Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
spot_img

Βασίλης Λεμονίδης: Οι κλειστές τράπεζες έχουν δημιουργήσει στους εμπόρους συνθήκες ασφυξίας

Ημέρα:

Δραματική είναι η κατάσταση στην αγορά της Καβάλας, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης. Οι κλειστές τράπεζες και η γενικότερη έλλειψη ρευστότητας, έχουν δημιουργήσει στους εμπόρους συνθήκες ασφυξίας.

«Η εικόνα που κυριαρχεί στην αγορά είναι αυτή της απόλυτης παγωμάρας, της αβεβαιότητας και της στασιμότητας. Όχι ότι και πριν δεν υπήρχε κάτι παρόμοιο, αλλά τώρα έχει χειροτερέψει πολύ περισσότερο. Δυστυχώς, δεν μπορούμε να ξέρουμε ποια θα είναι η λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι τις επόμενες ώρες και δεν λέω ημέρες, να βρεθεί μια λύση και συμφωνία, ώστε η οικονομία της χώρας να αρχίσει και πάλι να κινείται, διότι εμείς πραγματικά αισθανόμαστε ότι έχουν σταματήσει τα πάντα, είτε αυτό αφορά την αλυσίδα από τους προμηθευτές προς εμάς, είτε από εμάς προς τους καταναλωτές. Απορώ πραγματικά που τον μήνα Ιούλιο ήταν παραδοσιακά από τους καλύτερους μήνες της χρονιάς, τα καταστήματα που δεν έχουμε καθόλου κύκλο εργασιών, πως θα πληρώσουμε και τις υποχρεώσεις μας προς το κράτος, το οποίο ζητά εδώ και χρόνια έσοδα, χωρίς να βοηθά καθόλου τους καταστηματάρχες», τόνισε στις δηλώσεις του στον «Ε» ο κ. Λεμονίδης.

Περίοδος απόλυτης στασιμότητας στο εμπόριο…

«Οι καταναλωτές δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις. Ούτε εμείς μπορούμε να κάνουμε συναλλαγές με τους προμηθευτές μας. Έχουν «μαζευτεί» όλοι οι καταναλωτές, ψυχολογικά και πρακτικά, δεν ξοδεύουν τίποτα και το 50αρικο που παίρνουν καθημερινά από το ΑΤΜ το ξοδεύουν σε είδη πρώτης ανάγκης. Πέρυσι τον Δεκέμβριο ζήσαμε γιορτές στην αγορά με συζήτηση για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Στην συνέχεια ζήσαμε χειμερινές εκπτώσεις με εθνικές εκλογές. Πλέον έχουμε κάτι καινούργιο, δηλαδή θερινές εκπτώσεις με κλειστές τράπεζες, σε περίοδο απόλυτης στασιμότητας στο εμπόριο. Την Δευτέρα αρχίζουν οι εκπτώσεις και δεν ξέρω κατά πόσο οι καταναλωτές θα αγοράσουν τα προϊόντα που κατά παράδοση αγόραζαν την συγκεκριμένη περίοδο. Σύμφωνα με τα όσα ακούω είναι όχι μόνο χρονικά, αλλά και πρακτικά πολύ δύσκολο να επουλωθούν τα τραύματα από αυτήν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από το κλείσιμο των τραπεζών», σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Πηγή: Ενήμερος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι τουρίστες αυξάνονται, αλλά τα έσοδα μειώνονται

Μάρκος Δέμπας: Τα μέχρι σήμερα στοιχεία αποτελούν ένα μήνυμα...

Συζήτηση για το κλείσιμο του Κ.Ε.Π. στο Διοικητήριο

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας που πραγματοποιήθηκε την...

Περί υδατοδεξαμενών και αξιοποίησης τους…

Στη σημαντικότητα ύπαρξης ακόμη περισσότερων υδατοδεξαμενών, οι οποίες πέρα...

Επίδειξη λειτουργίας των απορριμματοφόρων περισυλλογής οργανικών αποβλήτων

Στην επίδειξη του τρόπου περισυλλογής οργανικών αποβλήτων και του...

Ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 2 Αυγούστου η προθεσμία για την...

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Καβάλας

Γιώργος Τεπελόπουλος: Όσο αυξάνει ο αριθμός των ξένων επισκεπτών...

Αποζημίωση για τις διακοπές ρεύματος θα ζητήσει ο δήμος Παγγαίου

Φίλιππος Αναστασιάδης: Τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο...