Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2023

Παραμένει στην Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας ο Ιωάννης Καραμανλής

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,...

Καβάλα: Συμμορία έκλεβε πορτοφόλια και κινητά στις λαϊκές

Εξιχνιάστηκαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση...

Καβάλα: Διέρρηξαν δύο σπίτια και ένα κατάστημα

Συνελήφθησαν την 23-1-2023 το μεσημέρι στην Καβάλα,...

Σίγουρα θα δούμε λουκέτα στην αγορά

Θόδωρος Χατζηχρήστος: Πρέπει να υπάρξει μεγάλη συμμετοχή στην κινητοποίηση της Τετάρτης ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα αγανάκτησης προς την κεντρική διοίκηση / Αν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω στήριξης μας ας βγουν να μας το πουν ξεκάθαρα

Ακολούθησε μας

spot_img

«Πάντα σε κάθε κινητοποίηση, η μεγάλη συμμετοχή είναι το ζητούμενο. Έτσι είναι και η Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στην οποία η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας με απόφαση του Δ.Σ. της, αποφάσισε να συμμετάσχει, με στόχο την στήριξη των επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της τρέχουσας κρίσης. Απευθύνω κάλεσμα στα σωματεία – μέλη της Ομοσπονδίας μας, να δώσουν το «παρών» στις συγκεντρώσεις, ώστε να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα αγανάκτησης προς την κεντρική διοίκηση».

Τα παραπάνω τόνισε στο πλαίσιο δηλώσεων που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας, Θόδωρος Χατζηχρήστος, μ’ αφορμή την γενική απεργία που έχουν κηρύξει για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Παράλληλα, ο κ. Χατζηχρήστος αναφέρθηκε και στα βασικά αιτήματα της Ο.Ε.Β.Ε.Κ. για την επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

«Σίγουρα θα δούμε κάποια λουκέτα στην αγορά, αυτό είναι αναπόφευκτο. Μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει επίσης αύξηση της ανεργίας και συνέχιση ενός φαύλου κύκλου που δεν θα κλείσει ποτέ. Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει στήριξη των επαγγελματιών…»

«Η τελευταία 15ετια είναι μια περίοδος κρίσεων, με τη μια να διαδέχεται την άλλη. Αυτή η κατάσταση δεν τελειώνει ποτέ, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να έχουμε κι εμείς έναν σωστό σχεδιασμό και να κοιτάξουμε απερίσπαστοι το μέλλον των επιχειρήσεών μας. Ο πληθωρισμός έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, έχουμε μια ξέφρενη πορεία στα ενεργειακά και στα καύσιμα κι όλο αυτό το μείγμα δυσχεραίνει ιδιαίτερα την λειτουργία μας. Σίγουρα θα δούμε κάποια λουκέτα στην αγορά, αυτό είναι αναπόφευκτο. Μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει επίσης αύξηση της ανεργίας και συνέχιση ενός φαύλου κύκλου που δεν θα κλείσει ποτέ. Γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρξει στήριξη των επαγγελματιών, με μέτρα από την κεντρική διοίκηση, ώστε να καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες που θα βρεθούν μπροστά μας τον χειμώνα που ακολουθεί», επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ο.Ε.Β.Ε.Κ.

«Το αν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω στήριξης μας ας βγουν να μας το πουν ξεκάθαρα. Νομίζω ότι μπορούν να βρουν λύση, ώστε να στηρίξουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, γιατί μετά τα προβλήματα που θα έρθουν για τους κυβερνώντες θα είναι μεγαλύτερα από τα σημερινά…»

