Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Πλήγμα στα καταστήματα εστίασης θα επιφέρει μια ενδεχόμενη αύξηση του Φ.Π.Α.

Ημέρα:

Μεγάλο πλήγμα στα καταστήματα εστίασης και γενικότερα στον τουρισμό θα επιφέρει μια ενδεχόμενη αύξηση του Φ.Π.Α., εκτιμά ο πρόεδρος των καφεζυθοπωλών της Καβάλας, Παναγιώτης Βασιλούδης.

Όπως υπογράμμισε, με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», η όποια αύξηση στον Φ.Π.Α., η οποία εκτίμησε ότι τελικά θα υπάρξει, δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να ξεπερνά τις δυο μονάδες.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι επαγγελματίες, αν τελικά υπάρξει αύξηση του Φ.Π.Α., αναγκαστικά, με την σειρά τους θα αυξήσουν τις τιμές στα καταστήματά τους, με αποτέλεσμα, την «νύφη» να την πληρώσουν και πάλι οι ίδιοι οι πολίτες και οι ξένοι επισκέπτες της χώρας μας.

«Μεγάλη η πτώση στον τουρισμό την επόμενη χρονιά, αν…»

«Αν τυχόν και αυξηθεί ο Φ.Π.Α. στην εστίαση, σίγουρα αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο για τον τουρισμό μας. Θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα, ειδικά αν γίνει μέσα στο καλοκαίρι, όπως κάποιοι λένε. Τα πακέτα από το εξωτερικό έχουν ήδη κλειστεί, οι τιμές είναι προκαθορισμένες κι αν υπάρξει η παραμικρή αύξηση στον Φ.Π.Α., κάτι που δεν ξέρουμε ακόμη αν θα γίνει, καθώς μόνο φήμες ακούμε κάθε τόσο, θα υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες για όλους τους επαγγελματίες, αλλά και για τους ίδιους τους πελάτες τους. Πως θα ανακοινώσουν για παράδειγμα στους ξένους επισκέπτες ότι πρέπει να τους δώσουν περισσότερα χρήματα; Οι ξένοι δεν δίνουν παραπάνω χρήματα, με τίποτα! Αν λοιπόν γίνουν πράξη τα όσα ακούγονται, τότε, σίγουρα θα έχουμε μεγάλη πτώση στον τουρισμό την επόμενη χρονιά», σημείωσε σχετικά στις δηλώσεις του στον «Ε» ο Παναγιώτης Βασιλούδης.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγουμε την αύξηση του Φ.Π.Α.»

«Από την μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 23% στο 13% και το κράτος είχε όφελος και τα καταστήματα εστίασης. Κρατήθηκαν οι τιμές και για αυτό πέρυσι είχαμε τόσο μεγάλη αύξηση στους τουρίστες, κάτι που συνεχίστηκε και για φέτος. Δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε όμως με ακρίβεια τι θα γίνει, καθώς την μια ημέρα λένε άλλα και διαφορετικά την επόμενη. Όπως φαίνεται όμως θα αυξηθεί ο Φ.Π.Α., δεν υπάρχει περίπτωση να το αποφύγουμε. Τουλάχιστον να αυξηθεί μια με δυο μονάδες το πολύ. Η όποια αύξηση θα έχει αντίκτυπο στους επισκέπτες μας, καθώς οι επαγγελματίες θα περάσουν την αύξηση αυτή στις τιμές τους. Έχουμε τεράστια λειτουργικά έξοδα, όπως είναι γνωστό και τα προβλήματά μας είναι μεγάλα. Μέχρι και 15% αν πάει ο Φ.Π.Α., θα το αντέξουμε. Αλλά πάνω από το 20%, δεν θα μπορέσουμε να κρατηθούμε με τίποτα. Θα έχουμε μεγάλη πτώση στους τζίρους μας. Στην περιοχή μας δουλεύουμε με τους επισκέπτες από γειτονικές χώρες, οι οποίοι έρχονται σε εμάς και για τις τιμές μας. Θα έχουμε «φασαρίες» αν τους ζητήσουμε περισσότερα χρήματα. Πάντως ό,τι γίνει πρέπει να είναι μετά τον Οκτώβριο», δήλωσε καταληκτικά ο πρόεδρος του σωματείου καφεζυθοπωλών Καβάλας.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συλλυπητήρια του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τον Θόδωρο Ταβλαρίδη

Τη βαθύτατη του θλίψη για τον θάνατο του χειρούργου...

Ο Χρήστος Χαραλαμπίδης υποψήφιος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κορυφών με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Χρήστος Χαραλαμπίδης συστρατεύεται ως υποψήφιος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας...

Το πρόγραμμα των τελικών αγώνων του 34ου Πρωταθλήματος Μίνι Μπάσκετ Δημ. Σχολείων Δήμου Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας...

Θάνατος κτηνοτρόφου Ποδοχώρι: Επίθεση από το κριάρι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στην υπόθεση θανάτου της...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...