Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι εκπτώσεις

Ημέρα:

Με αρνητικό πρόσημο για τα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας έπεσε η αυλαία των φετινών θερινών εκπτώσεων στις 31 Αυγούστου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου, Γιάννης Κελγιώργης.

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε με έμφαση, τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα της πόλης θα συνεχίσουν για το επόμενο χρονικό διάστημα να πωλούν τα προϊόντα που έχουν απομείνει από τη θερινή περίοδο στις ίδιες εκπτωτικές τιμές.

«Η εκπτωτική περίοδος δεν κύλησε με τον καλύτερο τρόπο για τις εμπορικές επιχειρήσεις και σε αυτό συνετέλεσε η φτωχοποίηση των νοικοκυριών όλο αυτό το διάστημα…»

«Βρισκόμαστε στην περίοδο που τα καταστήματα προμηθεύονται τα νέα προϊόντα για τη χειμερινή περίοδο, οπότε όσα περισσότερα χρήματα από προϊόντα της θερινής σεζόν μπουν στα ταμεία των επιχειρήσεων, τόσο καλύτερα θα είναι για τους συναδέλφους για τη δύσκολη περίοδο που ακολουθεί. Από εκεί και πέρα πρέπει να πούμε ότι η εκπτωτική περίοδος δεν κύλησε με τον καλύτερο τρόπο για τις εμπορικές επιχειρήσεις και σε αυτό συνετέλεσε η φτωχοποίηση των νοικοκυριών όλο αυτό το διάστημα. Υπάρχει μείωση των διαθεσίμων εισοδημάτων λόγω των υπέρογκων αυξήσεων στα είδη της καθημερινότητας, καθώς και στην ενέργεια και στα καύσιμα, με αποτέλεσμα ο πρώτος που πληρώνει να είναι το λιανεμπόριο και τα εμπορικά καταστήματα», σημείωσε αρχικά στις δηλώσεις του ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ.

«Οι τουρίστες βάζουν σε τρίτη και τέταρτη μοίρα τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης…»

«Τα ίδια προβλήματα με τους ντόπιους καταναλωτές αντιμετωπίζουν και οι τουρίστες που έρχονται κυρίως από τα Βαλκάνια και μας τιμούν με την παρουσία τους. Οπότε βάζουν ως προτεραιότητα το να έρθουν στην περιοχή μας, να πληρώσουν ένα κατάλυμα, τα μεταφορικά τους κι ό,τι έχει σχέση με το φαγητό και λίγο στην εστίαση κι από εκεί και πέρα σε τρίτη και τέταρτη μοίρα βάζουν τα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο Γιάννης Κελγιώργης.
Στο ερώτημα για το αν τα πράγματα στην τοπική αγορά ήταν χειρότερα φέτος παρά τον πολύ κόσμο σε σχέση με τα δυο προηγούμενα «πανδημικά» χρόνια, ο γραμματέας του Ε.Σ.Κ. απάντησε: «Το 2020 δεν έχει προηγούμενο, ήταν το χειρότερο καλοκαίρι μακράν για την αγορά. Σίγουρα πολλές επιχειρήσεις δεν άγγιξαν τους τζίρους του 2021, αλλά δεν μιλάμε καθόλου σε σύγκριση με το 2019. Έχουμε τεράστια απόκλιση σε όλα μα όλα τα εμπορικά καταστήματα. Άλλοι κλάδοι επαγγελμάτων τα πήγαν φέτος καλύτερα από το 2019, εμείς όχι».

«Θα υπάρξει θέμα επιβίωσης για πολλές επιχειρήσεις και φυσικά απώλεια πολλών θέσεων εργασίας»

Ενόψει του δύσκολου χειμώνα που ακολουθεί και για το πως θα αντεπεξέλθει η αγορά, με δεδομένο ότι δεν δούλεψε όσο περίμενε το φετινό καλοκαίρι, ο Γιάννης Κελγιώργης ανέφερε: «Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Υπάρχουν πολλά βάρη για τις επιχειρήσεις. Έρχεται ο λογαριασμός για πολλές οφειλές. Μέσα σε αυτές είναι και η επιστρεπτέα προκαταβολή, για την οποία επειδή βλέπαμε την κατάσταση, είχαμε ζητήσει επιτακτικά να χαριστεί για να πάρουμε ανάσα για την δύσκολη περίοδο που ακολουθεί. Θα υπάρξει θέμα επιβίωσης για πολλές επιχειρήσεις και φυσικά απώλεια πολλών θέσεων εργασίας».
Τέλος, για το τι περιμένει η αγορά το επόμενο διάστημα, ο κ. Κελγιώργης δήλωσε: «Το επόμενο διάστημα οι καταναλωτές στρέφονται στο άνοιγμα των σχολείων. Εκεί είναι η προτεραιότητα. Η αγορά επί της ουσίας αναμένουμε να ανακάμψει τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου, όσο πλησιάζουμε στην εορταστική περίοδο».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ στην πλατεία Καπνεργάτη την Κυριακή των Βαΐων;

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης έκανε...

Δημήτρης Παπουτσής: Θα δώσουμε έναν αγώνα σαν έτοιμοι από παλιά

«Είμαστε αισιόδοξοι, θα δώσουμε έναν αγώνα σαν έτοιμοι από...

Μ. Χατζηκωνσταντίνου: Σημαντικός μοχλός ανάπτυξης για όλη την Π.Ε. Καβάλας ο τουρισμός της Θάσου

«Έχουμε μπροστά μας μια «βαριά» τουριστική περίοδο, πολλές συμφωνίες...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...