Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

Μάρκος Δέμπας: Οι επιχειρήσεις και ο ιδιωτικός τομέας θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις εκλογές

Ημέρα:

Βαρύ θα είναι για άλλη μια φορά το τίμημα που θα κληθούν να πληρώσουν οι επιχειρήσεις και ο ιδιωτικός τομέας από την προσφυγή στις πρόωρες εκλογές, εκτιμά ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας.

Με δηλώσεις του στον «Ενήμερο», ο κ. Δέμπας επισημαίνει ότι την φετινή χρονιά οι επιχειρηματίες στην κυριολεξία τα έχουν δει όλα, ενώ σημειώνει με έμφαση ότι η αυξημένη κίνηση που καταγράφηκε στην τοπική αγορά στην διάρκεια των θερινών μηνών, δεν είναι αρκετή για να κλείσει η χρονιά με θετικό πρόσημο για τις επιχειρήσεις της περιφερειακής ενότητας Καβάλας.

«Ζήσαμε πράγματα που ούτε καν πιστεύαμε ότι μπορεί να μας συμβούν…»

«Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, οι επιχειρήσεις και ο ιδιωτικός τομέας θα πληρώσουν το μάρμαρο από τις εκλογές, καθώς όπως είναι γνωστό, στην χώρα μας, όποτε έχουμε εκλογική διαδικασία, για δυο τρεις μήνες παύουν να λειτουργούν τα πάντα. Έχουμε ζήσει ήδη μια χρονιά που τα έχουμε δει όλα! Κυριολεκτικά όμως, πράγματα που ούτε καν πιστεύαμε ότι μπορεί να μας συμβούν. Έκλεισαν οι τράπεζες, συνεχίζεται η επιβολή των capital controls κι ουσιαστικά το τραπεζικό σύστημα είναι ανύπαρκτο. Μαζί με όλα αυτά τα προβλήματα φυσικά έχει εξαφανιστεί ο έλληνας καταναλωτής, που πλέον είναι φοβισμένος και τρομοκρατημένος. Η παρτίδα φάνηκε κάπως να σώζεται μέσα στο καλοκαίρι από τους τουρίστες που βρέθηκαν στην περιοχή μας, αλλά κι αυτό δεν είναι αρκετό, διότι με ενάμιση μήνα δουλειά δεν μπορεί να σωθεί μια ολόκληρη χρονιά», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Μάρκος Δέμπας.

«Αντί να σηκώσουμε τα μανίκια για την ανάπτυξη, πάμε ξανά πίσω»

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, σημείωσε με έμφαση ότι το grexit δεν έχει φύγει ακόμη από το τραπέζι, ενώ εξέφρασε φόβους ότι μετά από έξι μήνες η χώρα θα μιλά και πάλι για νέα μνημόνια και μέτρα!

«Το πολιτικό σύστημα δεν βλέπει το τι συμβαίνει στην πραγματική οικονομία, το τι τραβάει ο κόσμος καθημερινά και μας οδηγούν μέσα σε λίγους μόλις μήνες σε νέες εκλογές. Επίσης, δεν πρέπει να αποκλείουμε και την ακυβερνησία που ίσως προκύψει μετά τις εκλογές, αλλά και το grexit δεν έχει ακόμη απομακρυνθεί. Ενώ θα έπρεπε λοιπόν να έχουμε σηκώσει τα μανίκια όλοι και κυρίως οι πολιτικοί που μας κυβερνούν, να δουν πως θα προχωρήσουμε στην ανάπτυξη και θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, πως θα ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις, αντ’ αυτών πάμε ξανά πίσω, χωρίς να ξέρουμε τι νόημα θα έχει μια νέα εκλογική διαδικασία κι ενώ το νέο μνημόνιο είχε περάσει με την στήριξη πολλών κομμάτων. Αν εφαρμοζόταν σωστά τα προηγούμενα μνημόνια δεν θα μιλούσαμε σήμερα για νέο μνημόνιο. Δουλειά χρειάζεται και μόνο. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Φοβάμαι όμως ότι μετά από έξι μήνες, πάλι για νέα μνημόνια θα μιλάμε και για νέα μέτρα. Οι εκλογές δεν δίνουν λύση στην πραγματική οικονομία που αυτή τη στιγμή στενάζει και καταστρέφεται, παρά μόνο μια κομματική λύση», δήλωσε καταληκτικά ο κ. Δέμπας.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ούτε σκέψη για αποχή ή χαμένη ψήφο σε μικρότερα κόμματα…

«Τόσο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όσο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν φαίνεται...

Η παραμελημένη (ως συνήθως) Ραψάνη

Από τον συνδυασμό "Η Καβάλα Μπροστά" του υποψηφίου δημάρχου...

O Παντελής Στυλιανού στο τιμόνι του «Βύρωνα»

Ο ΑΠΣ Βύρωνας Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος για τον νομό της Καβάλας είναι το 4-0

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή,...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...