Τετάρτη, 19 Μαΐου, 2021

Αρνητικό πρόσημο προβλέπεται στην αγορά της Καβάλας

Η κίνηση είναι πολύ κατώτερη από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι

Ροή Ειδήσεων

Άρθρα & Απόψεις

Οικονομία

Εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΟΣ
Έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την εφημερίδα της Καβάλας "ΕΝΗΜΕΡΟΣ" και το Kavala Web News

Φτάνουμε στο τέλος του μήνα κι από τις 11 Μαΐου που άνοιξαν και πάλι τα εμπορικά καταστήματα διαφαίνεται ότι το πρόσημο για τα καταστήματά μας θα είναι αρνητικό. Δυστυχώς, οι φόβοι μας επιβεβαιώνονται. Η κίνηση στην αγορά μπορεί να ήταν κάποιες μέρες καλή, αλλά στο σύνολο ήταν πραγματικά πολύ κατώτερη από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι».

Τα παραπάνω επισήμανε με δηλώσεις του στον «Ενήμερο» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, τονίζοντας ακόμη ότι υπήρξαν και ημέρες που δεν είχε σχεδόν καθόλου κίνηση στην τοπική αγορά.

«Φτάνει ο πανικός και ο φόβος. Ας λειτουργήσουμε κανονικά, πάντα με τα μέτρα προστασίας, για να δούμε πως θα περάσει αυτό το καλοκαίρι, που ίσως είναι ένα από τα πιο δύσκολα της τελευταίας δεκαετίας»

«Ο κόσμος που κατεβαίνει στην αγορά της πόλης μας, κινείται πλέον στοχευμένα. Ίσως και λόγω του φόβου για τον ιό, αλλά και επηρεασμένος από την κινδυνολογία που υπάρχει από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης, που από τώρα δημιουργούν ένα κλίμα φόβου και πανικού για ένα νέο κύμα πανδημίας. Αυτό είναι λάθος πιστεύω και δεν υπάρχει λόγος να γίνεται, εφόσον λειτουργούν τα μέτρα προστασίας και ακούμε τους ειδικούς, όπως κάναμε και στην περίοδο της καραντίνας. Φτάνει ο πανικός και ο φόβος. Ας λειτουργήσουμε κανονικά, πάντα με τα μέτρα προστασίας, για να δούμε πως θα περάσει αυτό το καλοκαίρι, που ίσως είναι ένα από τα πιο δύσκολα της τελευταίας δεκαετίας», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Έχουμε ένα πλεονέκτημα στην περιοχή μας που είναι ο οδικός τουρισμός. Περιμένουμε με αγωνία το άνοιγμα των συνόρων, πάντα όμως με μέτρα προστασίας που το αρμόδιο υπουργείο θα ανακοινώσει…»

Ερωτηθείς για το τι μπορεί η τοπική αγορά να ελπίζει το επόμενο διάστημα από τον οδικό τουρισμό και το άνοιγμα των συνόρων, ο Βασίλης Λεμονίδης απάντησε: «Έχουμε ένα πλεονέκτημα στην περιοχή μας που είναι ο οδικός τουρισμός. Ξέρουμε όλοι ότι ο τουρισμός φέτος με όλα όσα συνέβησαν έχει πληγεί και δεν ξέρω κατά πόσο θα συνεχιστεί αυτό και το καλοκαίρι. Περιμένουμε με αγωνία το άνοιγμα των συνόρων, πάντα όμως με μέτρα προστασίας που το αρμόδιο υπουργείο θα ανακοινώσει. Νομίζω ότι με τον οδικό τουρισμό θα βρεθούν επισκέπτες στην περιοχή μας, είτε για τη Θάσο, είτε για τις περιοχές του ηπειρωτικού τμήματος της Π.Ε. Καβάλας και θα καταναλώσουν χρήματα στις επιχειρήσεις μας. Αυτό περιμένουμε και φέτος. Είναι λογικό ότι θα γίνει σε μικρότερη ένταση, η κατανάλωση θα είναι πιο μικρή, αλλά ευελπιστούμε στο να υπάρξει κατανάλωση από τους συγκεκριμένους ανθρώπους, ώστε να τονωθούν οι τοπικές επιχειρήσεις».

Διαφημίσεις