spot_img

«Παγωμένες» οι τιμές στα ξενοδοχεία της Θάσου

Ημέρα:

Δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές των ξενοδοχείων της Θάσου στη διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, ξεκαθαρίζει με δηλώσεις που έκανε στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού, Πάρης Παρασχούδης.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, ο ανταγωνισμός από την γειτονική Τουρκία, αλλά και τα λιγότερα χρήματα που έχουν πλέον στη διάθεση τους οι τουρίστες, λόγω της ακρίβειας, δεν επιτρέπουν στους ξενοδόχους της Θάσου να προβούν σε αυξήσεις, παρά το ότι οι ίδιοι υφίστανται αυξήσεις περίπου στο 35% του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων τους.

«Είναι αδύνατο να υποβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας, είτε όσον αφορά τον κλιματισμό, είτε το φαγητό ή άλλες κοστοβόρες παροχές, όπως οι πισίνες. Αυξήσεις τιμών δεν μπορούμε να κάνουμε…»

«Κάποιος που έρχεται για να κάνει διακοπές θέλει να περάσει καλά και να μη σκέφτεται ότι θα έχει περιορισμούς. Επομένως είναι αδύνατο να υποβαθμίσουμε τις υπηρεσίες μας, είτε όσον αφορά τον κλιματισμό, είτε το φαγητό ή άλλες κοστοβόρες παροχές, όπως οι πισίνες. Αυξήσεις τιμών δεν μπορούμε να κάνουμε! Πρώτον γιατί πωλώντας ακριβά σε ένα κοινό που δεν έχει πολλά χρήματα να ξοδέψει δεν έχει νόημα και δεύτερον γιατί υπάρχει ο διεθνής ανταγωνισμός, ο οποίος δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αυξήσεις. Η Τουρκία για παράδειγμα είναι πολύ φθηνή, οπότε δεν μπορούμε να την ανταγωνιστούμε. Στα ξενοδοχεία της Θάσου δεν θα δούμε φέτος αυξήσεις. Τα συμβόλαια άλλωστε είναι κλεισμένα από πέρυσι. Στην ουσία μιλάμε για τιμές του 2018 κι ενώ το λειτουργικό μας κόστος έχει αυξηθεί κοντά στο 35%. Αυτό το ποσοστό απορροφά την οποιαδήποτε κερδοφορία θα μπορούσαμε να έχουμε», σημειώνει σχετικά ο κ. Παρασχούδης.

«Περιμέναμε φέτος να μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε μέρος των οφειλών μας, όμως με αυτή την κατάσταση που επικρατεί δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, ίσα ίσα θα επιβαρυνθούμε ακόμη χειρότερα»

 «Δυστυχώς δεν μπορεί να υπάρχει κέρδος για εμάς, καθώς οι επιχειρήσεις έχουν χρέη από τα δυο τελευταία χρόνια της πανδημίας. Περιμέναμε φέτος να μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε ένα μέρος αυτών των οφειλών, όμως με αυτή την κατάσταση που επικρατεί δεν θα γίνει κάτι τέτοιο, αλλά ίσα ίσα θα επιβαρυνθούμε ακόμη χειρότερα. Θα είναι μια ακόμη χρονιά βιωσιμότητας για εμάς. Αρκεί να δούμε ότι ήδη πολλά ξένα funds εξαγοράζουν ξενοδοχεία στη νότια Ελλάδα», συμπληρώνει στη συνέχεια των δηλώσεών του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου.

«Υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία που θα ανοίξουν, όπως και άλλα καταλύματα και χώροι εστίασης γενικότερα. Το δύσκολο θα είναι η περίοδος μετά το Πάσχα…»

 Ερωτηθείς αναφορικά για το αν έχουν ανοίξει οι ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού για το Πάσχα κι αν φαίνεται ότι θα υπάρξει κίνηση, ο κ. Παρασχούδης απαντά: «Υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία που θα ανοίξουν, όπως και άλλα καταλύματα και χώροι εστίασης γενικότερα. Το δύσκολο θα είναι η περίοδος μετά το Πάσχα. Μέχρι την Κυριακή του Θωμά θα έχουμε και την εκδήλωση με τους ποδηλατικούς αγώνες, πολλοί επισκέπτες από τα Βαλκάνια που θα έρθουν στο νησί για Πάσχα θα συνεχίσουν μέχρι και τότε. Το δύσκολο κομμάτι είναι από την Πρωτομαγιά μέχρι και τις 15 με 20 Μαΐου, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει ουσιαστικά η τουριστική κίνηση».

