύτερος για εμάς μήνας, καθώς οι τζίροι μας κατέγραψαν άνοδο μέχρι και 60%, ενώ σε πολλούς και πιο τουριστικούς προορισμούς από τη δική μας περιοχή, η κίνηση άγγιξε αυτήν του 2019. Το ποσοστό αυτό μας ικανοποιεί, φυσικά σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι, που ήταν στην ουσία μια περίοδος που είχαμε κυριολεκτικά ξεμάθει να δουλεύουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Μεταξάς.

«Την επόμενη τουριστική περίοδο κι αν δεν υπάρξει κάποιο έκτακτο και προς το χειρότερο ζήτημα με την πανδημία, θα αγγίξει και πάλι ο κλάδος και γενικότερα η οικονομία τα αποτελέσματα του 2019…»

Ερωτηθείς για το αν αναμένει μια εξίσου καλή κίνηση στα πρατήρια της Π.Ε. Καβάλας και τον Σεπτέμβριο που ακολουθεί, ο κ. Μεταξάς απάντησε: «Επειδή η τουριστική κίνηση ξεκίνησε αργά κι όχι αρχές Ιουνίου ως είθισται και επειδή πλέον οι περισσότεροι αποφασίζουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου και πριν να ανοίξουν τα σχολεία, θα έχουμε έντονη τουριστική κίνηση, δηλαδή θα έχουμε μια ας το πούμε παράταση προς τα πίσω της τουριστικής περιόδου».

Ο γραμματέας του Σωματείου Βενζινοπωλών της Π.Ε. Καβάλας, εκτίμησε παράλληλα, ότι την επόμενη τουριστική περίοδο κι αν δεν υπάρξει κάποιο έκτακτο και προς το χειρότερο ζήτημα με την πανδημία, θα αγγίξει και πάλι ο κλάδος και γενικότερα η οικονομία τα αποτελέσματα του 2019.

Στα ύψη οι τιμές των υγρών καυσίμων καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού

Εκείνο όμως που «πονάει» καταναλωτές και βενζινοπώλες είναι οι πολύ υψηλές καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τιμές που καταγράφουν τα υγρά καύσιμα. Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται στα 1.70 ευρώ και πλέον το λίτρο.

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι τα καύσιμα είναι ένα είδος χρηματιστηριακό. Μια έκρηξη να γίνει σε μια χώρα, μια αναστάτωση κάπου αλλού επηρεάζουν άμεσα τις τιμές. Δυστυχώς συνεχίζουν οι τιμές να είναι πολύ ψηλά και μάλιστα στη διάρκεια του καλοκαιριού και για 50 συνεχόμενες ημέρες είχαμε μια συνεχή άνοδο των τιμών. Τώρα έχουμε και τα γεγονότα με το Αφγανιστάν, που δεν ξέρουμε πόσο θα επηρεάσει τα πράγματα προς το χειρότερο. Δεν μπορούμε να κάνουμε καμιά πρόβλεψη».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα