Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023

Τηλέφωνο: 2510-831600

ΚΑΒΑΛΑ: Στα 83 λεπτά το λίτρο η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Ημέρα:

Στα…τυφλά κινούνται καταναλωτές και πρατηριούχοι, καθώς η κυβέρνηση δεν λέει με τίποτα να αποφασίσει τι θα πράξει τελικά σε σχέση με το επίδομα θέρμανσης. Παρόλο που συμπληρώθηκε ένας μήνας από την ημερομηνία έναρξης διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, εντούτοις δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το τι θα ισχύσει για τον φετινό χειμώνα.

«Μέσω διαρροών, η κυβέρνηση «προαναγγέλλει» από Δευτέρα σε Δευτέρα και από Παρασκευή σε Παρασκευή το τι τελικά θα ισχύσει για το επίδομα θέρμανσης. Έχουν ακουστεί πολλά μέχρι τώρα, κυρίως απο δημοσιογραφικές πληροφορίες, ωστόσο δεν έχει ανοίξει η εφαρμογή, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να δουν αν δικαιούνται το πετρέλαιο θέρμανσης. Λόγω και της καλοκαιρίας που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι παραγγελίες στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας είναι αρκετά συγκρατημένες, καθώς οι καταναλωτές τηρούν στάση αναμονής κι εμείς μαζί τους», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος.

Στα 83 λεπτά το λίτρο η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Να σημειωθεί ότι η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στα 83 λεπτά το λίτρο, τιμή σαφώς καλύτερη από την περυσινή, που ωστόσο δεν αποδίδεται στο ότι η κυβέρνηση έκανε πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει για μείωση του Ε.Φ.Κ., αλλά εξαιτίας της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Ερωτηθείς σχετικά με τον τρόπο που μπορεί κάποιος να αποπληρώσει το πετρέλαιο που θα βάλει, ο κ. Πούλος απάντησε: «Οι περισσότεροι πρατηριούχοι της περιοχής μας έχουν προμηθευτεί από τις τράπεζες «μηχανάκια» για να εξυπηρετούν τους καταναλωτές στο βυτίο. Ακόμη μπορεί να γίνει πληρωμή μέσω μεταφοράς από τράπεζα σε τράπεζα, ενώ υπάρχουν και καταναλωτές που πληρώνουν άμεσα».

Για είκοσι ημέρες αρκούν οι ποσότητες πετρελαίου που βάζουν οι καταναλωτές

Αναφορικά με τις ποσότητες που βάζουν στις δεξαμενές τους, όσοι αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης, ο Φώτης Πούλος απάντησε: «Από το 2010 και μετά, δυστυχώς, οι μεγάλες ποσότητες παρελθόν. Οι ποσότητες που βάζουν οι περισσότεροι καταναλωτές αρκούν για είκοσι ημέρες ή ένα μήνα το πολύ. Οι πιστώσεις που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της δυνατότητας που μας έδιναν και οι τράπεζες δεν υπάρχουν, οι εταιρείες δουλεύουν τοις μετρητοίς και τις περισσότερες φορές προ μετρητοίς και αυτό δημιουργεί ασφυξία και σε εμάς, καθώς δεν έχουμε την δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές. Οι πολίτες μας ρωτούν καθημερινά για το τι θα ισχύσει. Δεν έχουμε όμως καμιά απολύτως πληροφόρηση, ούτε από την Ομοσπονδία μας για το τι θα ισχύσει».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: Ούτε σκέψη για αποχή ή χαμένη ψήφο σε μικρότερα κόμματα…

«Τόσο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όσο και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν φαίνεται...

Η παραμελημένη (ως συνήθως) Ραψάνη

Από τον συνδυασμό "Η Καβάλα Μπροστά" του υποψηφίου δημάρχου...

O Παντελής Στυλιανού στο τιμόνι του «Βύρωνα»

Ο ΑΠΣ Βύρωνας Καβάλας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Κυρ. Μητσοτάκης: Στόχος για τον νομό της Καβάλας είναι το 4-0

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα να συνεχίσει την αξιόπιστη, σοβαρή,...

Δημοφιλή

ΚΑΒΑΛΑ: Ο Θανάσης Συρόπουλος ζητά τη βοήθεια μας για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει

Ο συμπολίτης μας Θανάσης Συρόπουλος έστειλε μια επιστολή στην...

Τι είναι αυτοδικία κατά το Ποινικό Κώδικα. (του Γιώργου Γιαγκουδάκη)

Το θέμα στο οποίο αναφέρομαι σήμερα προς ενημέρωση σας...

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Λάκης – Αύριο Δευτέρα η κηδεία του

Ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Λάκης Ανθίμου δεν τα κατάφερε...

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζευγάρι από τη Νέα Πέραμο Καβάλας σκοτώθηκε σε τροχαίο...