spot_img

Η Παραλία Οφρυνίου – Costa Ofrynio αλλάζει…

Ημέρα:

Η επίσημη παρουσίαση του νέου μεγάλου project του ομίλου Κουρτίδη, το Alexandrou Chora, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της έκθεσης Philoxenia. Ένα όραμα του οποίου η υλοποίηση έχει ήδη ξεκινήσει.

Πρόκειται για ένα μοναδικό τουριστικό συγκρότημα σε ιδανική περιοχή δίπλα στη θάλασσα, στην παραλία Οφρυνίου (Costa Ofrynio) στο δυτικό άκρο του νομού Καβάλας και απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον. Μέσα σε μία έκταση 175.000 τ.μ, είναι χωρισμένο σε 4 διαφορετικές ενότητες. Συνολικά περιλαμβάνει τη δημιουργία 2 ξενοδοχείων, ενός Village και ενός θεματικού πάρκου.

Τα πρώτα έργα ξεκινούν άμεσα με τη δημιουργία του πολυτελέστατου Alexandrou Chora Resort σε 25 στρέμματα έκταση, με 61 πολυτελείς κατοικίες (46 σπίτια και 15 μεζονέτες) και με συνολικά 157 κλίνες.

Στην επόμενη φάση θα υλοποιηθεί η υπερσύγχρονη μονάδα Alexandrou SPA Hotel, με 150 κλίνες και όλες τις παροχές ευεξίας, spa, μονάδες θεραπευτικής χαλάρωσης, σωματικής και πνευματικής αναζωογόνησης. Ταυτόχρονα, στη δεύτερη φάση, θα ξεκινήσει και η δημιουργία του Alexadrou Chora Village ενός «πράσινου», «έξυπνου» και πρότυπου για τα Ελληνικά δεδομένα οικισμού, με 200 πολυτελείς κατοικίες σε έκταση 26,000 τ.μ.. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους κοινόχρηστους χώρους, στο πράσινο, στις πλατείες, τα πάρκα, τις παιδικές χαρές, ενώ στη βασική φιλοσοφία περιλαμβάνεται επιπλέον και η δημιουργία ιατρείου, καταστημάτων αγοράς, εστίασης κλπ.

Η  4η ενότητα περιλαμβάνει σε έκταση 40.000 τ.μ την δημιουργία του Alexander Theme park, ενός μεγάλου θεματικού πάρκου που θα προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και που θα αναδείξει την ευρύτερη περιοχή μέσα από τον ιστορικό πλούτο που διαθέτει, τα απίθανα αρχαιολογικά ευρήματα και την παγκόσμια ισχύ του ονόματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο στεγασμένος χώρος του θεματικού πάρκου θα είναι συνολικά 1.800 τ.μ., ενώ μεγάλο τμήμα του θα αναπτυχθεί στον ειδικά διαμορφωμένο και θεματοποιημένο εξωτερικό χώρο. Τον σχεδιασμό του θεματικού πάρκου έχει αναλάβει και ολοκληρώνει το επόμενο διάστημα, η Dream Workers, μια κορυφαία σε ευρωπαϊκό επίπεδο εταιρία, που έχει κατασκευάσει τα μεγαλύτερα και πιο πετυχημένα θεματικά πάρκα στην Ελλάδα. Αντίστοιχα και η επιστημονική ομάδα, απαρτίζεται από κάποιους εκ των σπουδαιότερων Ελλήνων καθηγητών και ιστορικών.

Στο project συμπεριλαμβάνεται ακόμη η δημιουργία μεγάλων πάρκινγκ (ΙΧ και λεωφορείων) καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις με γήπεδα τένις, 5Χ5, προπονητήρια κλπ.

Ο πρόεδρος του ομίλου Νίκος Κουρτίδης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την εξέλιξη του έργου και τόνισε ότι αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Alexandrou Chora Resort το καλοκαίρι του 2023 και το συνολικό κόστος επένδυσης θα φτάσει τα 65 εκατομμύρια ευρώ. Επεσήμανε ακόμη ότι 750 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια εξέλιξης των εργασιών όλου του project και 250 μόνιμες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.

