Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κίμων Παπαδόπουλος: Γιατί λέμε ναι στο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ημέρα:

spot_img

«Από την στιγμή που μάθαμε ότι στην Καβάλα θα δημιουργηθεί ένα εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων παράλληλα είχαμε και τις πρώτες αντιδράσεις», αναφέρει σε δηλώσεις του το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου και επικεφαλής της παράταξης «Για Εσένα» Κίμων Παπαδόπουλος.

Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του ο κ. Παπαδόπουλος είπε, πως μία μονάδα συναρμολόγησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι ότι πιο εύκολο να κατασκευαστεί σήμερα ως επιχείρηση σε όλο τον πλανήτη, αρκεί να υπάρχει η επιχειρηματική σκέψη και οι άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν σ’ αυτό το κομμάτι, σ’ αυτό τον τόπο και να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ούτως ή άλλως έχουν μπει στην ζωή μας και απ’ ότι φαίνεται απ’ όλα αυτά που μαθαίνουμε θα κυριαρχήσει και στο μέλλον. Είναι αυτά τα αυτοκίνητα που θα υποκαταστήσουν στο σύνολό τους τα συμβατικά αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούν ως καύσιμο την βενζίνη, το πετρέλαιο και άλλα είδη καυσίμων.

«εμείς εδώ ως άλλη.. Ελβετία έχουμε υψηλό επίπεδο ζωής»

Από κει και πέρα, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος, σε ότι προσπαθεί να φτιάξει ο άνθρωπος, υπάρχουν αντιδράσεις, συμφέροντα και σκέψεις. Κάποιος που θα θέλει να τοποθετηθεί θα πρέπει να έχει και μία σειρά από σκέψεις με τις οποίες όταν καταθέτει την γνώμη του, θα πρέπει να μπορεί και να την υποστηρίξει. Το να βγαίνεις και να λες όχι χωρίς βάση και τεκμηρίωση, δεν έχει κανέναν νόημα. Από την άλλη πλευρά, αν δούμε την περιοχή την δική μας, την Καβάλα, σε αντιδιαστολή με όλες τις άλλες περιοχές για τις οποίες έγινε συζήτηση, είναι μια από τις περιοχές που συγκεντρώνουν όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, την γεωστρατηγική ελκυστικότητας δηλαδή, σε μια τέτοιου είδους επιχειρηματική επένδυση και ο νομός Καβάλας, θεωρώ ότι είναι κατάλληλος για μία τέτοια δράση.

«Αν η περιοχή μας δεν θέλει μια τέτοια επένδυση, ιδού «πεδίον δόξης λαμπρό». Εξ άλλου έχουμε τόσο μεγάλη… ανάπτυξη στον τόπο μας, ή στην χώρα μας, που νομίζω πως τέτοιου είδους επενδύσεις δεν χρειάζεται να γίνονται σε μας, αφού εμείς εδώ ως άλλη.. Ελβετία έχουμε υψηλό επίπεδο ζωής και είμαστε καλά», είπε με ειρωνικό ύφος ο κ. Παπαδόπουλος.

« Όλοι αυτοί που βγάζουν αυτές τις φωνές διαμαρτυρίας, καλό θα ήταν να βρεθούν σε ένα τραπέζι και να κάνουν συζητήσεις για να πουν τις σκέψεις τους και από την άλλη όμως βλέπουμε να επικρατεί μια κατάσταση του λαϊκού γνωμικού «ακόμη δεν τον είδαμε Γιάννη τον βγάλαμε». Θα πρέπει να πούμε, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, πως οι μονάδες συναρμολόγησης αυτοκινήτων σήμερα όπου κι αν κατασκευάζονται αυτοκίνητα, αυτό που τους ζητάνε είναι να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα τα οποία προβλέπονται για να προστατευτεί το περιβάλλον.

Καταλήγοντας ο κ. Κ. Παπαδόπουλος πρόσθεσε:

«Εμείς στη θέση μιας συζήτησης προτρέπουμε να γίνονται πράγματα. Όπως έχω ακούσει να λένε πως η έλευση μιας τέτοιας μονάδας θα στερήσει τον τόπο από άλλες θέσεις εργασίας, γιατί άλλες μονάδες θα κλείσουν. Μα υπάρχουν άλλα εργοστάσια παραγωγής εδώ για να κλείσουν αφού θα έρθει μια άλλη; Αυτό αγγίζει τα όρια της γλαφυρότητας. Προφανώς κάποιοι άνθρωποι έχουν άλλου είδους προτεραιότητες και γι’ αυτό προσπαθούν να επιχειρηματολογήσουν μ’ αυτό τον τρόπο. Ως Επιμελητήριο είχαμε συζητήσει διάφορες προτάσεις που σχετίζονται με την ανάπτυξη του τόπου. Καταθέσαμε τις προτάσεις μας και μια από αυτές, ήταν να δημιουργηθεί μια μονάδα συναρμολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων. Βέβαια αυτή η πρότασή μας δεν είχε συμπεριληφθεί στις συνολικές απόψεις του Επιμελητηρίου. Εμείς πέρα απ το Επιμελητήριο τις σκέψεις μας τις καταθέσαμε και στην Επιτροπή Ανάπτυξης της Θράκης και αυτές τις θέσεις, πέρα από το ότι τις δώσαμε δημόσια, τις έχουμε στείλει και σε άλλους αρμόδιους σχετικούς φορείς. Πάντως ένας επίσημος φορέας όπως το Επιμελητήριο Καβάλας, δεν υιοθέτησε τις θέσεις αυτές και δεν θα το κρίνω εγώ. Εμείς την πρότασή μας την κάναμε και την καταθέσαμε παντού. Και απ’ ότι βλέπω έχει την βάση της και την λογική της γιατί η σκέψη της ανάπτυξης του τόπου, αποτελεί στόχο και ενδιαφέρον σημαντικό για πολλούς ανθρώπους και δεν μένει μόνο σε μια μονάδα συναρμολόγησης, αλλά και σε άλλες δραστηριότητες για τις οποίες θα μιλήσουμε στους επόμενους μήνες».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Για να μην ξεχνούν, για να θυμούνται…

του Κώστα Παπακοσμά Στην Βέροια στο “Βλαχογιάννειο” Μουσείο δημιούργησαν έναν...

Εμπορικός Σύλλογος: Δηλώστε τις εκδηλώσεις για την «Λευκή Νύχτα»

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο...

Αποδοτική η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις ΗΠΑ

«Η 4η επιχειρηματική αποστολή της Kourtidis Group στις Η.Π.Α....

Σπουδαστές/τριες του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Καβάλας επισκέφτηκαν το «Κωνστάντειο»

Οι μαθητευόμενες και μαθητευόμενοι του τμήματος Κομμωτικής υπό την...

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το...

Μακάριος Λαζαρίδης: «Καπναποθήκες, Εθνολογικό Μουσείο Ν. Καρβάλης και Κάστρο Μ. Αλεξάνδρου εκπέμπουν SOS»

Τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στους Φιλίππους ζήτησε από...

Δήμος Παγγαίου: Αυξημένη ετοιμότητα για τις πυρκαγιές

Στέργιος Κεχαγιάς: Ζήσαμε ένα παρατεταμένο φθινόπωρο και αυτό μας...

Απεργία με κύρια αιτήματα την ακρίβεια και τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις

Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, πραγματοποιήθηκε το πρωί της...