Τρίτη, 29 Νοεμβρίου, 2022

Σύλληψη παράνομων μεταναστών σε Ζαρκαδιά και Ίασμο

Συνελήφθησαν χθες (28-11-2022), σε περιοχές της Ροδόπης...

Άνοιξαν αυτοκίνητο και έκλεψαν κοσμήματα αξίας 12.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε άμεσα κλοπή κοσμημάτων που διέπραξαν δύο...

Καβάλα: Μαθητής δημιούργησε ψεύτικο προφίλ του καθηγητή του στο FB

Η παράνομη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης,...

Βλέπουν με αισιοδοξία το καλοκαίρι του 2022

Μαρία Πολυμέρου: Μιλάμε για έναν πολύ δυνατό Αύγουστο και συνεχίζουμε με έναν πολύ δυνατό Σεπτέμβριο

Ακολούθησε μας

Επίτευξη του στόχου για την κάλυψη του 50% της τουριστικής κίνησης του 2019, επαναφορά όλων των αγορών στα κανονικά τους προγράμματα, αλλά και υπογραφή συμβολαίων με προκρατήσεις για το 2022, επιφύλαξε η φετινή τουριστική περίοδος για το νησί της Θάσου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ενήμερο», η περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μαρία Πολυμέρου.

Με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία, ο στόχος του 50% της κίνησης του 2019 ξεπεράστηκε με ευκολία, καθώς καλύφθηκε το 80% της χρονιάς – ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, γεγονός που έφερε χαμόγελα αισιοδοξίας στους ανθρώπους που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν στο νησί της Θάσου.

«Η άνοιξη της επόμενης χρονιάς θα αποτελέσει την φυσιολογική έναρξη της τουριστικής περιόδου…»

«Όντως με βάση τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί βρισκόμαστε περίπου στο 80% της τουριστικής κίνησης του 2019. Αυτό είναι πολύ θετικό γεγονός και πλέον όλος ο επαγγελματικός κόσμος του τουρισμού μπορεί και χαμογελάει. Βλέπουμε παράλληλα με αισιοδοξία το καλοκαίρι του 2022. Νομίζω ότι η άνοιξη της επόμενης χρονιάς θα αποτελέσει την φυσιολογική έναρξη της τουριστικής περιόδου και θα επανέλθουμε σιγά σιγά στα νούμερα προ της πανδημίας. Είναι ήδη πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα όσον αφορά τους tour operators. Έχουν υπογραφεί ήδη τα συμβόλαια για το 2022, έχουν επανέλθει όλες οι αγορές στα κανονικά τους προγράμματα και ήδη υπάρχουν προκρατήσεις για το 2022. Θεωρώ ότι θα είναι ακόμη καλύτερα τα πράγματα την επόμενη χρονιά από φέτος, γιατί θα έχει εξοικειωθεί ο κόσμος περισσότερο με τα ταξίδια και τις όποιες προφυλάξεις θα ισχύουν μέχρι τότε», υπογράμμισε σχετικά στις δηλώσεις της η περιφερειακή σύμβουλος και επικεφαλής της TUI στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία μιλάμε για έναν πολύ δυνατό Αύγουστο και συνεχίζουμε με έναν πολύ δυνατό Σεπτέμβριο»

 «Για όσους ήμασταν λίγο επιφυλακτικοί στην αρχή της σεζόν, έχω να πω ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ καλύτερα απ’ όσο πιστεύαμε. Η Θάσος και γενικότερα η Π.Ε. Καβάλας είχαν πολύ κόσμο από όλες τις εθνικότητες τελικά! Μας έκαναν την… χάρη και οι Άγγλοι, ενώ ήρθαν και πολλοί Έλληνες που προτίμησαν την περιοχή μας, ίσως περισσότεροι ακόμη και από το 2019! Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία μιλάμε για έναν πολύ δυνατό Αύγουστο και συνεχίζουμε με έναν πολύ δυνατό Σεπτέμβριο. Επανερχόμαστε δηλαδή στην κανονικότητα προ της πανδημίας. Άλλωστε ο μήνας Σεπτέμβριος πάντα ήταν πολύ δυνατός και το ίδιο δείχνει και φέτος. Σίγουρα μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου τουλάχιστον θα υπάρχει κόσμος στο νησί», συμπλήρωσε ακόμη στα όσα δήλωσε στον «Ε» η Μαρία Πολυμέρου.

