Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου, 2021

Ενδιάμεσες εκπτώσεις και Black Week για την τόνωση της αγοράς

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Μήνας εκπτώσεων και μάλιστα με γενναία ποσοστά, θα είναι ο Νοέμβριος για την αγορά της Καβάλας, καθώς από τις 2 μέχρι και τις 15 του μήνα, θα τεθούν σε ισχύ οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, ενώ ο μήνας θα κλείσει με την καθιερωμένη πλέον Black Friday, η οποία πρακτικά μετατρέπεται σε Black Week, καθιστώντας ουσιαστικά τον Νοέμβριο στο μεγαλύτερο μέρος ως έναν εκπτωτικό μήνα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο» ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, οι προσδοκίες του εμπορικού κόσμου της πόλης για αναθέρμανση της αγοραστικής κίνησης είναι μεγάλες, καθώς τόσο ο Σεπτέμβριος, όσο και ο Οκτώβριος, ήταν μήνες με πολύ χαμηλούς τζίρους για τα τοπικά καταστήματα.

Την Δευτέρα αρχίζουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αρχίζουν την Δευτέρα.

«Φυσικά και υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, διότι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος δεν ήταν καλοί μήνες για την αγορά της πόλης. Ο μήνας Νοέμβριος είναι εκπτωτικός, διότι μετά το πρώτο δεκαπενθήμερο θα ακολουθήσει και η Black Friday την τελευταία Παρασκευή το μήνα. Έχει καθιερωθεί τα δυο τελευταία χρόνια να διευρύνεται εκείνη η ήμερα και να γίνεται Black Week. Άρα ο Νοέμβριος σχεδόν στο σύνολό του είναι ένας μήνας εκπτώσεων», τόνισε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Καλούμε τους καταναλωτές να κάνουν μια καλή έρευνα αγοράς, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να αγοράσουν τα προϊόντα που τους λείπουν και τους ενδιαφέρουν περισσότερο…»

«Όλοι οι συνάδελφοι με δεδομένο ότι δεν δούλεψαν τους προηγούμενους μήνες και επειδή οι επιχειρήσεις έχουν ανάγκη τα χρήματα για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις και τα λειτουργικά έξοδα, θα ξεκινήσουν από την πρώτη μέρα κιόλας με μεγάλες, γενναίες θα λέγαμε εκπτώσεις. Καλούμε τους καταναλωτές να κάνουν μια καλή έρευνα αγοράς, προκειμένου τις επόμενες ημέρες να αγοράσουν τα προϊόντα που τους λείπουν και τους ενδιαφέρουν περισσότερο. Ευελπιστούμε να αλλάξει λίγο και ο καιρός, ώστε ο καταναλωτές να αναζητήσει πιο χειμερινά προϊόντα, γιατί ακόμη έχουμε σχεδόν καλοκαίρι», ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του στον «Ε» ο Γιάννης Κελγιώργης.

«Τα καταστήματα της πόλης μας λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως ορίζονται από την Κυβέρνηση και τους ειδικούς, προκειμένου να προστατευτούμε οι ίδιοι, αλλά και οι πελάτες μας»

Παράλληλα, ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας υπογράμμισε ότι όλα είναι υπό αίρεση, καθώς όλα θα κινηθούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Ξυπνάμε το πρωί και η περιοχή μας ήταν πράσινη στον χάρτη, μετά γίνεται κίτρινη και μέσα σε λίγες μέρες μπορεί να ανατραπούν τα πάντα. Γι’ αυτό πάνω απ’ όλα είναι να ελπίζουμε να είναι η περιοχή μας «καθαρή», να μείνουμε έστω σ’ αυτό το επιδημιολογικό επίπεδο κι αν μπορούμε να κατέβουμε κι άλλο. Τα καταστήματα της πόλης μας λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως ορίζονται από την Κυβέρνηση και τους ειδικούς, προκειμένου να προστατευτούμε οι ίδιοι, αλλά και οι πελάτες μας. Πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας το απευκταίο σενάριο του καθολικού lock down και το ότι θα χάσουμε αυτά τα λίγα που έχουμε σήμερα. Να θυμόμαστε όσα βιώσαμε Μάρτιο και Απρίλιο και να τηρούμε αυστηρά και με ευλάβεια όσα μας ζητούνται. Η μάσκα είναι απαραίτητη σε κλειστούς χώρους ώστε να συμβάλλουμε στη μη εξάπλωση του ιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

spot_img

Διαφημίσεις