Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, 2026
Τρίτη, 27 Ιανουαρίου, 2026

Παγκόσμια Ημέρα για την Οικογένεια: «Η πόλη μας μέσα από τα μάτια της οικογένειας»

Ημέρα:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Οικογένεια που εορτάζεται στις 15 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση την Κυριακή 14 Μαΐου, στην Καβάλα, με «Παιχνίδι Θησαυρού, Η πόλη μας μέσα από τα μάτια της οικογένειας».

Για την εκδήλωση παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (10/5) συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, στην οποία μετείχαν το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων της Α/θμιας Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Ν. Καβάλας, η Π.Ε. Τυφλών Ανατολικής Μακεδονίας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός», το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ο Σύλλογος «Οι Παραμυθάδες» και το Ωδείο Νεάπολις.

Στόχος της εκδήλωσης η ανάδειξη της ανάγκης για τον ποιοτικό χρόνο που πρέπει να περνούν τα μέλη μιας οικογένειας

Στις δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος, τόνισε ότι η εκδήλωση, η οποία τελείται υπό την αιγίδα της Π.Ε. Καβάλας, υποστηρίζεται από τη διοίκηση λόγω του χαρακτήρα της, καθώς έχει να κάνει με τη σύσφιξη των σχέσεων της ελληνικής οικογένειας. Όπως υπογράμμισε, στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της ανάγκης για τον ποιοτικό χρόνο που πρέπει να περνούν τα μέλη μιας οικογένειας, καθώς έτσι θα διασφαλιστεί ο χαρακτήρας της ελληνικής οικογένειας, η οποία έχει πολλές διαφοροποιήσεις από αυτές των άλλων χωρών. Παράλληλα, αφού συνεχάρη όλους τους εμπλεκόμενους, δήλωσε πεπεισμένος για την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης.

Από τη μεριά του ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας, Κώστας Μπαντίκος, εξέφρασε τη χαρά του για το ότι η ιδέα του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων αγκαλιάστηκε από όλους τους εμπλεκόμενους με την εκδήλωση φορείς, ενώ τόνισε ότι στόχος της είναι να φέρει κοντά τα μέλη της οικογένειας, η οποία στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης φαίνεται να δέχεται κάποιες αλλοιώσεις, κυρίως όσον αφορά τα έθιμα, τα ήθη και τις παραδόσεις. Ο κ. Μπαντίκος είπε επίσης ότι η ελληνική κοινωνία στηρίζει το θεσμό της οικογένειας, η οποία πρέπει να μη διαρραγεί.

Οι χώροι στους οποίους θα αναπτυχθεί η εκδήλωση

Η πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Φιλιππία Κοχλιαρίδου, είπε ότι η ελληνική οικογένεια είναι το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, ενώ η Κατερίνα Τσίρμπα, εκ μέρους των «Παραμυθάδων» ανέφερε ότι οι δράσεις τους θα αναπτυχθούν στη δημοτική βιβλιοθήκη και θα σχετίζονται με τη μητέρα και την οικογένεια. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Α.Μ.Ε.Α. Μάκης Κρεμύδας, επισήμανε ότι είναι ευκαιρία, γονείς και μαθητές, να δουν πως κινούνται στην καθημερινότητά τους τα άτομα με αναπηρίες, ενώ εκ μέρους του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, η Έλενα Ζουμπουλίδου μίλησε για την πορεία που θα ακολουθηθεί στην εκδήλωση.

Έτσι αρχή και τέλος της εκδήλωσης θα είναι ο χώρος μπροστά από το δημαρχείο, ο Σύλλογος Α.Μ.Ε.Α. θα δραστηριοποιηθεί στην παραλιακή (ΕΛΟΜΑΣ), το Σ.Ε.Ο. στην πλατεία Ελευθερίας, η Α/θμια στις Καμάρες, στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού το Ωδείο Νεάπολις και όπως προαναφέρθηκε «Οι Παραμυθάδες» στη δημοτική βιβλιοθήκη.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Καβάλας παρά τις εκπτώσεις

Γιάννης Τσίρλης: Δεν είναι τοπικό το φαινόμενο είναι πανελλαδικό...

Συνεχίζεται η πίεση στο Νοσοκομείο Καβάλας εξαιτίας των εποχικών ιώσεων

Κατερίνα Πετράκη: Τα όρια κατάρρευσης του προσωπικού έχουν ξεπεραστεί...

Η Καρυστιανού έχει προ πολλού κριθεί

Γράφει ο Ανδρέας Χριστόπουλος Δεν χρειάζεται να κριθεί μεσα από...

Λεωνίδας Παππάς: Πρωτόγνωρα πράγματα η τροπολογία για τη συνεπιμέλεια των παιδιών

Στον σάλο που προκλήθηκε σχετικά με την τροπολογία για...

Θ. Μαρκόπουλος: Καλώς ακυρώθηκε η μελέτη για τα Τενάγη των Φιλίππων

Σε πλήρη ετοιμότητα βρέθηκαν τη Δευτέρα (26/1) οι αρμόδιες...

Κατάθεση λουλουδιών στο Εβραϊκό Μνημείο από τον Δήμαρχο Καβάλας

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο Πρόεδρος του...

Όρια: όχι για να απομακρύνεις τους άλλους, αλλά για να επιστρέψεις στον εαυτό σου

Γράφει ο Ψυχολόγος-Σύμβουλος Γάμου Γιάννης Ξηντάρας Υπάρχει μια παρεξήγηση γύρω από...

1936-2026: 90 χρόνια ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ στην ΚΑΒΑΛΑ!

Με τη συμμετοχή παιδιών, μελών, γονέων και φίλων του...