 «Οι εκτιμήσεις λένε ότι οι Έλληνες φέτος θα έχουν την τιμητική τους στο νησί μας, το Πάσχα»

 Σε ερώτηση για το αν η Θάσος περιμένει επισκέπτες από την ελληνική αγορά στη διάρκεια του Πάσχα, ο κ. Παρασχούδης επισημαίνει: «Οι εκτιμήσεις λένε ότι οι Έλληνες φέτος το Πάσχα θα έχουν την τιμητική τους στο νησί μας. Είναι πιεσμένοι, είναι κατ’ εξοχήν ελληνική γιορτή, οπότε αναμένουμε αρκετούς επισκέπτες από όμορες περιοχές. Φυσικά περιμένουμε και τους γείτονες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, μιας και είναι ορθόδοξοι λαοί. Παράλληλα πρέπει να πούμε ότι στο νησί υπάρχουν ήδη αρκετοί δυτικοευρωπαίοι που διαθέτουν σπίτια κι έχουν έρθει από τους πρώτους».

«Εδώ και δυο χρόνια Πάσχα δεν έχουμε λειτουργήσει, επομένως τα πράγματα φέτος σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερα, καθώς δεν θα έχουμε απαγορεύσεις και περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία…»

 Για το αν θεωρεί ότι η κίνηση που θα καταγραφεί θα είναι καλή στη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, ο κ. Παρασχούδης υπογραμμίζει: «Εδώ και δυο χρόνια Πάσχα δεν έχουμε λειτουργήσει, επομένως τα πράγματα φέτος σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερα, καθώς δεν θα έχουμε απαγορεύσεις και περιορισμούς που επέβαλε η πανδημία. Βέβαια μπορεί να αφήνουμε πίσω μας κάπως την πανδημία, αλλά έχουμε μπροστά μας άλλα αγκάθια, όπως είναι η συνέχιση του πολέμου, ο οποίος προσθέτει το δικό του κομμάτι στην αβεβαιότητα που υπάρχει στον τουρισμό, σε συνδυασμό με την ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος. Προς το παρόν δεν έχουν επηρεαστεί πολύ οι τουριστικές αγορές. Οι συνέπειες του πολέμου είναι αυτές που μας τρομάζουν περισσότερο, το διαθέσιμο εισόδημα των επισκεπτών μας και το τεράστιο λειτουργικό κόστος».

Συνεχίζει να υφίσταται το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού

«Το ζητούμενο δεν είναι να έχουμε πολλούς επισκέπτες, αλλά ποιοτικούς κι άρα πολλές εισπράξεις. Πέρυσι η χρονιά είχε ποιοτικούς πελάτες, φάνηκε αυτό και στο νησί, αφού ανέβηκε το κατά κεφαλήν έσοδο ειδικά από τη Ρουμανία», συμπληρώνει ακόμη ο κ. Παρασχούδης.

Τέλος, σε ερώτηση για το αν παραμένει οξύ το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού τονίζει: «Το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού υπάρχει τα τελευταία δυο χρόνια της πανδημίας. Δεν το έχουμε λύσει εξ ολοκλήρου. Ο κόσμος στράφηκε σε άλλες δουλειές κι ήταν επόμενο αυτό. Επίσης είναι πολύ μεγαλύτερο το κόστος του προσωπικού. Δηλαδή όταν υπάρχει έλλειψη για να προσελκύσει μια επιχείρηση προσωπικό είναι διατεθειμένη να πληρώσει κάτι παραπάνω. Οπότε το προσωπικό είναι λιγότερο και κοστίζει περισσότερο για φέτος».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συναντήσεις της Αναστασίας Ιωσηφίδου με κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς

Με διαδοχικές επαφές συνεχίσθηκε η προεκλογική δραστηριότητα της υποψήφιας...

Άννα Καραγκιοζίδου: Θέλω να παλέψω για το τώρα και το αύριο των παιδιών μας

«Ζητώ την εμπιστοσύνη των συνανθρώπων μου, η οποία είναι...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές Περιηγήσεις»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές...

Κώστας Μορφίδης: Ελπίζουμε σε νέα περίοδο από εδώ και πέρα

«Έτσι κι αλλιώς είναι μια νέα σελίδα η εκλογή...

Τροχαίο ατύχημα στο Παληό

Δύο οχήματα συγκρούστηκαν το απόγευμα της Τρίτης στον δρόμο...

Περιοδεία του Σάββα Μιχαηλίδη στην αγορά της Χρυσούπολης

Το πρωί της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2023 βόλτα στην...

Με το κλιμάκιο της ΝΔ στους δήμους Παγγαίου και Νέστου ο Ζησίμου

Την περιφερειακή ενότητα Καβάλας επισκέφτηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας,...

Έργα για την αξιοποίηση του δεξιού αναχώματος του Νέστου

Ξεκίνησε ο καθαρισμός της βλάστησης του δεξιού αναχώματος στον...