Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα νέα προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α.

Ημέρα:

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των τοπικών επιχειρήσεων για την ένταξη τους στα τέσσερα νέα προγράμματα που πρόσφατα ανακοινώθηκαν και υλοποιούνται μέσω του Ε.Σ.Π.Α., τα οποία αποτελούν μεγάλη «ανάσα» για την επιχειρηματικότητα που έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό τα έξι χρόνια της σφοδρής οικονομικής κρίσης.

Στον «Ενήμερο» μίλησε για το θέμα ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ο οποίος ανέφερε αρχικά: «Σίγουρα  υπάρχει ενδιαφέρον από τις τοπικές επιχειρήσεις για τα νέα προγράμματα, κάτι που έχει φανεί βέβαια και από το προηγούμενο διάστημα, όταν είχε γίνει η προδημοσίευση, πόσο μάλλον τώρα που έχουν ανακοινωθεί επίσημα τα προγράμματα».

«Να κρατάμε μικρό καλάθι – Μεγάλος ο ανταγωνισμός για τις επιχειρήσεις από 40 περίπου περιφερειακές ενότητες της χώρας»

Ωστόσο, ο Μάρκος Δέμπας επισημαίνει κι ένα αρνητικό στοιχείο σχετικά με το θέμα. «Το αρνητικό είναι ότι δυστυχώς οι επιχειρήσεις της περιφερειακής ενότητας Καβάλας και γενικότερα η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα ανταγωνιστούν στο «καλάθι» των οκτώ περιφερειών – στόχος. Μιλάμε για 40 περίπου περιφερειακές ενότητες και γι’ αυτό θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για το πόσες τελικά από τις επιχειρήσεις που θα δείξουν ενδιαφέρον από την δική μας περιοχή θα μπορέσουν τελικά να ενταχθούν στα προγράμματα αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

«Το ποσό που βγήκε σε σχέση με τις επιχειρήσεις που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον είναι μικρό»

Όσον αφορά τις προϋποθέσεις ένταξης στα εν λόγω προγράμματα, ο κ. Δέμπας σημείωσε ότι αυτές δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς μάλιστα έχουν αρκετά απλουστευτεί σε σχέση με το παρελθόν. Σε σχέση με το ποσό που τελικά θα εκταμιευτεί για τα τέσσερα προγράμματα και για το αν αυτό είναι αρκετό, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου απάντησε: «Τα χρήματα που έχουν βγει είναι πολύ λίγα, αν και λένε ότι είναι ένας πρώτος κύκλος, καθώς  θ’ ακολουθήσουν κι άλλοι, με νέα και πιο εξειδικευμένα προγράμματα από την περιφέρεια. Περιμένουμε βέβαια και τον νέο αναπτυξιακό νόμο, πάντως το ποσό που βγήκε είναι πολύ μικρό σε σχέση με τις επιχειρήσεις που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον».

Η αξιολόγηση θα είναι συγκριτική με βάση τη βαθμολογία που θα πάρει η κάθε επιχείρηση

Ο κ. Δέμπας καταληκτικά τόνισε ότι οι σύμβουλοι επιχειρήσεων θα παίξουν έναν καταλυτικό ρόλο στην ενημέρωση για τα εν λόγω προγράμματα, καθώς θα πρέπει να υπάρχει μια καλύτερη τεκμηρίωση του επιχειρηματικού σχεδίου, οπότε θα χρειαστεί βοήθεια για να στηθεί η πρόταση.

«Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν, λόγω και του ανταγωνισμού, μια όσο το δυνατό πιο καλά τεκμηριωμένη πρόταση και περισσότερα στοιχεία για μια καλύτερη βαθμολογία, καθώς η αξιολόγηση θα είναι συγκριτική με βάση τη βαθμολογία που θα πάρει η κάθε επιχείρηση. Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει καθοριστεί ο ενδιάμεσος φορέας αξιολόγησης», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συλλυπητήρια του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας για τον Θόδωρο Ταβλαρίδη

Τη βαθύτατη του θλίψη για τον θάνατο του χειρούργου...

Ο Χρήστος Χαραλαμπίδης υποψήφιος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κορυφών με τον Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Χρήστος Χαραλαμπίδης συστρατεύεται ως υποψήφιος Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας...

Το πρόγραμμα των τελικών αγώνων του 34ου Πρωταθλήματος Μίνι Μπάσκετ Δημ. Σχολείων Δήμου Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας...

Θάνατος κτηνοτρόφου Ποδοχώρι: Επίθεση από το κριάρι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση

Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας στην υπόθεση θανάτου της...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...