Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις του πετρελαίου θέρμανσης

Ημέρα:

Διπλάσιες ήταν οι παραγγελίες για πετρέλαιο θέρμανσης τον φετινό Απρίλιο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ενώ οι παραγγελίες συνεχίστηκαν και την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, μετά και την παράταση που δόθηκε από την κυβέρνηση μέχρι και τα μέσα του τρέχοντος μηνός στη διάθεση του εν λόγω προϊόντος.

«Μέσα στην ατυχία μας με την πανδημία, υπήρξε κι ένα καλό, αυτό της μείωσης της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς συμπολίτες μας να βάλουν σημαντικές ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης στις δεξαμενές τους», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Μιχάλης Μεταξάς.

Και δωρεάν να έπαιρναν καύσιμα τα πρατήρια, η τιμή πώλησης θα ήταν και πάλι αυξημένη λόγω των φόρων επί των φόρων…

 «Όπως έχουμε πει πολλές φορές το καύσιμο είναι χρηματιστηριακό είδος κι άρα είναι απρόβλεπτο το πως κινείται. Με την πανδημία έφτασε η τιμή του στα τάρταρα και μάλιστα να πωλείται αρνητικά από τις παραγωγούς χώρες. Βέβαια στην Ελλάδα και δωρεάν να το δώσουν τα διυλιστήρια, στα 70 με 75 λεπτά που είναι σήμερα ο μέσος όρος τιμής του, ο φόρος είναι τα 50 λεπτά! Το ίδιο ισχύει και για την αμόλυβδη βενζίνη που από το 1,35 που πωλείται κατά μέσο όρο στην Π.Ε. Καβάλας, το 1 ευρώ σχεδόν είναι φόρος», υπογραμμίζει σχετικά ο κ. Μεταξάς.

«Εφοδιάσαμε πολλούς καταναλωτές αυτήν την περίοδο, μάλιστα κάποιοι είχαν σχεδόν μια πενταετία και πλέον να αγοράσουν πετρέλαιο!»

«Χρόνια τώρα λέμε ότι οι φόροι αυτοί είναι τεράστιοι, έχουν σχέση με το κόστος λειτουργίας μιας επιχείρησης και πρέπει με κάποιο τρόπο να μειωθούν. Φτάσαμε στο χαμηλότερο δεκαετίας όσον αφορά την τιμή του θέρμανσης. Έστω και την τελευταία στιγμή επειδή η τιμή είναι σχετικά χαμηλή όποιος μπορεί να εφοδιαστεί με πετρέλαιο θέρμανσης ας το κάνει. Είναι ένα προϊόν που δεν χαλάει, δεν λήγει, χειμώνας πάντα θα έρχεται οπότε θα χρειαστεί. Εφοδιάσαμε πολλούς καταναλωτές αυτήν την περίοδο, μάλιστα κάποιοι είχαν σχεδόν μια πενταετία και πλέον να αγοράσουν πετρέλαιο! Δεν ξέρουμε τι θα γίνει τον Οκτώβριο γι’ αυτό ας εφοδιαστούν όσοι μπορούν μιας και δόθηκε και η παράταση από την Κυβέρνηση. Η ζήτηση σε σχέση με πέρυσι διπλασιάστηκε τον μήνα Απρίλιο», αναφέρει ακόμη ο κ. Μεταξάς.

Στο 80% η μείωση στην κίνηση των πρατηρίων στην περίοδο της καραντίνας – Αυξάνεται σιγά – σιγά η κίνηση μετά την άρση των απαγορεύσεων, αυξάνονται όμως και οι τιμές στα υγρά καύσιμα

Ωστόσο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, εκεί που οι επιχειρήσεις υγρών καυσίμων καταβαραθρώθηκαν το τελευταίο δίμηνο ήταν σε όλα τα υπόλοιπα καύσιμα, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Η μείωση μάλιστα στην κίνηση στα πρατήρια έφτασε ακόμη και το 80%!

«Τώρα που έγινε η άρση των μέτρων από την περασμένη Δευτέρα (4/5) ήδη άρχισε να αυξάνεται η κίνηση στα πρατήρια, αλλά δυστυχώς άρχισαν να ανεβαίνουν και οι τιμές. Δεν άρχισε η κίνηση μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλον τον πλανήτη, υπάρχει ζήτηση, το καύσιμο ανεβαίνει χρηματιστηριακά, οπότε ανεβαίνει και η τιμή του. Μην παραξενευτεί ο καταναλωτής αν δει από τις επόμενες ημέρες αυξημένες τιμές, γιατί κάθε μέρα που αγοράζουμε καύσιμα διαπιστώνουμε αυξημένες τιμές», σημειώνει καταληκτικά ο Μιχάλης Μεταξάς.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...