Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Μάρκος Δέμπας: Οι επιχειρήσεις και ο ιδιωτικός τομέας θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις εκλογές

Ημέρα:

spot_img

Βαρύ θα είναι για άλλη μια φορά το τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν οι επιχειρήσεις και ο ιδιωτικός τομέας από την προσφυγή στις πρόωρες εκλογές, εκτιμά ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

Με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο κ. Δέμπας επισημαίνει ότι την φετινή χρονιά οι επιχειρηματίες στην κυριολεξία τα έχουν δει όλα, ενώ σημειώνει με έμφαση ότι η αυξημένη κίνηση που καταγράφηκε στην τοπική αγορά στην διάρκεια των θερινών μηνών, δεν είναι αρκετή για να κλείσει η χρονιά με θετικό πρόσημο για τις επιχειρήσεις της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

«Ζήσαμε πράγματα που ούτε καν πιστεύαμε ότι μπορεί να μας συμβούν…»

«Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, οι επιχειρήσεις και ο ιδιωτικός τομέας θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις εκλογές, καθώς όπως είναι γνωστό, στην χώρα μας, όποτε έχουμε εκλογική διαδικασία, για δυο τρεις μήνες παύουν να λειτουργούν τα πάντα. Έχουμε ζήσει ήδη μια χρονιά που τα έχουμε δει όλα! Κυριολεκτικά όμως, πράγματα που ούτε καν πιστεύαμε ότι μπορεί να μας συμβούν. Έκλεισαν οι τράπεζες, συνεχίζεται η επιβολή των capital controls κι ουσιαστικά το τραπεζικό σύστημα είναι ανύπαρκτο. Μαζί με όλα αυτά τα προβλήματα φυσικά έχει εξαφανιστεί ο έλληνας καταναλωτής, που πλέον είναι φοβισμένος και τρομοκρατημένος. Η παρτίδα φάνηκε κάπως να σώζεται μέσα στο καλοκαίρι από τους τουρίστες που βρέθηκαν στην περιοχή μας, αλλά κι αυτό δεν είναι αρκετό, διότι με ενάμιση μήνα δουλειά δεν μπορεί να σωθεί μια ολόκληρη χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

«Αντί να σηκώσουμε τα μανίκια για την ανάπτυξη, πάμε ξανά πίσω»

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, σημείωσε με έμφαση ότι το grexit δεν έχει φύγει ακόμη από το τραπέζι, ενώ εξέφρασε φόβους ότι μετά από έξι μήνες η χώρα θα μιλά και πάλι για νέα μνημόνια και μέτρα!

«Το πολιτικό σύστημα δεν βλέπει το τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία, το τι τραβάει ο κόσμος καθημερινά και μας οδηγούν μέσα σε λίγους μόλις μήνες σε νέες εκλογές. Επίσης, δεν πρέπει να αποκλείουμε και την ακυβερνησία που ίσως προκύψει μετά τις εκλογές, αλλά και το grexit δεν έχει ακόμη απομακρυνθεί. Ενώ θα έπρεπε λοιπόν να έχουμε σηκώσει τα μανίκια όλοι και κυρίως οι πολιτικοί που μας κυβερνούν, να δουν πως θα προχωρήσουμε στην ανάπτυξη και θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, πως θα ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις, αντ’ αυτών πάμε ξανά πίσω, χωρίς να ξέρουμε τι νόημα θα έχει μια νέα εκλογική διαδικασία κι ενώ το νέο μνημόνιο είχε περάσει με την στήριξη πολλών κομμάτων. Αν εφαρμοζόταν σωστά τα προηγούμενα μνημόνια δεν θα μιλούσαμε σήμερα για νέο μνημόνιο. Δουλειά χρειάζεται και μόνο. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Φοβάμαι όμως ότι μετά από έξι μήνες, πάλι για νέα μνημόνια θα μιλάμε και για νέα μέτρα. Οι εκλογές δεν δίνουν λύση στην πραγματική οικονομία που αυτή τη στιγμή στενάζει και καταστρέφεται, παρά μόνο μια κομματική λύση», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Δέμπας.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

«Μέθοδος Gronholm» του Jordi Galceran στο «Αντιγόνη Βαλάκου»

 ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ «Καλησπέρα και καλώς ήρθατε. Όπως...

Έλλειψη προσωπικού και στον κλάδο της οικοδομής

Σωτήρης Λαζαρίδης: Ίσως δεν υπάρχει ικανοποίηση από τις αμοιβές,...

Ενημέρωση για τα «safe houses» για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιφέρεια κάθε Διεύθυνσης...

Προσπάθεια για αλλαγή χρήσης του πρώην Σανατορίου

Εξετάζεται η παραχώρηση του συνεδριακού κέντρου της ΙΕΚ στον...

Παρουσία της Περιφέρειας ΑΜΘ στην FRESKON – HELEXPO

Την έκθεση FRESKON - HELEXPO  στην Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε ο...

ΣΥΝΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Αποτελεί εμπόδιο η έλλειψη συνεργασίας των γονέων;

Ένα επιχείρημα που χρησιμοποιεί ο γονιός που επιδιώκει αποκλειστική...

Η ΠΕΔ-ΑΜΘ λέει ξεκάθαρα όχι στη συνένωση των ΔΕΥΑ

Σάββας Μιχαηλίδης: Αναγκαστική συνένωση δημοτικών επιχειρήσεων που δεν δημιουργεί...

Οι «Μοναδικές Γεύσεις» της Καβάλας ταξίδεψαν στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα

Υπό τον τίτλο «Μοναδικές Γεύσεις», εγκαινιάστηκε την Τετάρτη (10/4)...