«Ίσως χρειαζόταν να γίνει σιγά σιγά η επιστροφή σε μια κανονικότητα όπως την ξέραμε. Μας βοήθησε όλους τους επαγγελματίες να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα…»

 Η περίσκεψη και ο φόβος για τους ανθρώπους του τουρισμού στο νησί της Θάσου, που εκφράστηκαν στη διάρκεια του Ιουνίου, ήταν τελικά, σύμφωνα πάντα με την κ. Πολυμέρου, εποικοδομητικά στοιχεία, καθώς η επάνοδος σε μια σημαντική μορφή κανονικότητας έγινε σταδιακά.

«Φυσικά και φοβηθήκαμε τον Ιούνιο για το πως θα κυλήσει η τουριστική περίοδος. Ίσως όμως χρειαζόταν να γίνει σιγά σιγά η επιστροφή σε μια κανονικότητα όπως την ξέραμε. Μας βοήθησε όλους τους επαγγελματίες να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Και ο κόσμος σίγουρα ήταν διστακτικός με την επιστροφή αυτή. Ήταν θα έλεγα το μεταβατικό στάδιο κι αυτό ήταν απαραίτητο. Από τις 10 Ιουλίου και μετά επανήλθαμε στα φυσιολογικά νούμερα για τη Θάσο. Μιλάμε για πληρότητες που κατά μέσο όρο όλο το καλοκαίρι ανήλθαν στο 80% σε σχέση με το 2019. Ειδικά τον Αύγουστο οι πληρότητες ήταν στα ύψη, υπήρχε κόσμος στο νησί, φαινόταν παντού», επισήμανε χαρακτηριστικά η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης του Χριστόδουλου Τοψίδη «Περιφερειακή Σύνθεση».

«Η πλήρης κανονικότητα θα επανέλθει για όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού από το 2023. Ας ελπίσουμε ότι όλοι έχουμε βγει πιο δυνατοί απ’ αυτή τη δοκιμασία…»

 Σύμφωνα πάντα με την κ. Πολυμέρου, η φετινή τουριστική περίοδος αποτέλεσε ένα …test drive γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν το 2022.

«Όλοι δοκιμαστήκαμε. Νομίζω ότι βρίσκουμε τον βηματισμό μας σταδιακά. Μετράμε τις δυνάμεις μας για να δούμε πως θα μας βρει η νέα χρονιά. Η πλήρης κανονικότητα θα επανέλθει για όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού από το 2023. Φυσικά και χρειαζόμαστε ένα πολύ καλό 2022 που πιστεύω ότι θα έρθει. Καλό είναι να βρίσκουμε τρόπους να προσαρμοζόμαστε και να μην αφήνουμε την απαισιοδοξία να κυριαρχεί και να μας ρίχνει. Ήταν μια δύσκολη χρονιά το 2020, αλλά το 2021 αρχίσαμε να επανερχόμαστε. Εμένα επαγγελματικά μου έκανε καλό αυτή η δοκιμασία, προσπάθησα και εξελίχθηκα και ως προς το γραφείο, αλλά και σε άλλους τομείς που σχετίζονται με τον τουρισμό, κάτι που έκαναν πολλοί συνάδελφοι κι είναι κάτι που με κάνει και χαμογελάω, διότι τελικά όταν θέλουμε βρίσκουμε τρόπους και προχωράμε. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές, όλοι επηρεαστήκαμε ψυχολογικά. Δεν τα ξεχνάμε όλα αυτά, αλλά είναι καλό ότι οδεύοντας προς το τέλος της τουριστικής περιόδου, μπορούμε και χαμογελάμε. Ας ελπίσουμε ότι όλοι έχουμε βγει πιο δυνατοί απ’ αυτή τη δοκιμασία», υπογράμμισε καταληκτικά στις δηλώσεις της στον «Ενήμερο» η Μαρία Πολυμέρου.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Διάβασε κι αυτό

Δημοφιλέστερα Θέματα