Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024

ΚΑΒΑΛΑ: Στα 83 λεπτά το λίτρο η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Ημέρα:

Στα…τυφλά κινούνται καταναλωτές και πρατηριούχοι, καθώς η κυβέρνηση δεν λέει με τίποτα να αποφασίσει τι θα πράξει τελικά σε σχέση με το επίδομα θέρμανσης. Παρόλο που συμπληρώθηκε ένας μήνας από την ημερομηνία έναρξης διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, εντούτοις δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το τι θα ισχύσει για τον φετινό χειμώνα.

«Μέσω διαρροών, η κυβέρνηση «προαναγγέλλει» από Δευτέρα σε Δευτέρα και από Παρασκευή σε Παρασκευή το τι τελικά θα ισχύσει για το επίδομα θέρμανσης. Έχουν ακουστεί πολλά μέχρι τώρα, κυρίως απο δημοσιογραφικές πληροφορίες, ωστόσο δεν έχει ανοίξει η εφαρμογή, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να δουν αν δικαιούνται το πετρέλαιο θέρμανσης. Λόγω και της καλοκαιρίας που υπάρχει το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι παραγγελίες στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας είναι αρκετά συγκρατημένες, καθώς οι καταναλωτές τηρούν στάση αναμονής κι εμείς μαζί τους», δήλωσε χαρακτηριστικά στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος.

Στα 83 λεπτά το λίτρο η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Να σημειωθεί ότι η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή στα 83 λεπτά το λίτρο, τιμή σαφώς καλύτερη από την περυσινή, που ωστόσο δεν αποδίδεται στο ότι η κυβέρνηση έκανε πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει για μείωση του Ε.Φ.Κ., αλλά εξαιτίας της πτώσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

Ερωτηθείς σχετικά με τον τρόπο που μπορεί κάποιος να αποπληρώσει το πετρέλαιο που θα βάλει, ο κ. Πούλος απάντησε: «Οι περισσότεροι πρατηριούχοι της περιοχής μας έχουν προμηθευτεί από τις τράπεζες «μηχανάκια» για να εξυπηρετούν τους καταναλωτές στο βυτίο. Ακόμη μπορεί να γίνει πληρωμή μέσω μεταφοράς από τράπεζα σε τράπεζα, ενώ υπάρχουν και καταναλωτές που πληρώνουν άμεσα».

Για είκοσι ημέρες αρκούν οι ποσότητες πετρελαίου που βάζουν οι καταναλωτές

Αναφορικά με τις ποσότητες που βάζουν στις δεξαμενές τους, όσοι αγοράζουν πετρέλαιο θέρμανσης, ο Φώτης Πούλος απάντησε: «Από το 2010 και μετά, δυστυχώς, οι μεγάλες ποσότητες παρελθόν. Οι ποσότητες που βάζουν οι περισσότεροι καταναλωτές αρκούν για είκοσι ημέρες ή ένα μήνα το πολύ. Οι πιστώσεις που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της δυνατότητας που μας έδιναν και οι τράπεζες δεν υπάρχουν, οι εταιρείες δουλεύουν τοις μετρητοίς και τις περισσότερες φορές προ μετρητοίς και αυτό δημιουργεί ασφυξία και σε εμάς, καθώς δεν έχουμε την δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε τους καταναλωτές. Οι πολίτες μας ρωτούν καθημερινά για το τι θα ισχύσει. Δεν έχουμε όμως καμιά απολύτως πληροφόρηση, ούτε από την Ομοσπονδία μας για το τι θα ισχύσει».

Πηγή: Εφημερίδα “ΕΝΗΜΕΡΟΣ”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οριστικά δημοτικός σύμβουλος ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου

Εκλέγεται οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου, καθώς...

«Οι  Ληστές» του Φρήντριχ Σίλλερ στο «Βασιλικό Θέατρο» από το Κ.Θ.Β.Ε.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΛΕΜΟΝΤΖΗ Ο Σίλλερ ολοκληρώνει τους «Ληστές»,...

Στασιμότητα στις προσλήψεις προσωπικού για το ΕΚΑΒ

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Δεν περιμένουμε κάποια ενίσχυση και για φέτος...

Έργα 23,5 εκ. ευρώ για τον πολιτισμό στην Περιφέρεια ΑΜΘ

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (21/02) στην έδρα της...

4 + 1 προτάσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

Του Μακάριου Β. Λαζαρίδη Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας Νέας Δημοκρατίας Ο πρωτογενής τομέας...

Καβάλα: Έκλεψε τρόφιμα και ρούχα από επιχειρήσεις

Συνελήφθη την 21-02-2024 το απόγευμα σε περιοχή της Καβάλας,...

Ένας νεκρός από εκτροπή αυτοκινήτου

Την 21-02-2024 και ώρα 22.55΄, στην Εγνατία οδό Ξάνθης...