Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022

Καβάλα: Ανατράπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμίτσα

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο ανατράπηκε στην περιοχή της...

Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση της Νέας Ηρακλείτσας

Οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε ελαφρά όταν το δίκυκλο...

Κάτι κινείται στην επένδυση των Λουτρών Ελευθερών

Αρχέλαος Γρανάς: Πιστεύουμε πως μέσα στο 2021 θα αρχίσουν τα έργα

Ακολούθησε μας

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η διευθέτηση του ρέματος στα Λουτρά Ελευθερών και με την ολοκλήρωσή της αναμένεται η έγκριση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ώστε ο επενδυτής κ. Χαρακίδης να έχει στα χέρια του τις οικοδομικές άδειες για να αρχίσει το έργο της μεγάλης αυτής επένδυσης, λέει ο πρόεδρος της «Εργοανάπτυξης» κ. Αρχέλαος Γρανάς.

«Αυτή η μεγάλη επένδυση με όλες τις καθυστερήσεις που είχε», λέει σε δηλώσεις του ο κ. Γρανάς, «έχει μπει σε ένα δρόμο το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπου αναμένοντας την μελέτη οριοθέτησης του ρέματος, μπορεί πλέον να προχωρήσει το θέμα, ώστε να κατατεθούν οι οικοδομικές άδειες, αφού βέβαια εγκριθεί και η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων. Αυτή η μελέτη είχε κατατεθεί πριν από ενάμιση χρόνο, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ είχε αντιρρήσεις σε ότι αφορά την ιδιοκτησία, ένα πρόβλημα όμως που ξεκαθαρίστηκε και είναι αυτό που μένει για να προχωρήσει η επένδυση. Τον Μάρτιο ίσως εγκριθεί για τον επενδυτή η δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί από αναπτυξιακό πρόγραμμα, στο οποίο έχει καταθέσει τα χαρτιά του και έχει σαφείς δυνατότητες για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί. Επομένως είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο, το τελευταίο χρονικό διάστημα και προχωράμε. Βέβαια το προχωράμε είναι ένα θέμα εν μέσω κορωνοϊού».

Στη συνέχεια ο κ. Γρανάς επισημαίνει τα εξής:

«Πάντως ο επενδυτής έχει βάλει κάποιους εξειδικευμένους ανθρώπους που προχωράνε όλα τα θέματα παράλληλα, για να συντομεύσει ο χρόνος που θα μπορέσει να προχωρήσει καταθέτοντας τις άδειες και γκρεμίζοντας τα παλιά οικοδομήματα ώστε να ανοίξει ο χώρος. Όταν θα είναι έτοιμη η οικοδομική άδεια θα προχωρήσει πλέον στις κατασκευές του. Πιστεύουμε πως μέσα στο 2021 θα αρχίσει η επένδυση να κατασκευάζεται. Ήταν πολλά τα εμπόδια που είχε αυτό το οικόπεδο, νομοθετικά όμως διορθώθηκαν αρκετά. Τώρα απαιτείται ένα χρονικό διάστημα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες».

«Μέχρι το τέλος του μήνα», προσθέτει ο κ. Γρανάς, «περιμένουμε να δούμε αυτά που έχει κάνει ο μελετητής για την οριοθέτηση του ρέματος και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε, γιατί αυτό είναι και το μεγάλο αγκάθι στης υπόθεσης. Πρέπει να βρεθεί η απόσταση από την οριοθέτηση που θα τοποθετηθούν τα κτίρια και αν δεν βρεθεί αυτή, ο επενδυτής δεν μπορεί να καταθέσει τις αδειοδοτήσεις. Οπότε αυτό είναι που μας αφήνει να περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί και να τελειώσουμε με μια υπόθεση που κρατάει από το 2017 και είναι επενδυτής ο κ. Χαρακίδης. Βρήκε όμως πολλά εμπόδια γιατί τα Λουτρά πέρασαν από τον ΕΟΤ στο ΤΑΙΠΕΔ και άλλαξε η διαδικασία. Κανονικά το έργο έπρεπε να ξεκινήσει τον Αύγουστο, γιατί πέρασαν 4 χρόνια, διάστημα μέσα στο οποίο θα ήταν έτοιμη η επένδυση. Τώρα βλέπουμε πως υπάρχει μια τετραετής παράταση την οποία θα πρέπει να εξετάσουμε στο διοικητικό συμβούλιο της «Εργοανάπτυξης» και να την παραχωρήσουμε».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα