Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Σύλληψη παράνομων μεταναστών σε Ζαρκαδιά και Ίασμο

Συνελήφθησαν χθες (28-11-2022), σε περιοχές της Ροδόπης...

Άνοιξαν αυτοκίνητο και έκλεψαν κοσμήματα αξίας 12.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή κοσμημάτων που διέπραξαν δύο...

Καβάλα: Μαθητής δημιούργησε ψεύτικο προφίλ του καθηγητή του στο FB

Η παράνομη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης,...

Ε.Σ.Κ.: Φρένο στην κατανάλωση βάζουν οι εξαγγελίες για κύμα ανατιμήσεων

Ακολούθησε μας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας με αφορμή τις εξαγγελίες για το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά έστειλε την επιστολή που ακολουθεί στους αρμόδιους:

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια καθίζηση στην αγορά με αφορμή των σχετικών αναγγελιών του αρμόδιου υπουργού για το κύμα των ανατιμήσεων στα τρόφιμα, στις πρώτες ύλες, στην ενέργεια, στις μεταφορές. Παράλληλα ο επίμονος καταιγισμός στα ΜΜΕ έρχεται να επιτείνει το αρνητικό κλίμα και να επηρεάσει την ήδη χαμηλή κίνηση της αγοράς. Τα δυσμενή σενάρια που συζητούνται για μια ακόμα περίοδο οικονομικής αφαίμαξης των καταναλωτών είναι άκρως αποθαρρυντικό για το καταναλωτικό κοινό.

Τα όσα δηλ. ακούγονται περί διπλασιασμού στην τιμή του καφέ, ότι από 1,50€ έως 2,50€ που κινείται σήμερα στο take away θα πάει στα 5€ και ότι οι τιμές στο σουβλάκι από 1,80€ έως 2,80€ που ήταν θα φτάσει στα 3,50€ με 4€ και ότι οι αυξήσεις στα φρούτα και τα λαχανικά θα αγγίξουν το 50% συγκρατούν την κατανάλωση και οι συνέπειες ήδη ξεκίνησαν πριν καν κλιμακωθεί και φανεί το ύψος των αυξήσεων.

Είμαστε σε μια περίοδο  που τα μέτρα στήριξης λόγω πανδημίας αποσύρονται σταδιακά και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μια αδικαιολόγητη συγκράτηση της κατανάλωσης. Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να παρέμβει άμεσα, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν μπορούν συνεχώς να βάζουν πλάτη οι ελεύθεροι επαγγελματίες, απορροφώντας τις αυξήσεις. Απαιτούνται γενναίες φοροελαφρύνσεις, τήρηση χαμηλών τόνων από τα ΜΜΕ και σθεναρή προσπάθεια συγκράτησης των τιμών.

Η αγορά εξέρχεται από μια πολυετή κρίση και προσπαθεί συνεχώς να βρει το ρυθμό της και  η κυβέρνηση πρέπει να είναι σύμμαχος στον παραγωγικό αυτό ιστό της χώρας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα