Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Παγωμένη» προς το παρόν η κίνηση στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας

Ημέρα:

spot_img

Πανέτοιμα να εξυπηρετήσουν γονείς και μαθητές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς είναι τα βιβλιοπωλεία της Καβάλας, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο ιδιοκτήτης του γνωστού βιβλιοπωλείου «Κύβος», Γιώργος Ζοπόγλου.

Ο ίδιος απευθύνει κάλεσμα στους συμπολίτες μας να προτιμήσουν και φέτος τα τοπικά βιβλιοπωλεία, τα οποία όπως τόνισε είναι εφοδιασμένα με όλα τα απαραίτητα  είδη σε προσιτές τιμές και φυσικά πάντα ποιοτικά.

«Ακόμη δεν υπάρχει κίνηση στα καταστήματά μας, όπως παραδοσιακά συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Ευελπιστούμε εντός της τρέχουσας εβδομάδας να αρχίσει κανονικά η κίνηση, η οποία θα κορυφωθεί από την επόμενη εβδομάδα και μετά»

«Τα βιβλιοπωλεία της Καβάλας είναι πανέτοιμα για να υποδεχθούν γονείς και μαθητές ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, με επάρκεια σε όλα τα είδη. Ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει κίνηση στα καταστήματά μας, όπως παραδοσιακά συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν το τέλος του Αυγούστου υπήρχε κίνηση, τα βιβλιοπωλεία δούλευαν, δίναμε τις πρώτες τσάντες, ξεκινούσε το ξενόγλωσσο φροντιστηριακό βιβλίο, αλλά επί του παρόντος όλα μοιάζουν παγωμένα. Αυτό σχετίζεται και με το ότι πολλοί είναι ακόμη σε διακοπές, μετά από δυο δύσκολα χρόνια, αλλά και επειδή η ακρίβεια κάνει πολλούς να τηρούν στάση αναμονής. Ευελπιστούμε εντός της τρέχουσας εβδομάδας να αρχίσει κανονικά η κίνηση, η οποία θα κορυφωθεί από την επόμενη εβδομάδα και μετά», σημείωσε αρχικά στα όσα είπε στον «Ε» ο κ. Ζοπόγλου.

«Μέσα στον Μάιο είδαμε την κορύφωση της ακρίβειας, αλλά από εκεί και μετά τα πράγματα ήταν ήπια…»

Ερωτηθείς στη συνέχεια για το αν οι εκρηκτικές αυξήσεις σε διάφορα είδη βιβλιοπωλείου που είχαν καταγραφεί τον περασμένο Μάιο κι είχαν αγγίξει ή και ξεπεράσει ακόμη και το 100% συνεχίστηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού, ο Γιώργος Ζοπόγλου απάντησε: «Γενικά μετά και τον Μάιο υπήρξαν κάποιες αυξήσεις ακόμη, αλλά όχι κάτι σοβαρό. Μέσα στον Μάιο είδαμε την κορύφωση της ακρίβειας, αλλά από εκεί και μετά τα πράγματα ήταν ήπια και διαχειρίσιμα. Η αγορά, έστω κι έτσι, εξομαλύνθηκε».

«Αυτούς τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, νομίζω ότι τελικά ο κόσμος δεν διάβασε βιβλία!»

Αναφορικά με το ποια ήταν η κίνηση στα βιβλιοπωλεία της Καβάλας στη διάρκεια της θερινής περιόδου, ο ιδιοκτήτης του «Κύβου» επισήμανε: «Αυτούς τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες, νομίζω ότι τελικά ο κόσμος δεν διάβασε βιβλία! Ο λόγος νομίζω ότι είναι αυτός που σκιάζει τα πάντα, το ενεργειακό και τα οικονομικά προβλήματα ενόψει του χειμώνα. Δανείστηκε ίσως βιβλία ο κόσμος, αλλά δεν αγόρασε, όπως παραδοσιακά συμβαίνει τα καλοκαίρια».

«Περιμέναμε σίγουρα το κάτι παραπάνω αυτό το καλοκαίρι, διότι μετά την άρση των μέτρων, όλοι σχεδόν δούλεψαν περισσότερο. Αυτό περιμέναμε κι εμείς, αλλά τελικά δεν μας βγήκε…»

Γενικότερα και σε σχέση με τα δυο προηγούμενα «πανδημικά» χρόνια τα βιβλιοπωλεία της Καβάλας δεν κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ζοπόγλου, δεν καταγράφηκε αύξηση πωλήσεων, όπως συνέβη σε άλλους κλάδους του εμπορίου.

«Περιμέναμε σίγουρα το κάτι παραπάνω αυτό το καλοκαίρι, διότι μετά την άρση των μέτρων, όλοι σχεδόν δούλεψαν περισσότερο. Αυτό περιμέναμε κι εμείς, αλλά τελικά δεν μας βγήκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζοπόγλου.