 Σε ερώτηση για το αν το μήνυμα που θέλουν οι φορείς της αγοράς να στείλουν στην κυβέρνηση θα γίνει αποδεκτό, ο κ. Χατζηχρήστος απάντησε: «Η κυβέρνηση νομίζω ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα κι έχει σίγουρα εικόνα του τι γίνεται στην αγορά. Εμείς από την πλευρά μας πιέζουμε, ώστε να υπάρξουν πιο γρήγορα λύσεις στα προβλήματα μας. Το αν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω στήριξης μας ας βγουν να μας το πουν ξεκάθαρα. Νομίζω ότι μπορούν να βρουν λύση, ώστε να στηρίξουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, γιατί μετά τα προβλήματα που θα έρθουν για τους κυβερνώντες θα είναι μεγαλύτερα από τα σημερινά. Άρα μέτρα τώρα, διαφορετικά το αύριο θα είναι πολύ χειρότερο. Εμείς καλούμε τους συναδέλφους μας που μπορούν να βρεθούν στην κινητοποίηση. Το κάθε σωματείο είναι διαφορετικό κι ανάλογα θα κρίνουν. Όσοι περισσότεροι μπορούμε να δώσουμε ένα ηχηρό «παρών» στην κεντρική συγκέντρωση που έχει ανακοινωθεί, τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή μας», ανέφερε ακόμη στις δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο κ. Χατζηχρήστος. Παρακάτω παραθέτουμε τα αιτήματα της Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας.

Χρηματοδότηση – ρευστότητα

-Επιστρεπτέες προκαταβολές ως μόνιμο μέτρο χρηματοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

-Καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού για επιχειρήσεις ώστε να μπορέσουν να

ανταποκριθούν βραχυπρόθεσμα στα προβλήματα ρευστότητας.

-Αύξηση των κονδυλίων που προβλέπονται για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις από τα

ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ανάσχεση διόγκωσης του ιδιωτικού χρέους

 -Αναθεώρηση του Πτωχευτικού Κώδικα, αφαίρεση από το ιδιωτικό χρέος όλων των

προστίμων και των τόκων υπερημερίας που έχουν καταβληθεί, διαγραφή μέρους του

κεφαλαίου για το χρέος που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας.

-Επιτάχυνση των διαδικασιών του εξωδικαστικού μηχανισμού για τις ρυθμίσεις των 240 δόσεων.

-Αναστολή κάθε είδους εισπρακτικών και αναγκαστικών μέτρων από το ΚΕΑΟ για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση.

-Προσαρμογή – μείωση των τραπεζικών προμηθειών (ηλεκτρονικές συναλλαγές,

χρεώσεις, έξοδα κίνησης στο e-banking , πληρωμών προς ΔΕΚΟ κλπ) στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.

-Δυνατότητα νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων οφειλών προς ΟΤΑ που θα δημιουργηθούν λόγω της υγειονομικής κρίσης.

-Αναστολή πλειστηριασμών για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της

επαγγελματικής στέγης για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση

-Άρση της δυνατότητας των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας να προβαίνουν σε διακοπή της ηλεκτροδότησης επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση.

Ενεργειακή κρίση και άνοδος του ενεργειακού κόστους

 -Μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, ώστε να μειωθούν οι τελικές τιμές κατανάλωσης.

-Αποσύνδεση της αποζημίωσης των παραγωγών από το κόστος του ακριβότερου

προμηθευτή όπως συμβαίνει σήμερα.

-Ενίσχυση της λιγνιτικής παραγωγής. Άμεσα πρέπει να ξεπερασθούν τα εμπόδια που

δημιουργεί η απόφαση βίαιης απολιγνιτοποίησης που οδήγησε στην πρόωρη

συνταξιοδότηση έμπειρου και εκπαιδευμένου προσωπικού και στην απόσυρση

μηχανολογικού εξοπλισμού.

-Επιδότηση και νομοθετική διευκόλυνση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ μικρής κλίμακας σε ταράτσες μικρών επιχειρήσεων και νοικοκυριών ώστε να εξασφαλισθεί τόσο η πράσινη μετάβαση όσο και η πτώση της τιμής του ρεύματος ανά καταναλωτή.

Φορολογικά ζητήματα Εργασιακά – ΕΓΣΣΕ

-Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.

-Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους στο πλαίσιο της ισονομίας.

-Κατάργηση του φόρου πολυτελείας στους μεταποιητικούς κλάδους της ελληνικής

οικονομίας (αργυροχρυσοχοΐα – γουναρικά).

-Περαιτέρω μείωση της φορολόγησης.

-Επαναφορά της αποκλειστικής αρμοδιότητας των κοινωνικών εταίρων να καθορίζουν τον κατώτατο μισθό μέσω της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα