Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

ΚΑΒΑΛΑ: Στα 83 λεπτά το λίτρο η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Γιάννης Σιαπέρας
Γιάννης Σιαπέρας
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News
spot_img

Στα…τυφλά κινούνται καταναλωτές και πρατηριούχοι, καθώς η κυβέρνηση δεν λέει με τίποτα να αποφασίσει τι θα πράξει τελικά σε σχέση με το επίδομα θέρμανσης. Παρόλο που συμπληρώθηκε ένας μήνας από την ημερομηνία έναρξης διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, εντούτοις δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το τι θα ισχύσει για τον φετινό χειμώνα.

«Μέσω διαρροών, η κυβέρνηση «προαναγγέλλει» από Δευτέρα σε Δευτέρα και από Παρασκευή σε Παρασκευή το τι τελικά θα ισχύσει για το επίδομα θέρμανσης. Έχουν ακουστεί πολλά μέχρι τώρα, κυρίως απο δημοσιογραφικές πληροφορίες, ωστόσο δεν έχει ανοίξει η εφαρμογή, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να δουν αν δικαιούνται το πετρέλαιο θέρμανσης. Λόγω και της καλοκαιρίας που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι παραγγελίες στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας είναι αρκετά συγκρατημένες, καθώς οι καταναλωτές τηρούν στάση αναμονής κι εμείς μαζί τους», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος.

Στα 83 λεπτά το λίτρο η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Να σημειωθεί ότι η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στα 83 λεπτά το λίτρο, τιμή σαφώς καλύτερη από την περυσινή, που ωστόσο δεν αποδίδεται στο ότι η κυβέρνηση έκανε πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει για μείωση του Ε.Φ.Κ., αλλά εξαιτίας της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Ερωτηθείς σχετικά με τον τρόπο που μπορεί κάποιος να αποπληρώσει το πετρέλαιο που θα βάλει, ο κ. Πούλος απάντησε: «Οι περισσότεροι πρατηριούχοι της περιοχής μας έχουν προμηθευτεί από τις τράπεζες «μηχανάκια» για να εξυπηρετούν τους καταναλωτές στο βυτίο. Ακόμη μπορεί να γίνει πληρωμή μέσω μεταφοράς από τράπεζα σε τράπεζα, ενώ υπάρχουν και καταναλωτές που πληρώνουν άμεσα».

Για είκοσι ημέρες αρκούν οι ποσότητες πετρελαίου που βάζουν οι καταναλωτές

Αναφορικά με τις ποσότητες που βάζουν στις δεξαμενές τους, όσοι αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης, ο Φώτης Πούλος απάντησε: «Από το 2010 και μετά, δυστυχώς, οι μεγάλες ποσότητες παρελθόν. Οι ποσότητες που βάζουν οι περισσότεροι καταναλωτές αρκούν για είκοσι ημέρες ή ένα μήνα το πολύ. Οι πιστώσεις που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της δυνατότητας που μας έδιναν και οι τράπεζες δεν υπάρχουν, οι εταιρείες δουλεύουν τοις μετρητοίς και τις περισσότερες φορές προ μετρητοίς και αυτό δημιουργεί ασφυξία και σε εμάς, καθώς δεν έχουμε την δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές. Οι πολίτες μας ρωτούν καθημερινά για το τι θα ισχύσει. Δεν έχουμε όμως καμιά απολύτως πληροφόρηση, ούτε από την Ομοσπονδία μας για το τι θα ισχύσει».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img

Διαφημίσεις