«Οι τιμές θα είναι λίγο πιο τσιμπημένες από πέρυσι, όχι σε μεγάλο βαθμό. Νομίζω ότι το 10% είναι το σίγουρο. Λίγα πράγματα καταφέραμε και συγκρατήσαμε στις περσινές τιμές»

 Σε σχέση με τις τιμές κι αν θα υπάρξουν αυξήσεις σε σχέση με πέρυσι, ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Κύβος» υπογράμμισε: «Οι τιμές θα είναι λίγο πιο τσιμπημένες από πέρυσι, όχι σε μεγάλο βαθμό. Νομίζω ότι το 10% είναι το σίγουρο. Λίγα πράγματα καταφέραμε και συγκρατήσαμε στις περσινές τιμές».

Αναφορικά με το που κυμαίνονται οι τιμές στις τσάντες, αλλά και πόσο θα κοστίσει στον γονιό το βιβλιοπωλείο για τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, ο κ. Ζοπόγλου δήλωσε: «Για μαθητή δημοτικού δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε τιμή γιατί εξαρτάται από τη λίστα που θα δώσει ο δάσκαλος. Έχω δει λίστες με 20 ευρώ και άλλες με 50 ευρώ. Για γυμνάσιο και λύκειο οι απαιτήσεις είναι λιγότερες φυσικά. Στο δημοτικό χρειαζόμαστε ποιότητα, ειδικά στην τσάντα. Γενικότερα οι τσάντες ξεκινούν από 12 ευρώ (φροντιστηριακές), μια καλή τσάντα είναι στα 26 με 28 ευρώ, ενώ μια καλή τσάντα είναι στα 50 ευρώ».

«Το ενεργειακό είναι αυτό που θα μας κλονίσει όλους. Θα επηρεαστούν τα μεταφορικά και δεν αποκλείονται νέες αυξήσεις…»

 Ερωτηθείς για το τι είναι αυτό που φοβίζει τον κλάδο το επόμενο διάστημα, ο Γ. Ζοπόγλου απάντησε: «Το ενεργειακό είναι αυτό που θα μας κλονίσει όλους. Θα επηρεαστούν τα μεταφορικά και δεν αποκλείονται νέες αυξήσεις αν έχουμε αυτές τις τιμές στην ενέργεια. Ο χειμώνας θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολος. Πολλά από τα προϊόντα μας, όπως για παράδειγμα μια απλή διαφάνεια, γίνονται από πετρέλαιο. Οπότε καταλαβαίνει κανείς εύκολα τι θα γίνει με αυτά τα προϊόντα.

«Προτείνουμε σε όλους τους συμπολίτες μας να προτιμήσουν τα τοπικά μαγαζιά της πόλης τους. Να αποφύγουν να δώσουν τα χρήματά τους στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων γιατί τα χρήματά τους δεν μένουν στην τοπική κοινωνία…»

 Τέλος κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα γιατί θα πρέπει ο καταναλωτής να επιλέξει τα τοπικά βιβλιοπωλεία, ο Γιώργος Ζοπόγλου απάντησε: «Προτείνουμε σε όλους τους συμπολίτες μας και σε όσους ζουν πέριξ της Καβάλας να προτιμήσουν τα τοπικά μαγαζιά της πόλης τους. Να αποφύγουν να δώσουν τα χρήματά τους στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων γιατί τα χρήματά τους δεν μένουν στην τοπική κοινωνία. Χάνονται θέσεις εργασίας και πολλά άλλα. Είμαστε μια αλυσίδα και πρέπει να είμαστε ενωμένοι ο ένας με τον άλλο. Τα τοπικά βιβλιοπωλεία έχουν καλές τιμές και ποιότητα που είναι πολύ βασική».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αισιοδοξία για το έργο στο λιμάνι της Ηρακλείτσας

Γιώργος Καλλινικίδης: Η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από 19.04.2024

Από τον δήμο Καβάλας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Σύμφωνα με έκτακτο...

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Mercedes

ΠΩΛΕΙΤΑΙ: Mercedes C180 Elegance, Αυτόματο, 6/99,  Βενζίνη/Υγραέριο, 260.000 km.ΑτρακάριστοΆριστη...

Καταρρέει η στέγη του παλιού Πρωτοδικείου

Κωστής Σιμιτσής: Ο δήμαρχος κάνει έναν μοναχικό αγώνα, χρειάζεται...

Κάθετα αντίθετοι στον «κανονισμό πυροπροστασίας» οι κάτοικοι του Κρυονερίου

Την κάθετη αντίθεσή της στον «κανονισμό πυροπροστασίας εντός ή...

ΑΝΚΑ: Επιπλέον 7,8 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Leader στον νομό Καβάλας

Σε συνέχεια των με αριθ. πρωτ.: 927/11.04.2024 και 1041/18.04.2024...

Μάκης Παπαδόπουλος: Θα λειτουργήσει το Πηλοθεραπευτήριο Κρηνίδων, ΝΑΙ Ή ΟΧΙ;

Ρωτάμε ευθέως τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας: ·         Θα λειτουργήσει φέτος...

Απάντηση του Χρ. Τοψίδη στον Μ. Λαζαρίδη για τις αποζημιώσεις στους πυρόπληκτους της ΠΕ Καβάλας

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης απαντώντας στον βουλευτή ΝΔ...