Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Μειωμένη η ζήτηση στο πετρέλαιο θέρμανσης

Ημέρα:

Μειωμένη κατά 15 – 20%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, είναι η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Μιχάλη Μεταξά, η μείωση αυτή έχει να κάνει με τις σχετικά ήπιες θερμοκρασίες που επικρατούν στην παρούσα φάση στην περιοχή μας.

”Μη ξεχνάμε ότι ο χειμώνας είναι μπροστά μας και καλό είναι όσοι μπορούν να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί έτσι κι αλλιώς σίγουρα θα το καταναλώσουν”

”Η μείωση σε σχέση με πέρυσι όσον αφορά τη ζήτηση σε πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινά από το 15% και φτάνει μέχρι και το 20%, λόγω του καλού καιρού. Μη ξεχνάμε ότι την τελευταία εβδομάδα κάπως χειροτέρεψε ο καιρός, χωρίς όμως ιδιαίτερα μεγάλη πτώση στη θερμοκρασία. Οι τιμές φέτος είναι πολύ πιο χαμηλές από πέρυσι. Το 2018 είχαμε ξεκινήσει τη διάθεση κοντά στα 1,2 ευρώ το λίτρο και φέτος από 1,05. Ο κόσμος δεν αγοράζει πετρέλαιο νομίζοντας ότι θα το αποφύγει. Μη ξεχνάμε όμως ότι ο χειμώνας είναι μπροστά μας και καλό είναι όσοι μπορούν, να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί έτσι κι αλλιώς σίγουρα θα το καταναλώσουν”, τόνισε σχετικά με δηλώσεις που έκανε στον ”Ενήμερο” ο κ. Μεταξάς.

Στα 1,05 -1,07 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Π.Ε. Καβάλας

Σύμφωνα πάντα με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών της Π.Ε. Καβάλας, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην περιοχή μας, διαμορφώνεται στα 1,05 -1,07 ευρώ το λίτρο. Σε ερώτηση για τις ποσότητες που βάζουν οι καταναλωτές στις δεξαμενές τους, ο κ. Μεταξάς απάντησε: ”Δεν γεμίζει ο κόσμος, γιατί υπάρχει μεγάλη οικονομική δυσκολία. Βάζουν κατά μέσο όρο 300 με 400 λίτρα, ίσα ίσα για να τη ”βγάλουν” για έναν μήνα, μέχρι να συμπληρώσουν και πάλι με νέες ποσότητες”.

”Για να αποφεύγονται όλα αυτά με τα επιδόματα, εμείς χρόνια ζητάμε μείωση του φόρου, της τάξεως του επιδόματος…”

Σχολιάζοντας τα του επιδόματος θέρμανσης, ο κ. Μεταξάς επισήμανε: ”Ως προς το επίδομα θέρμανσης, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε κάτι πολύ διαφορετικό από πέρυσι. Απλά η διαφορά φέτος είναι ότι όσοι υποβάλλουν μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου την αίτηση τους, θα λάβουν το επίδομα προκαταβολικά για τα λίτρα που δικαιούνται κι αν δεν το κάνουν θα κληθούν να επιστρέψουν το ποσό. Για να αποφεύγονται όλα αυτά με τα επιδόματα, εμείς χρόνια ζητάμε μείωση του φόρου, της τάξεως του επιδόματος. Λέμε κάτι πολύ απλό. Υποτίθεται αυτή η κυβέρνηση είναι εναντίον της γραφειοκρατίας, αλλά τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα δεν το είδαμε ακόμη. Υποσχέθηκαν ότι του χρόνου θα κάνουν κάτι καλύτερο επειδή θα έχουν χρόνο να το δουν. Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτά τα επιδόματα που ξεκίνησαν από την εποχή των μνημονίων”.

Στα 1,60 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης – Δεν αποκλείεται αύξηση το επόμενο διάστημα

Τέλος, αναφορικά με την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στα πρατήρια υγρών καυσίμων της Π.Ε. Καβάλας, ο Μιχάλης Μεταξάς δήλωσε: ”Υπάρχει μια στασιμότητα όσον αφορά τις τιμές των καυσίμων στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο, κάτι που δεν είναι κακό. Είμαστε κατά μέσο όρο στα 1,60 ευρώ το λίτρο στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης. Ωστόσο δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή με τις τιμές, αφού γύρω μας υπάρχουν εστίες ανάφλεξης. Οπότε μπορεί να πάρουν την ανιούσα το επόμενο διάστημα και να ξεφύγουμε αρκετά από τα 1,60 ευρώ το λίτρο που είμαστε σήμερα”.

Μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Όσοι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου να έχουν υποβάλει την σχετική αίτηση, προκειμένου να δουν το ποσό για το επίδομα θέρμανσης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Μέχρι το τέλος του 2019 αναμένεται να έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το επίδομα θέρμανσης, το οποίο θα αγγίξει 68 εκατ. ευρώ και αφορά την περίοδο 2019 -2020. Το επίδομα ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φθάνει στα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τον τόπο της μόνιμης κατοικίας. Είναι αφορολόγητο, δεν αποτελεί εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

Πότε επιστρέφεται το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Υπάρχει περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών να ζητήσει από τα νοικοκυριά να επιστρέψουν το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που έλαβαν. Αυτό θα συμβεί αν δεν διασταυρωθούν αγορές με την ελάχιστη απαιτούμενη αξία. Μετά τις 15 Ιανουαρίου 2020 η Α.Α.Δ.Ε. θα προχωρήσει σε διασταύρωση των αγορών πετρελαίου θέρμανσης για κάθε δικαιούχο και σε περίπτωση που δεν βρεθούν υποβληθείσες αγορές πετρελαίου θέρμανσης (που να πραγματοποιήθηκαν στο χρονικό διάστημα μεταξύ 15/10/2019 – 31/12/2019) υπολογισθείσας αξίας ίσης ή μεγαλύτερης από το διπλάσιο του ποσού επιδόματος που λάβατε, τότε θα ζητηθεί η επιστροφή μέρος του επιδόματος. Σε περίπτωση που η υπολογισθείσα αξία αγορών πετρελαίου θέρμανσης υπολείπεται από το διπλάσιο του ποσού επιδόματος, τότε θα ζητηθεί η επιστροφή της διαφοράς μεταξύ του αρχικού ποσού που καταβλήθηκε και του ήμισυ (1/2) της υπολογισθείσας αξίας των αγορών που βρέθηκαν καταχωρημένες. Αν δεν έχει υποβληθεί καμία αγορά, τότε τα νοικοκυριά θα επιστρέψουν όλο το ποσό του επιδόματος που τους καταβλήθηκε.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...