spot_img

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη στην εστίαση

Ημέρα:

«Οι μέρες των εορτών συνολικά δεν ήταν καλές από άποψη κίνησης για τα καταστήματα εστίασης της Καβάλας. Ήταν μειωμένη η κίνηση κι αυτό δεν οφείλεται στο ότι δεν βγήκε ο κόσμος, αλλά στο ότι ήταν τέτοια τα μέτρα που δημιούργησαν πρόβλημα στον κλάδο μας».

Τα παραπάνω τόνισε μιλώντας στον «Ενήμερο», ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιώργος Βαφείδης, ο οποίος για άλλη μια φορά υπογράμμισε ότι η στήριξη της κεντρικής διοίκησης προς τον κλάδο είναι αναγκαία περισσότερο από ποτέ.

«Δεν αρκούν οι τρεις μόνο μέρες πριν τα Χριστούγεννα για να βγουν τα σπασμένα. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη…»

 «Τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα τα καταστήματα μας δούλεψαν για να είμαστε ειλικρινείς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι στο παρελθόν οι καλές ημέρες ήταν πολύ περισσότερες, καθώς αρχίζαμε σχεδόν από αρχές Δεκεμβρίου. Δεν αρκούν όμως αυτές μόνο οι μέρες για να βγουν τα σπασμένα. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Εν πάση περιπτώσει κι ενώ δούλεψαν έστω αυτές τις λίγες μέρες τα καταστήματα εστίασης και πήραμε κουράγιο, ώστε να προχωρήσουμε στο τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, εκεί τα πράγματα ήρθαν τα πάνω κάτω. Ενώ μέχρι τότε η κεντρική διοίκηση θεωρούσε επαρκή τα μέτρα κι ότι μπορούσε να λειτουργήσει η εστίαση όπως τα Χριστούγεννα, εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα και από τη μια στιγμή στην άλλη ανακλήθηκαν οι αποφάσεις και στην ουσία η εστίαση ήταν κλειστή το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς. Το ότι μπορούσαμε να είμαστε ανοιχτά μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς ήταν ο απόλυτος εμπαιγμός. Όλα τα καταστήματα ήταν κλειστά στην Καβάλα. Δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν χωρίς μουσική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Βαφείδης.

«Φορτώσαμε τα ψυγεία μας με ευπαθή προϊόντα κι όλα είναι αδιάθετα. Πέρα από αυτό νοσούν άτομα από το προσωπικό μας ή εμείς οι ίδιοι. Καταστήματα κλείνουν, καθώς από τη στιγμή που θα μας χτυπήσει ο ιός είμαστε υποχρεωμένοι τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα να κλείσουμε…»

 «Ζητάμε άμεσα στήριξη για τον κλάδο μας που βάλλεται περισσότερο απ’ όλους. Από τη μια δεν λαμβάνουμε κάτι, από την άλλη μας δημιουργεί προβλήματα η κεντρική διοίκηση, καθώς από τη μια μας δίνει την ελπίδα να δουλέψουμε κάποιες ημέρες, προμηθευόμαστε τόσα προϊόντα μέρες νωρίτερα κι όλα αυτά μένουν αδιάθετα. Αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη, καθώς φορτώσαμε τα ψυγεία μας με ευπαθή προϊόντα κι όλα είναι αδιάθετα. Πέρα από αυτό νοσούν άτομα από το προσωπικό μας ή εμείς οι ίδιοι. Καταστήματα κλείνουν, καθώς από τη στιγμή που θα μας χτυπήσει ο ιός είμαστε υποχρεωμένοι τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα να κλείσουμε για 10 με 15 μέρες για να λειτουργήσουμε και πάλι. Είμαστε δυστυχώς στο χειρότερο σημείο της πανδημίας και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε», επισήμανε στη συνέχεια των όσων δήλωσε στον «Ε» ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας.

«Αυτές οι πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς για τα καταστήματά μας είναι δύσκολες. Τα πράγματα είναι πραγματικά χάλια. Υπάρχει φόβος στον κόσμο κι αυτό είναι λογικό…»

 «Μακάρι οι προβλέψεις των ειδικών να πέσουν μέσα και μέχρι τον Φεβρουάριο να έχει πέσει κι αυτό το πανδημικό κύμα. Όμως είμαστε αναγκασμένοι να κρατάμε μικρό καλάθι, δυστυχώς, γιατί πολλές φορές προβλέφθηκε το τέλος της πανδημίας, αλλά αυτό ποτέ δεν ήρθε. Αυτές οι πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς για τα καταστήματά μας είναι δύσκολες. Τα πράγματα είναι πραγματικά χάλια. Υπάρχει φόβος στον κόσμο κι αυτό είναι λογικό. Πλέον όλοι νομίζω έχουν το αίσθημα της ατομικής ευθύνης, καθώς βλέπουν τον ιό γύρω τους, στην οικογένειά τους, οπότε αναγκαστικά η κίνηση είναι μειωμένη, ο κόσμος είναι μαζεμένος. Γενικότερα, ακόμη και πριν την πανδημία, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, υπήρχε μια πτώση στην κίνηση στα καταστήματα εστίασης της Καβάλας. Δεν μπορώ να απαντήσω για το μέλλον, δεν είμαι προφήτης. Συνεχίζουμε να είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά. Μακάρι να σημάνει το τέλος της πανδημίας. Σύντομα θα φανεί αν οι επόμενοι δυο μήνες θα είναι και οι τελευταίοι, αυτής της κατάστασης που ζούμε τα τελευταία χρόνια», ανέφερε καταληκτικά στα όσα είπε στον «Ε» ο κ. Βαφείδης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Άννα Καραγκιοζίδου: Θέλω να παλέψω για το τώρα και το αύριο των παιδιών μας

«Ζητώ την εμπιστοσύνη των συνανθρώπων μου, η οποία είναι...

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές Περιηγήσεις»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου συνεδρίου «Θρησκευτικές...

Κώστας Μορφίδης: Ελπίζουμε σε νέα περίοδο από εδώ και πέρα

«Έτσι κι αλλιώς είναι μια νέα σελίδα η εκλογή...

Τροχαίο ατύχημα στο Παληό

Δύο οχήματα συγκρούστηκαν το απόγευμα της Τρίτης στον δρόμο...

Περιοδεία του Σάββα Μιχαηλίδη στην αγορά της Χρυσούπολης

Το πρωί της Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου 2023 βόλτα στην...

Με το κλιμάκιο της ΝΔ στους δήμους Παγγαίου και Νέστου ο Ζησίμου

Την περιφερειακή ενότητα Καβάλας επισκέφτηκε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας,...

Έργα για την αξιοποίηση του δεξιού αναχώματος του Νέστου

Ξεκίνησε ο καθαρισμός της βλάστησης του δεξιού αναχώματος στον...

Ένα σύγχρονο πεντάστερο κάμπινγκ στον «Μπάτη»

Για την πορεία υλοποίησης του μεγάλου project – επένδυσης...