Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παρωχημένος θεσμός οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Ημέρα:

spot_img

Παρωχημένο και περιττό θεσμό, χαρακτήρισε με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, τις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, που αρχίζουν τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 15 του μήνα.

«Έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι της χώρας, ότι είμαστε αντίθετοι ως προς την παρατεταμένη περίοδο εκπτώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους», υπογράμμισε αρχικά στα όσα δήλωσε στον «Ε» ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Είναι γενικότερα ένας παρωχημένος θεσμός, που παρά τις διαβεβαιώσεις δεν έχει ακόμη καταργηθεί…»

«Οι περίοδοι των εκπτώσεων πρέπει να είναι δύο, κάθε φορά που αλλάζει η σεζόν στα καταστήματα. Δηλαδή Ιανουάριο και Φεβρουάριο τον χειμώνα και Ιούλιο με Αύγουστο το καλοκαίρι, προκειμένου να μπορούν οι επιχειρήσεις να πουλήσουν τα προϊόντα τους πριν τις νέες παραλαβές για τη νέα σεζόν. Όλες οι άλλες περίοδοι εκπτώσεων είναι περιττές για τα καταστήματα, δημιουργούν σύγχυση στους καταναλωτές και τίποτα παραπάνω. Είναι γενικότερα ένας παρωχημένος θεσμός, που παρά τις διαβεβαιώσεις δεν έχει ακόμη καταργηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά στη συνέχεια των δηλώσεών του ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Ο Νοέμβριος με τις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις και τη Black Friday, θα είναι επί της ουσίας ένας ολόκληρος μήνας εκπτώσεων, πριν τον Δεκέμβριο…»

Μιλώντας ακολούθως για το τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για το διάστημα που θα διαρκέσουν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, ο Γιάννης Κελγιώργης επισήμανε: «Έχουμε μπροστά μας δυο γεμάτες εβδομάδες εκπτώσεων. Παράλληλα, έχουμε και την αλλαγή του ωραρίου στην αγορά της Καβάλας από θερινό σε χειμερινό. Η διαφοροποίηση είναι για Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή που η αγορά θα ανοίγει στις 17.30 αντί για 18.00 και θα κλείνει στις 20.30 αντί για τις 21.00. Από εκεί και πέρα υπάρχουν προσδοκίες για αυτό το διάστημα των εκπτώσεων και να μη ξεχνάμε ότι υπάρχει και η Black Friday στις 26 Νοεμβρίου. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει ξεχειλώσει και έχει γίνει Black Week, οπότε ο Νοέμβριος θα είναι επί της ουσίας ένας ολόκληρος μήνας εκπτώσεων, πριν τον Δεκέμβριο. Γι’ αυτό παραδοσιακά οι πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου είναι «νεκρές», μέχρι να κινηθεί και πάλι η αγορά από τις 15 του μήνα και μετά μέχρι και τις γιορτές».

«Γενικά πάντως θα υπάρχουν πολύ καλές εκπτώσεις σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας»

Σε ερώτηση για το ποια θα είναι η μορφή των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων και αν τα ποσοστά θα είναι όπως τις «κλασικές» εκπτώσεις, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας απάντησε: «Εξαρτάται από την επιχείρηση και τα είδη που έχει αυτή. Εννοείται ότι ένα προϊόν χειμερινό μεν, αλλά περσινής σεζόν θα έχει πολύ μεγαλύτερη έκπτωση από ένα που μόλις έφτασε σε ένα κατάστημα. Γενικά πάντως από τα όσα ακούμε από την αγορά θα υπάρχουν πολύ καλές εκπτώσεις σε όλα τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας».

«Είμαστε ο κλάδος που έχουμε τη λιγότερη «συνεισφορά» στην μετάδοση της πανδημίας»

Ο Γιάννης Κελγιώργης υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ότι οι αγορές στην Καβάλα παραμένουν ασφαλείς, καθώς τα καταστήματα με πραγματικό αίσθημα ευθύνης συνεχίζουν να τηρούν ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας. Κάλεσε δε τους καταναλωτές να ενισχύσουν όσο μπορούν την αγορά, εκμεταλλευόμενοι τις μειωμένες τιμές των προς διάθεση προϊόντων.

«Πλέον επιτρέπεται περισσότερος κόσμος στα καταστήματα κι αυτό από μόνο του λέει πολλά. Σημαίνει ότι η πολιτεία επιβραβεύει τις εμπορικές επιχειρήσεις, αυξάνοντας τους πελάτες ανά τετραγωνικό μέτρο. Είμαστε ο κλάδος που έχουμε τη λιγότερη «συνεισφορά» στην μετάδοση της πανδημίας».

«Αν οδηγηθούμε ξανά σε ένα παρόμοιο πολύμηνο lock down με αυτό του 2020, θα είναι απολύτως καταστροφικό…»

 Ερωτηθείς για το αν, παρά τις διαβεβαιώσεις, υπάρχει ο κίνδυνος ενός γενικευμένου lock down, ο κ. Κελγιώργης απάντησε: «Δεν υπάρχει έμπορος που να μην έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του τις περσινές επίσημες διαβεβαιώσεις που έλεγαν ότι δεν πρόκειται να κλείσει η αγορά. Αν οδηγηθούμε ξανά σε ένα παρόμοιο πολύμηνο lock down με αυτό του 2020, θα είναι απολύτως καταστροφικό, τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικονομία. Δεν θα προσδώσει τίποτα απολύτως αν το αποφασίσουν. Πάμε για να κερδίσουμε όσα χάσαμε το 2020, οπότε ένα πισωγύρισμα θα ήταν μεγάλη καταστροφή και θα λάβωνε τις περισσότερες επιχειρήσεις».

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Τέλος, τα καταστήματα την Κυριακή 7 Νοεμβρίου, μπορούν να λειτουργήσουν με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 έως τις 18:00.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ο Δήμαρχος Νέστου αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης (27/3/24)...

Μετά τις ευρωεκλογές οι συγχωνεύσεις των ΔΕΥΑ

Απόστολος Χρόνης: «Ελπίζουμε να μην έχουμε ένα θερμό καλοκαίρι...

Απόλυτη επιτυχία σημείωσε ο 7ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος

Χρήστος Μποσμπότης: Η Ελευθερούπολη έχει το καλύτερο στάδιο στη...

Αυξάνονται σταδιακά τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Αυξάνονται από δύο σε τρία για τις ημέρες Παρασκευή,...

Μητρόπολη ΦΝΘ: Εορταστική εκδήλωση για την εβδομάδα Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος...

Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ: Επαφές για περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων με την Ρουμανία

Την γενική πρόξενο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Carmen...

Απορρίφθηκε μία ακόμη αγωγή πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια

Το Πρωτοδικείο Καβάλας με την υπ’ αριθμ. 65/24 απόφασή...