Η αντιπρόεδρος του ομίλου Κωνσταντίνα Δημητρόβα εκτίμησε πως η ολοκλήρωση του Alexandrou Chora θα αλλάξει τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή. Παρουσίασε όλη τη δομή των εταιρειών της Kourtidis Group, τονίζοντας τη συμβολή του ομίλου στη γενικότερη ανάπτυξη της Παραλίας Οφρυνίου.

Εξειδικευμένες πληροφορίες για τους τομείς αρμοδιότητάς τους έδωσαν ο Καθηγητής Πολεοδομικού Σχεδιασμού Κωνσταντίνος Λαλένης, ο αρχιτέκτονας του project Κώστας Πουλόπουλος και η Πολιτικός Μηχανικός Νικολέτα Πεχλιβάνη.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε το σύνολο της ομάδας που συμμετέχει, σχεδιάζει, συντονίζει και επιβλέπει την εξέλιξη του project. Πρόκειται για κορυφαίους και καταξιωμένους επαγγελματίες, που είναι οι εξής:

Λευτέρης Κεσκεσιάδης – Πολιτικός Μηχανικός- Τοπογράφος

Σταύρος Κωνσταντινίδης Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος

Τάκης  Παντελίδης Μηχανολόγος μηχανικός,

Βαγγέλης Μπάης  Περιβαλλοντολόγος

Γιώργος Νεβέσκαλος Πολιτικός Μηχανικός- Περιβαλλοντολόγος

Νίκος Νάσκος  Γεωλόγος

Στέφανος Τσετουλίδης  Γεωλόγος

Η συμβουλευτική εταιρεία ανάπτυξης «Πλάτων»

Βίκυ Βουρνιά Project manager του Alexandrou Chora

Στη συνέντευξη τύπου έγινε και η πρώτη παρουσίαση του διοράματος του project.

Το βίντεο της παρουσίασης μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο:

ALEKSANDROU HORA.mp4

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σημαντική απόφαση ΕΔΔΑ επικοινωνίας τέκνου, επιβάλλει συμμόρφωση της Ελλάδος εδώ και τώρα!

Σήμερα θα μιλήσουμε για μια σημαντική απόφαση ΕΔΔΑ αναφορικά...

Αλέξανδρος Ιωσηφίδης: Ζητώ τον ένα από τους τρείς σταυρούς σας

«Ζητώ τον ένα από τους τρείς σταυρούς σας για...

ΦΠΑ και τέλος παρεπιδημούντων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

Σύντομα η αγορά ακινήτων, έτσι όπως την γνωρίσαμε μέχρι...

Εκδήλωση για την πρόοδο των εργασιών επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα

Η ΔΕΔΑ (θυγατρική της ΔΕΠΑ Υποδομών), η Περιφερειακή Ενότητα...

Η Καλαμίτσα ανήκει στον Δήμο μας βροντοφώναξε η νεολαία της Καβάλας

Παλαιές ένδοξες ημέρες, αναβίωσε στην ακτή της Καλαμίτσας η...

Οι απόφοιτες Α΄του Γυμνασίου Θηλέων Καβάλας του 1973 συναντήθηκαν μετά από 50 χρόνια

Το Σάββατο 23/9/23 το βράδυ βρεθήκαμε στην ταβέρνα ΜΠΑΛΑΟΥΡΟ...

Μάκης Παπαδόπουλος: «Κάνουμε την Καλαμίτσα ένα κόσμημα!»

Η Καλαμίτσα ανήκει στους Καβαλιώτες και είμαστε υπέρ της...

Μήνυμα Νίκης έστειλε από την Καβάλα ο Χριστόδουλος Τοψίδης

Από την «Περιφερειακή Σύνθεση» εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Από...