Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος ενημερωτικών εκδηλώσεων με θέμα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων στην ΑΜΘ”

Ημέρα:

Το eMT cluster, ο πρώτος συνεργατικός σχηματισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και ο Φορέας Αρωγός του, η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία τον κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων με θέμα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων στην ΑΜΘ”.

Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν η ενημέρωση και η παρουσίαση λύσεων Ψηφιακού Μετασχηματισμού για τις επιχειρήσεις της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο κύκλος εκδηλώσεων περιλάμβανε 4 εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στην Δράμα στις 1 Ιουνίου, στην Κομοτηνή στις 16 Ιουνίου, στην Καβάλα στις 22 Ιουνίου και ολοκληρώθηκαν στην Ξάνθη στις 1 Ιουλίου, ενώ είχε προηγηθεί ενημερωτική ημερίδα του eMT cluster και στην πόλη της Αλεξανδρούπολης, τον προηγούμενο Δεκέμβριο. Στο τέλος κάθε εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν εξατομικευμένα ζητήματα που αφορούν τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων τους.

Αρωγοί των εκδηλώσεων αυτών στάθηκαν τα κατά τόπους επιμελητήρια και πιο συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο Δράμας, το Επαγγελματικό & Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, το Επιμελητήριο Καβάλας και το Επιμελητήριο Ξάνθης, τα οποία είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις αναπτυξιακές τους πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

Επιπρόσθετα, μέσα από τις εκδηλώσεις του eMT cluster, φορείς καινοτομίας όπως η Δομή Στήριξης Επιχειρηματικότητας και ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής Lab40, η Δομή Επιχειρηματικότητας LightHub, η Δομή στήριξης Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας KickiT και η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Thinc Thrace incubator παρουσίασαν στο επιχειρηματικό κοινό τη δράση και τον αναπτυξιακό τους ρόλο.

Στις εκδηλώσεις έλαβαν μέρος 14 από τις 18 επιχειρήσεις προηγμένων λύσεων τεχνολογίας που συνθέτουν το eMT cluster (Lioncode, Act4Energy, SEEMS, ΦΜ Επιχειρείν, Explicit, APT, OTS, Athens Technology Center, GeoSense, Genet AdvertisingZZ.DOT, MyIP networks, Vertitech, Alpha Plan Consultants, Ten06) που παρουσίασαν τις λύσεις ψηφιακού μετασχηματισμού που ήδη προσφέρουν, αλλά και τις καινοτομίες που αναπτύσσουν στα πλαίσια του οικοσυστήματος τεχνολογιών του eMT cluster.

Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές και με τη συμμετοχή των αναπτυξιακών φορέων της περιφέρειας το όραμα του eMT cluster να αποτελέσει έναν υψηλής κλάσης κόμβο τεχνολογικής αριστείας, συνεργασίας και σημείο αναφοράς της καινοτομίας που θα προωθήσει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, στην προσέλκυση επιστημόνων και θα συμβάλλει έμπρακτα στην αύξηση του ΑΕΠ της περιφέρειας και της χώρας, ενισχύθηκε έτι περαιτέρω.

Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες του eMT cluster επεκτείνονται και πέρα από τον κύκλο ενημερωτικών εκδηλώσεων καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η διασύνδεση με φορείς και από άλλες περιοχές της Ελλάδας με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη στενότερη επαφή με επαγγελματικούς και χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς που θα αφορούν όλους τους κλάδους της οικονομίας της Περιφέρειας Α.Μ.Θ.

Η ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης, Φορέας Αρωγός του eMT cluster, καταδεικνύοντας το ρόλο της ως αναπτυξιακός πόλος στην Περιφέρεια της ΑΜΘ παρουσίασε στο κοινό όλων των εκδηλώσεων τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις, για τη στήριξη της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Η διοργάνωση του κύκλου εκδηλώσεων με θέμα “Ψηφιακός Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων στην ΑΜΘ”, υλοποιήθηκε από την #enaevents, τη νέα υπηρεσία της ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σχεδιασμού, οργάνωσης και υλοποίησης, δια ζώσης, απομακρυσμένων και υβριδικών εκδηλώσεων προς εταιρείες, φορείς και οργανισμούς.

Το eMT cluster, ο πρώτος συνεργατικός σχηματισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας, ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον κύκλο εκδηλώσεων και ιδιαίτερα τις εταιρείες-μέλη του cluster και τους εκπροσώπους τους, που συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες, διαφάνειες των παρουσιάσεων και φωτογραφικό υλικό για όλες τις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: https://emtcluster.enaevents.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς...

«Οι  Ληστές» του Φρήντριχ Σίλλερ στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κ.Θ.Β.Ε.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Σίλλερ ολοκληρώνει τους «Ληστές»,...

Στασιμότητα στις προσλήψεις προσωπικού για το ΕΚΑΒ

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Δεν περιμένουμε κάποια ενίσχυση και για φέτος...

Έργα 23,5 εκ. ευρώ για τον πολιτισμό στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (21/02) στην έδρα της...

4 + 1 προτάσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας Νέας Δημοκρατίας Ο πρωτογενής τομέας...

Καβάλα: Έκλεψε τρόφιμα και ρούχα από επιχειρήσεις

Συνελήφθη την 21-02-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ένας νεκρός από εκτροπή αυτοκινήτου

Την 21-02-2024 και ώρα 22.55΄, στην Εγνατία οδό Ξάνθης...