Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Σε αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι επιχειρήσεις

Ημέρα:

spot_img

Για τρομακτική ανησυχία ή ακόμη και φοβία για το τι θα ακολουθήσει τον ερχόμενο χειμώνα για τις επιχειρήσεις, έκανε λόγο στο πλαίσιο δηλώσεων του στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχουν συνεχείς επαφές και συζητήσεις με κυβερνητικά κυρίως στελέχη, ώστε να εξεταστούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις για το επόμενο τρίμηνο – φωτιά, στη διάρκεια του οποίου θα δοκιμαστούν οι αντοχές του επιχειρηματικού κόσμου.

«Υπάρχει μια πλειάδα συναντήσεων και επαφών με στόχο να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις με το βλέμμα στον δύσκολο χειμώνα…»

 «Πράγματι από τις 25 Αυγούστου και μετά υπάρχει μια έντονη κινητικότητα, μια πίεση, πολλές συναντήσεις. Στελέχη της κυβέρνησης και όχι μόνο έχουν έρθει στην περιοχή μας, για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα. Επίσης έχουμε και επενδυτές που βρέθηκαν εδώ και μάλιστα υπήρξε συνάντηση με το σχήμα που έρχεται να αναλάβει το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας. Είχαμε επίσης συνάντηση με την κ. Μπακογιάννη και την ομάδα της επιτροπής της Θράκης, όπου είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να ευχαριστήσουμε για τη ρύθμιση που έγινε για τους συμψηφισμούς στο 12%, αλλά και νέων αναπτυξιακών κινήτρων που πρέπει να δοθούν στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. Ακολούθησε η κ. Ζαχαράκη, όπου μαζί με τους ξενοδόχους από Καβάλα και Θάσο και τους ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση στο Επιμελητήριο για μια αποτίμηση της τουριστικής περιόδου και πως μπορούμε να διατηρήσουμε τα αυξημένα νούμερα και τις επόμενες χρονιές. Στη Θεσσαλονίκη ακούσαμε την ομιλία του πρωθυπουργού στη Δ.Ε.Θ., ενώ τον συναντήσαμε και στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Κ.Ε.Ε. όπου μας έκανε την τιμή να βρίσκεται και στην συνέχεια συναντηθήκαμε με τον υπουργό Ανάπτυξης και είχαμε την ευκαιρία να δούμε αρκετά ζητήματα για τις επιχειρήσεις από εδώ και πέρα. Άρα υπάρχει μια πλειάδα συναντήσεων και επαφών με στόχο να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και αποτελέσματα για τις επιχειρήσεις με το βλέμμα στον δύσκολο χειμώνα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Πάντα ως επιχειρηματίες κρατάμε την αισιοδοξία μας, αλλά όπως φαίνεται το επόμενο τρίμηνο θα είναι πολύ κρίσιμο…»

 «Μεταφέρουμε ένα κλίμα ότι μέσα από το καλοκαίρι ένα μεγάλο κομμάτι της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή μας πήγε καλά, στον τουρισμό κυρίως, οι εξαγωγές είναι σε καλό βαθμό, αλλά μεταφέρουμε και την τρομακτική ανησυχία, τη φοβία θα έλεγα για το τι έρχεται αυτόν τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας. Συνήθως οι επιχειρηματίες νιώθουμε πολύ νωρίτερα ότι κάτι συμβαίνει, κάτι αρχίζει και δυσκολεύει. Δεν είναι μόνο η ακρίβεια, αλλά και η έλλειψη σε βασικές πρώτες ύλες που έχουν ακριβύνει πολύ, όπως τα σίδερα και τα μέταλλα. Επίσης πρόβλημα υπάρχει σε ζωοτροφές και μια μεγάλη ακρίβεια στα γαλακτοκομικά. Είναι σοβαρά τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε στον χειμώνα κι εκεί καταλήγουν όλες οι συζητήσεις. Προσπαθεί η κυβέρνηση, αλλά πρέπει να δούμε μόνιμες αποφάσεις και πολιτικές και της Ε.Ε. για τη στήριξη των επιχειρήσεων, μειώσεις Ε.Φ.Κ. ή ακόμη και μείωση Φ.Π.Α. σε καταναλωτικά αγαθά ώστε να κρατηθεί η κατανάλωση ζωντανή. Πάντα ως επιχειρηματίες κρατάμε την αισιοδοξία μας, αλλά όπως φαίνεται το επόμενο τρίμηνο θα είναι πολύ κρίσιμο», ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο κ. Δέμπας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ "Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη...

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...