Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Μ. Χατζηκωνσταντίνου: Σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για όλη την Π.Ε. Καβάλας ο τουρισμός της Θάσου

Ημέρα:

«Έχουμε μπροστά μας μια «βαριά» τουριστική περίοδο, πολλές συμφωνίες και τουριστικά πακέτα που έχουν κλειστεί ήδη με τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος Θάσου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν και όλες οι υποδομές για να αντιμετωπίσουν αυτό το «φορτίο» που το περιμένουμε με χαρά στη Θάσο».

Τα παραπάνω σημείωσε στο πλαίσιο δηλώσεων της στην ΕΡΑ Καβάλας, η πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας, Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου, η οποία πρόσφατα βρέθηκε στη Θάσο, όπου και είχε συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού, Λευτέρη Κυριακίδη.

«Νομίζω ότι το νησί της Θάσου είναι έτοιμο για να ανεβάσει τον μέσο όρο του οικονομικού προϋπολογισμού της Π.Ε. Καβάλας…»

 «Ξέρουμε ότι τα καταλύματα και πέρυσι είχαν σχεδόν απόλυτη πληρότητα κι αυτό περιμένουμε και φέτος με τις προβλέψεις που υπάρχουν. Όμως προβλήματα υπάρχουν και στις μεταφορές, υπάρχει το θέμα των υποδομών και στην εστίαση, ζητήματα που αφορούν την πρόληψη των πυρκαγιών και είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, στο οποίο δίνει βαρύτητα ο Δήμος Θάσου σε συνεργασία με το δασαρχείο και την Π.Υ., την οποία επισκέφθηκα και ενημερώθηκα. Νομίζω ότι το νησί της Θάσου είναι έτοιμο για να ανεβάσει τον μέσο όρο του οικονομικού προϋπολογισμού της Π.Ε. Καβάλας κι αυτό είναι το ευχάριστο. Εξάγουμε τουρισμό, δηλαδή το χρήμα που εισέρχεται από τους τουρίστες είναι πάρα πολύ σημαντικός μοχλός ανάπτυξης στην περιοχή μας. Σε αυτό υπάρχει εξαιρετική συνεργασία και πρωτοβουλία από όλους τους συναρμόδιους φορείς στη Θάσο, αλλά και στην Περιφέρεια, μιλώντας με τον κ. Πολίτη και είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι ο Οκτώβριος θα μας βρει με εναλλακτικές μορφές Τουρισμού που σιγά σιγά αρχίζουν και προωθούνται, γιατί η Θάσος εκτός από το πράσινο και τις εξαιρετικές θάλασσες, έχει αρχαιολογικούς χώρους, εναλλακτικές δράσεις, όπως είναι οι καταδύσεις, πακέτα που αφορούν την γαστρονομία, αλλά και πολλά πολιτιστικά δρώμενα, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες Βαλκάνιους και Ευρωπαίους», ανέφερε σχετικά στις δηλώσεις της η κ. Χατζηκωνσταντίνου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος για τον νομό της Καβάλας είναι το 4-0

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή,...

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η μείωση φόρων οδηγεί στην ανάπτυξη»

Επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στο ιχθυοπωλείο του Αλιευτικού...

Σεισμός στη Βουλγαρία έγινε αισθητός στην Καβάλα

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Συλλυπητήρια του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τον Θόδωρο Ταβλαρίδη

Τη βαθύτατη του θλίψη για τον θάνατο του χειρούργου...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...